Cepelin nad Beogradom

Pažnju Beograđana privlači letilica koja najviše podseća na cepelin.Radi se o specijalnom osmatračkom balonu koji je ustupljen Žandarmeriji za čuvanje javnog reda u Beogradu.

http://www.studiob.rs/info/tema.php?id=353\
Nemoguce je ovim ne ugroziti privatnost jer niko ne moze da garantuje da nije i nece biti zloupotrebljen.

Priznaj šta si muljao...
Ti ko ovi iz crkve...
Vrište o nekoj privatnosti a pred Bogom sve transparentno...
A ovamo džipovi i dečaci... i mlaćenje gradjana za izlečenija...

znači - šta te muči grešni čoveče?

A i šta će koj moj cepelin nad Beogradom kad je najveći probem Skupština grada, opštinari i javna preduzeća?
Ajd šta može da uradi jedan prosčean samozvani patriota iz sklepanog gradjanskog udruženja?
Može da ukrade par patika i to još ako u žurbi nadje svoj broj... Da pomeri kontejner ili žardinjeru...
U izem ti štetu...

Sa druge strane, bez ikakve žurbe, onako natenane do tančina precizno, usred bela dana, obavlja se otimačina celokupne gradjanske imovine za koječija stranačka iživljavanja...
Neke firme iz unutrašnjosti nešto grade po Beogradu... neka silna asfaltiranja... jedan most se forsira sa enormnim ciframa u evrima a drugi ne može da se popravi jer ljudi ne primaju plate... i ko gladan da radi?

Ne treba cepelin, treba nama pameti...

Priznaj šta si muljao...
Ti ko ovi iz crkve...
Vrište o nekoj privatnosti a pred Bogom sve transparentno...
A ovamo džipovi i dečaci... i mlaćenje gradjana za izlečenija...

znači - šta te muči grešni čoveče?

Dobrovoljno izlaganje privatnosti na internetu,recimo,zvano fejsbuk, a takodje i ovo nametnuto narusavanje privatnosti.
Kapiram da kad neko sve svoje izlozi javnosti putem fejsbuka nije mu ni najmanji problem da bude "zvezda" surveilance kamera sirom grada, a sad i ovog svevideceg cepelina.
Kako bi inace anonimusi izasli iz te neprijatne i teske boljke zvane anonimnost?

Наравно да сваки грађанин има право на приватност и да не мора да полаже рачуне шта ће му.

Ако ова `твар падне, биће добре фотке. :D

То се у неким другим државама радило за време Првог светског рата.
Очекивао би се неки напредак од тада.

Ako mislis na one od 50 ili 100 metara, onda je to to...

Ovi nemaju vise od 9 metara, sa kamerama i svim ostalim stvarima radi pracenja vecih (i pogotovo nasilnih) okupljanja. Prepoznaje coveka na par kilometara, vozilo i na 10.

A oko virenja kroz prozore... pa ako ste obicno goli stajali kod prozora, mozda vas i snime... a ako niste, onda nema problema :)

Ako mislis na one od 50 ili 100 metara, onda je to to...

Ovi nemaju vise od 9 metara, sa kamerama i svim ostalim stvarima radi pracenja vecih (i pogotovo nasilnih) okupljanja. Prepoznaje coveka na par kilometara, vozilo i na 10.

A oko virenja kroz prozore... pa ako ste obicno goli stajali kod prozora, mozda vas i snime... a ako niste, onda nema problema :)
Ti si 100% siguran da ne moze biti zloupotrebe?

Dobrovoljno izlaganje privatnosti na internetu,recimo,zvano fejsbuk, a takodje i ovo nametnuto narusavanje privatnosti.
Kapiram da kad neko sve svoje izlozi javnosti putem fejsbuka nije mu ni najmanji problem da bude "zvezda" surveilance kamera sirom grada, a sad i ovog svevideceg cepelina.
Kako bi inace anonimusi izasli iz te neprijatne i teske boljke zvane anonimnost?

Slazem se... fejsbuk je 1000 puta veca opasnost po privatnost.
Cepelin moze da snimi samo sliku, bez opipljivih dokaza ko je na njoj.
A na fejsu ostavimo svoje ime, broj telefona, oznacimo prijatelje, familiju, kazemo gde radimo, sta imamo od skole, slike raznorazne u svim mogucim pozama i osvetljenjima (pozdravite ciJu :bye: )...
Jedan cepelin na milion i po Beogradjana... kap u moru prema fejsu.

Zato i kazem, kome nije problem to ostavljati na fejsu, svakako mu ni ovaj cepelin nece smetati.
Ako je vec transparentno to nadgledanje,trebalo bi live stream omoguciti gradjanima, kao sto su dostupne neke beogradske kamere na netu.

Cepelin nije na internetu, to je jedna veoma znacajna stvar.

A drugo - kako da zloupotrebi snimak? Policija nece da deli snimke sa bilo kime. Mozda budu snimili kako neko prolazi na crveno tamo gde nema kamere - ali to je sve u okviru policije, zar ne?

Recimo,politicki si im nepodoban, provale da ides na neke mitinge koji su zakonski ali nisu po volji vlasti. Zatim mogu da prate tvoje kretanje,zar ne? Sta ih sprecava?

Мени је из чланка промакло да ли се подаци преносе на земљу у реалном времену или не. :)

Ако би било преноса, прича о немогућности дешифровања би постала смешна. :)

Recimo,politicki si im nepodoban, provale da ides na neke mitinge koji su zakonski ali nisu po volji vlasti. Zatim mogu da prate tvoje kretanje,zar ne? Sta ih sprecava?

Fora je da bi cepelin morao da bude u zgodnom polozaju tako da prati ulice kojima ja idem - a u mom kraju ima puno visespratnih zgrada, cepelin ne moze da gleda kroz zidove - a ja nemam gps pri sebi.

To, politicki nepodoban, se koristi svakojako... Ali se uglavnom iza toga zaklanjaju oni sa po 55 krivicnih prijava. Ja nemam nijednu, nisam zabrinut.

Мени је из чланка промакло да ли се подаци преносе на земљу у реалном времену или не. :)

Ако би било преноса, прича о немогућности дешифровања би постала смешна. :)

Podaci se prenose - kablom. Nema nikakvog spijuniranja, presretanja ili bilo cega slicnog.

Fora je da bi cepelin morao da bude u zgodnom polozaju tako da prati ulice kojima ja idem - a u mom kraju ima puno visespratnih zgrada, cepelin ne moze da gleda kroz zidove - a ja nemam gps pri sebi.

To, politicki nepodoban, se koristi svakojako... Ali se uglavnom iza toga zaklanjaju oni sa po 55 krivicnih prijava. Ja nemam nijednu, nisam zabrinut.

Pa on sigurno nije 10 km iznad zemlje pa ne znam sta ce mu onda taj zum. 10 km je recimo od Ibarske do centra. Taj zum meni lici na mogucnost pracenja kretanja.
Sam osecaj nelagode saznanjem da te neko konstantno posmatra kad izadjes iz kuce je dovoljan.

Back