Da, ali bez video signala.Inace... ako zele da te prate pomocu moba - pratice te sve dok je telefon upaljen. Ne treba im ni internet ni fb ni cepelin ni nista drugo. Treba samo da budes zajedno sa svojim telefonom.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da, ali bez video signala.Inace... ako zele da te prate pomocu moba - pratice te sve dok je telefon upaljen. Ne treba im ni internet ni fb ni cepelin ni nista drugo. Treba samo da budes zajedno sa svojim telefonom.
Podaci se prenose - kablom. Nema nikakvog spijuniranja, presretanja ili bilo cega slicnog.
Jedino bezicnim putem je moguc prenos sa cepelina u vazduhu.
Da, ali bez video signala.
Pažnju Beograđana privlači letilica koja najviše podseća na cepelin.Radi se o specijalnom osmatračkom balonu koji je ustupljen Žandarmeriji za čuvanje javnog reda u Beogradu.
http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=353\
Nemoguce je ovim ne ugroziti privatnost jer niko ne moze da garantuje da nije i nece biti zloupotrebljen.
Jedino bezicnim putem je moguc prenos sa cepelina u vazduhu.
Ako mislis da je cepelin namenjen pracenju pojedinacnih gradjana... moracu da te uverim da grdno gresis. Beograd, sa toliko zgrada - a pesaci setaju po zemlji - je veoma nezgodan za cepelin, pa makar on i ne leteo na nekoj ludoj visini.
Uostalom - pa sta to tebi toliko smeta?
Po mom iskustvu, najvise se radi placanja poreza, uvodjenja video nadzora i ostalih mera reda bune - sverceri i muvatori. Ne moras da budes medju njima, ali pruzi neku cinjenicu, neki argument, osim asocijacija na velikog brata.
MUP dobio tri osmatračka balona
R. DRAGOVIĆ | 22. septembar 2011. 20:48
Od izraelske kompanije ”Imidžsat” MUP Srbije dobio tri dirižabla. Pomoću ovih letelica biće snimana i predstojeća gej parada
![]()
http://www.naslovi.net/2011-09-23/vecernje-novosti/mup-dobio-tri-osmatracka-balona/2827631
Covece ziveo sam i pre toga srecno, ne vidim da se stopa svega toga sto pominjes smanjila,naprotiv,povecala se. Radi se o cistom voajerizmu sa jedne i egzibicionizmu sa druge strane.
Inace,krupniji sverceri,muvatori i slicni su uvek izuzeti od ovakvih kontrola.
Ne verujem da bi drzava pukla milion dolara da bi hvatala sitne jajare.
Po meni,cisto izigravanje velikog brata nad gradjanima .
Znaci, ipak se radi o pracenju kretanja gradjana.Posebno je dragocena opcija ”vezivanja” kamere za cilj koji se prati.
Mi vise nismo 'ozna sve dozna' drzava. Policija zna ono sto sama slucajno primeti ili ono sto stanovnistvo prijavi. Od skoro ima i saobracajne kamere, pa zna i taj deo.
Sasvim druga stvar je sta tuzilastvo i sud rade. Tu imam puno primedbi, a na samu policiju ne.
Pa valjda MUP ima svoje timove za pracenje inace kako bi razotkrivali kriminalne grupe.
Valjda i BIA radi neki posao.
Vise na ovo gledam kao na instrument psiholoske manipulacije kome je cilj da da do znanja gradjanima da je njihovo ponasanje u javnosti pod budnim okom.