Cervigalgija

giravaru

Primećen član
Poruka
634
Zdravo svima.
Imam pitanje... Pre 8 meseci sam snimala vrat jer me je bolelo kad okrećem glavu levo - desno. Radila sam vezbe i bilo je bolje. Elem u poslednjih 10tak dana ako ne i više.. Imam osecaj kao da imam pritisak na temenu glave i kada se masira levi deo vrata kao da je utrnuo i onda krene da mi se jezi taj levi deo glave. Jel to moze od cervikalnog sindroma?
PS. Nisam isla na fizikalne terapije zbog nekih drugih problema.

Zdravo svima.
Imam pitanje... Pre 8 meseci sam snimala vrat jer me je bolelo kad okrećem glavu levo - desno. Radila sam vezbe i bilo je bolje. Elem u poslednjih 10tak dana ako ne i više.. Imam osecaj kao da imam pritisak na temenu glave i kada se masira levi deo vrata kao da je utrnuo i onda krene da mi se jezi taj levi deo glave. Jel to moze od cervikalnog sindroma?
PS. Nisam isla na fizikalne terapije zbog nekih drugih problema.
Pa jel ti tada rekli nesto? Uvek se posle snimanja dobije i neki rezultat.
Mogu naravno da budu tegobe i od tog sindroma, ali tu nema mnogo
filozofije. Samo vezbe, joga,vozenje bicikla, brzo hodanje, plivanje
na ledjima, to je terapija za vratne prshljenove svejedno sta dijagnoza
kaze. Cak se preporucuju i zestoke vezbe u teretanama, za mene
je licno toneprihvaljivo, ali medicinari stvarno to preporucuju.

Može, sve zavisi koji nivo cervikalne kičme je zahvaćen.
Treba radiološki ispitati odnose vratnih pršljenova i konsultovati neurologa.
Zahvaćeni su pršljenovima c2c3 c3c4 c4c5..... Tu se vide degenerativne promene na vratu
Zahvaćeni su pršljenovima c2c3 c3c4 c4c5..... Tu se vide degenerativne promene na vratu.
Pila sam lek edotin forte od koga sam se osula posle par dana. Onda nisam smela da pijem nista protiv bolova zbog alergije.
Rečeno mi je da radim vezbe koje sam dobila, da me muž masira sto radi. I da treba da idem na fizikalne terapije sto mi je skupo jer sam u tom momentu imala novca za privatnika. Čak je u jednom momentu fizijatar jer sam išla kod njega rekao da ću mozda morati da nosim i onu kragnu.

Back