Cepelin nad Beogradom

Ma kakva ugrozena bezbednost. Onaj ko treba da se prati, taj se prati, na mnogo drugih nacina. Ko brine o tome, verovatno ima i razloga.

Sto se mene tice, neka osmatraju i Beograd, i neka gledaju kroz prozor.

Mogu samo da se napale :mrgreen:

Jedino bezicnim putem je moguc prenos sa cepelina u vazduhu.

Cepelin ima maksimalnu visinu - zato sto se drzi na sajli. E sad, da li je uz sajlu privezan i kabl za podatke, nemam pojma. Kazu da skoro nema ogranicenja osim ociglednih (vetar), samo moraju povremeno da dopune baterije za kamere.
Nije nemoguce da bi kabl za napajanje uzrokovao nepotrebnu guzvu, pa da je ostavljen samo mali signalni kabl.
Cak i da je bezicno - ometanje signala koji putuje samo 50 metara, a jos je i sifrovan, malo teze... morao bi da budes tako blizu da si u ociglednom vidokrugu.

Da, ali bez video signala.

Ako mislis da je cepelin namenjen pracenju pojedinacnih gradjana... moracu da te uverim da grdno gresis. Beograd, sa toliko zgrada - a pesaci setaju po zemlji - je veoma nezgodan za cepelin, pa makar on i ne leteo na nekoj ludoj visini.
Uostalom - pa sta to tebi toliko smeta?

Po mom iskustvu, najvise se radi placanja poreza, uvodjenja video nadzora i ostalih mera reda bune - sverceri i muvatori. Ne moras da budes medju njima, ali pruzi neku cinjenicu, neki argument, osim asocijacija na velikog brata.

Pažnju Beograđana privlači letilica koja najviše podseća na cepelin.Radi se o specijalnom osmatračkom balonu koji je ustupljen Žandarmeriji za čuvanje javnog reda u Beogradu.

http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=353\
Nemoguce je ovim ne ugroziti privatnost jer niko ne moze da garantuje da nije i nece biti zloupotrebljen.

Već nedelju dana se vidi iznad sajma... Barem kad ja prođem oko 15h... To je valjda onaj koji je gIjivica najavio pre pederbala

Jedino bezicnim putem je moguc prenos sa cepelina u vazduhu.

Ima kabal (konopce, šta god)... Smešno izgleda.

Poslednja izmena:
Ako mislis da je cepelin namenjen pracenju pojedinacnih gradjana... moracu da te uverim da grdno gresis. Beograd, sa toliko zgrada - a pesaci setaju po zemlji - je veoma nezgodan za cepelin, pa makar on i ne leteo na nekoj ludoj visini.
Uostalom - pa sta to tebi toliko smeta?

Po mom iskustvu, najvise se radi placanja poreza, uvodjenja video nadzora i ostalih mera reda bune - sverceri i muvatori. Ne moras da budes medju njima, ali pruzi neku cinjenicu, neki argument, osim asocijacija na velikog brata.

Covece ziveo sam i pre toga srecno, ne vidim da se stopa svega toga sto pominjes smanjila,naprotiv,povecala se. Radi se o cistom voajerizmu sa jedne i egzibicionizmu sa druge strane.
Inace,krupniji sverceri,muvatori i slicni su uvek izuzeti od ovakvih kontrola.
Ne verujem da bi drzava pukla milion dolara da bi hvatala sitne jajare.
Po meni,cisto izigravanje velikog brata nad gradjanima .

Evo....
Nađoh napokon

MUP dobio tri osmatračka balona

R. DRAGOVIĆ | 22. septembar 2011. 20:48

Od izraelske kompanije ”Imidžsat” MUP Srbije dobio tri dirižabla. Pomoću ovih letelica biće snimana i predstojeća gej parada

dru-dirizabl.jpg

http://www.naslovi.net/2011-09-23/vecernje-novosti/mup-dobio-tri-osmatracka-balona/2827631

Covece ziveo sam i pre toga srecno, ne vidim da se stopa svega toga sto pominjes smanjila,naprotiv,povecala se. Radi se o cistom voajerizmu sa jedne i egzibicionizmu sa druge strane.
Inace,krupniji sverceri,muvatori i slicni su uvek izuzeti od ovakvih kontrola.
Ne verujem da bi drzava pukla milion dolara da bi hvatala sitne jajare.
Po meni,cisto izigravanje velikog brata nad gradjanima .

Mi vise nismo 'ozna sve dozna' drzava. Policija zna ono sto sama slucajno primeti ili ono sto stanovnistvo prijavi. Od skoro ima i saobracajne kamere, pa zna i taj deo.
Sasvim druga stvar je sta tuzilastvo i sud rade. Tu imam puno primedbi, a na samu policiju ne.

Mi vise nismo 'ozna sve dozna' drzava. Policija zna ono sto sama slucajno primeti ili ono sto stanovnistvo prijavi. Od skoro ima i saobracajne kamere, pa zna i taj deo.
Sasvim druga stvar je sta tuzilastvo i sud rade. Tu imam puno primedbi, a na samu policiju ne.

Pa valjda MUP ima svoje timove za pracenje inace kako bi razotkrivali kriminalne grupe.
Valjda i BIA radi neki posao.
Vise na ovo gledam kao na instrument psiholoske manipulacije kome je cilj da da do znanja gradjanima da je njihovo ponasanje u javnosti pod budnim okom.

Pa valjda MUP ima svoje timove za pracenje inace kako bi razotkrivali kriminalne grupe.
Valjda i BIA radi neki posao.
Vise na ovo gledam kao na instrument psiholoske manipulacije kome je cilj da da do znanja gradjanima da je njihovo ponasanje u javnosti pod budnim okom.

Pa prosto... posto ja sa nikakvim muvatorima nemam veze - nisam sumnjiv... Mogu da imaju 1 ili 101 cepelin, mene bas briga :)

Lol,samo nam jos to treba, polako ali sigurno postajemo totalno policijska zemlja, nesto slicno kao u half-lifeu...nemoze da gleda kroz zid...ma dajte ako kostaju po milionce sigurno imaju i termo kamere koje su veoma osetljive, i jos sto sta sto nije za javnost, tako da u odredjenim okolnostima....,plus jedan tesla kompjuter ili dve nvidie u sliu mogu da razbiju enkripciju(verovatno) ,da ne govorimo o mogucnosti greske pri implementaciji iste jer hteli mi to ili ne ali kod nas niti ima niti ce imati ko da vodi racuna o tome.A sa obzirom da smo zemlja bez ljudskih prava, i gde je privatnost gradjana zabranjena mozemo svasta da ocekujemo.U odredjenim svetskim metroima su postavljeni sistemi sa kamerama koji sve u vidokrugu indetifikuju,ne mora kamera da bude uperena bas u tu osobu,ni na to mesto,mislite da se ova razlikuje ili je jos bolja...ako znamo da oni veliki ovde ostaju i dan danas nedodirljivi i sve uspesniji....mislim da je ova skalamerija ipak namenjena nama,obicnim ljudima...

Back