Ja sam bio od 27.8 do 1.9, impresioniran sam gradom, mada su mi ljudi nisu nesto dopali, mrze turiste, pripremi se da kad udjes u restoran da ti oni nalaze mesto umesto tebe, moze da ti se desi da kelner dodje i na cenu obroka doda jos 10%, valjda smatra da je to ok baksis, prostitutke salecu sve zive od 9 uvece pa nadalje, uvalice ti gomilu flajera( nosi recimo kesu, torbu ili sta vec u jednoj ruci, a fotoaparat u drugoj onda ne smaraju toliko), meni se dopala nacionalna galerija koja je na Hradcanima (oko 150 kruna ulaz), nacionalni muzej je super ako volis zoologiju i minerologiju, katedrala svetog Vita(to je Hradcanima), Visehrad, ma ceo grad je prelep, Objecni dom ili Municipal house(nekoliko veliki dvorana i prelepih salona, smene su od 10.15, 12,14,16). Nocni zivot koliko sam primetio nije nista posebno ili ga vesto cuvaju od turista.
Par saveta: Pare menjaj iza Njujorkera(ispod metro stanica Mustek, na Vaclavskim namestima, glavna soping zona) ima neki Arap menjacnicu, cim kazes da si iz Srbije nema provizije ili na metro stanici Malostranska(zeleni metro), inace uzimaju proviziju i do 33%. Pazi na dzeparose, pogotovu u metrou i tramvaju(br 22, 23 mozda ih budes koristio da ides do
krajneg dela Hradcana). Sta god radio ne vozi se taksijem, potrosices brdo para uzalud(ja sam bacio oko 500 kruna), tramvaji voze ceo dan, a i metro radi
od 4,50 do 00,00
Nadam da sam bio od koristi, mozda ces imati srece pa
ce dobiti u hotelu razularane Hrvate i Engleze.
Par saveta: Pare menjaj iza Njujorkera(ispod metro stanica Mustek, na Vaclavskim namestima, glavna soping zona) ima neki Arap menjacnicu, cim kazes da si iz Srbije nema provizije ili na metro stanici Malostranska(zeleni metro), inace uzimaju proviziju i do 33%. Pazi na dzeparose, pogotovu u metrou i tramvaju(br 22, 23 mozda ih budes koristio da ides do
krajneg dela Hradcana). Sta god radio ne vozi se taksijem, potrosices brdo para uzalud(ja sam bacio oko 500 kruna), tramvaji voze ceo dan, a i metro radi
od 4,50 do 00,00
Nadam da sam bio od koristi, mozda ces imati srece pa
ce dobiti u hotelu razularane Hrvate i Engleze.