Cepovi za usi i antifoni-UPOMOC!

• Začetnik teme Začetnik teme Maron
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Inace,vidim da nekome trebaju antifoni za ucenje.Ja sam imala priliku da ih nosim,ali nisu mi bili bas udobni,nekako stiskaju glavu,a i vruce je sa njima.
Preporucujem cepove od voska-ima ih u skoro svakoj apoteci,neki turski proizvodjac je u pitanju,oni ne ulaze u usni kanal ,vec ostaju na samom ulazu u njega,tako da ne zuljaju uopste.Nosila sam ih duzi period svako vece bez ikakvih problema,pa se mogu koristiti i za ucenje,posebno sto vidim iz posta da je potrebno da se ''ubiju'' nesto tisi zvuci,a ovi cepovi su bas za takve zvuke,nisu za glasne (u tom slucaju ne pomazu).

kazem probao sam ortopx penaste i vostane i ne odgovaraju ni jedni ni drugi.bole me usi posle nosenja a i zuje mi i u toku i kratko vrem eposle nosejnna.kako stezu glavu, pa nisu valjda toliko neprijatni?jao ne znam ubicu se a oktobarski rok se blizi samo se nerviram.ima li jos neko licna iskustva sa antifonima?

Izvini,nisam bila dobro iscitala post,mislila sam da si probao samo one od pene,sto idu u usni kanal.
Jao,ne znam kako se tacno zove taj turski proizvodjac.Cepovi su u okrugloj providnoj plasticnoj kutijici,umotani u belu vatu.Nisu skupi,oko 130 din. par,ili 190 za 2 para (ekonomicnija varijanta).Ohropax ima i silikonske,isti sistem stavljanja kao kod vostanih,pa probaj.

Pa,ja sam,zapravo,probala bas te.Ali,opet,verovatno sve zavisi i od osobe...Mozda ono sto smeta jednome ne smeta i drugom...Meni licno su bili neudobni,ali sad...Mozda da odes u Snajper,pa da zamolis da ih probas,cisto racunam-ako su meni bili neudobni,ne znaci obavezno da ce biti i tebi...

E ja koristim isto neke cepove od pene jer mi sestra ponekad svira bubnjeve, ne cujem apsolutno nista, inace dobila sam ih od decka koji je radio na aerodromu, ne znam da li bi ovako mogli da se nabave, odlicni su.Ne znam da li se tripujem, cini mi se kao da imam povecan pritisak u glavi kad stavim cepove, zanima me da li ikako mogu biti skodljivi? Hvala

Мислим да чепићи и антифони не могу бити шкодљиви.Напротив чак и корисни ако желите да издрилујете слушне ћелије за тих звук.
Уколико их свакодневно, дужи део дана носите, а и током журки и обичан говор ће вам постати прегласан што је јако, јако фино на један начин, зар не? :)
То је логично и заступам то 99%,али распитај се код оториноларинголога..за сваки случај.

Марон право збори.Има Ohropax чепића и то разних врста.
Classic, soft, color ( то су ти шарени и веома добри за журке, што каже i ohropax сајт), silicon, multi i climate wool.
Детаљније овде:

http://www.ohropax.de/3-1-products.html

:)

Poslednja izmena od moderatora:
haha, 2500 za antifon? :D
ja sam kupio neke najobicnije za nekih 200 din pre koju godinu i super su me sluzile.. sluzile bi i dalje ali mi trenutno ne trebaju.. svirao sam bubnjeve pa sam ih uzeo... cak su mi i previse prigusili zvuk, neke zukove uopste nisam cuo...

A jel mogu od buke sta da pomognu one slusalice sto se muzika slusa?Mislim na one sto lice na antifone,naravno.Ima ih u radnjama gde se prodaje kompjuterska i muzicka oprema.Nisu skupi,lepo izgledaju,mislim i da su udobni ali ne znam dal mogu da prikriju neke zvukove jer oni sluze da se slusa muzika.

A jel mogu od buke sta da pomognu one slusalice sto se muzika slusa?Mislim na one sto lice na antifone,naravno.Ima ih u radnjama gde se prodaje kompjuterska i muzicka oprema.Nisu skupi,lepo izgledaju,mislim i da su udobni ali ne znam dal mogu da prikriju neke zvukove jer oni sluze da se slusa muzika.

Није им то намена и зато не могу. ;)
Мада, питање је и на какву буку мислиш. Бука за коју морају да се користе чепићи је јака. А те слушке ће ти, свакако, смањити оне шумове које чујеш нпр. на улици...само, питање је колико је то паметно.

Buka je od komsije iznad.Lupne malo o pod i probudi me,a smeta mi i kad lupa kad ja ne spavam,dekoncentrise me,ne mogu da citam.
Imam penaste cepice ali me nerviraju,moraju da se uguraju u uvo duboko,mada kad ih stavim necujem nista.Hteo bih nesto udobnije od njih,mozda su prijatniji oni vostani i silikonski.

Back