Cepici za usi protiv buke.....

lela.jelic

Zainteresovan član
Poruka
189
Drugari, ne znam da li je ovo tema za ovde ali mi treba pomoc.

Naime, kaao sto znate ja sam invalid i imam 24 godine. UZASNO se plasim petardi (stekla sam sa 12 godina strasnu fobiju), jedva ''prezivim'' od 31-og decembra do 14-og januara....
Imam jednio pitanje.

Da li postoje neki cepovi koji najjace izoluju buku?

MOLIM VAS, POMOZITE

z:(z:(z:(z:(z:(

Ja sam kupovao pre par godina u apoteci neke silikonske, koji se prilagođavaju obliku ušnog kanala, i dosta smanjuju buku, ali ne i potpuno. Koštale su me oko 350-400din i koristio sam ih za učenje, smetala mi je buka. Međutim kada sam provalio da nije higijenski da se koriste duže od nekog vremena, ne sećam se koliko, batalio sam. Po nekom mom istraživanju, najbolje smanjuju buku one zaštitne slušalice za industriju. Prodaju ih u prodavnicama alata, farbarama i sličnim radnjama. Jedina mana im je bila što su skupe. Zavisno od cene je bio i nivo smanjenja buke.

MOLIM VAS, POMOZITE

ohropax_soft_pack.jpg

Postoje, naravno, kako ne bi postojali.

Ovi Ohropax su bas dobri, to je valjda najpoznatija nemacka firma koja proizvodi te stvari. Ima ih u svim vecim apotekama.

Naravno, ima jos dosta proizvodjaca, pitaj u apoteci. Ovi stvarno snizavaju nivo buke i neces cuti gotovo nista.

Ja sam kupovao pre par godina u apoteci neke silikonske, koji se prilagođavaju obliku ušnog kanala, i dosta smanjuju buku, ali ne i potpuno. Koštale su me oko 350-400din i koristio sam ih za učenje, smetala mi je buka. Međutim kada sam provalio da nije higijenski da se koriste duže od nekog vremena, ne sećam se koliko, batalio sam. Po nekom mom istraživanju, najbolje smanjuju buku one zaštitne slušalice za industriju. Prodaju ih u prodavnicama alata, farbarama i sličnim radnjama. Jedina mana im je bila što su skupe. Zavisno od cene je bio i nivo smanjenja buke.

Mogu se naći.
Koriste ih ljudi u streljanama.
Kao i oni što rade sa pneumatskim pištoljima.....

Drugari, ne znam da li je ovo tema za ovde ali mi treba pomoc.

Naime, kaao sto znate ja sam invalid i imam 24 godine. UZASNO se plasim petardi (stekla sam sa 12 godina strasnu fobiju), jedva ''prezivim'' od 31-og decembra do 14-og januara....
Imam jednio pitanje.

MOLIM VAS, POMOZITE

Howard Leight Leightning L0F Folding Earmuff
http://www.howardleight.com/ear-muffs/leightning-l0f

leightning_L0F_main.jpg

Back