Iron Lord:
Pošto je DraGo70 jedan od umnijih forumaša kojeg zbog toga cenim, potrudiću se da budem konkretan.
Hvala, imaću to u vidu
Iron Lord:
Poentu nećeš dobiti jer svako ima svoju poentu iz stranačkog ugla. Svi iznose stranačku istinu a gradjani osete efekat svih tih istina kad se saberu. Soroš je čovek koji voli veštačko neprirodno merilo vrednosti i njemu je koliko sam imao prilike da pročitam, zabranjen pristup Engleskoj jer je hteo da im razori bankarski sistem. Takodje, mason.
Pa upravo zbog poznatih situacija sa Sorošom i van naše zemlje, ja i jesam primetio da tamo gde on ima upletene prste - tu je malo demokratije, a puno "demokratije" - po volji onih koji imaju para i moći.
I šta je onda čudno, ako bilo ko danas tvrdi da ono što on financira treba dobro prosejati pre nego se prihvati kao istina.
Iron Lord:
Tokom 90-ih su se sprovodile dve žestoke propagande. Jedna sa tadašnjeg RTS-a a druga sa B92. Lepo sam naglasio kad su na skorašnjem državnom dnevniku zbrzali kako je "nekome bio cilj da uz pomoć opozicije sruši režim". Ne znam zašto "njima" tj Svetu, više nije odgovarao, nekima ovdašnjim političarima je trebalo da ode da bi došli oni na vlast, a meni takodje nije odgovarao iz mog malog sitnog bednog životnog razloga - htedoh da ne mislim o nemaštini i ratu i političkim ubistvima, izbeglicama koje su oborile cenu rada.... Što se TV laži tiče, RTS je ipak bio šampion.
Svi danas lažu za nekoga. I nema nezavisnih medija nigde u svetu, a ako ih i ima onda ih široke narodne mase ne čitaju jer su to neki fanzini ili lokalni radio i TV programi.
Lagali su nas sa RTS-a, a lažu nas i danas. Lagali su nas sa B92, kao što nas lažu i danas.
Naravno. To je suština. Tako se radi i u diktaturama po nekim banana državama, a tako radi i "Veliki brat" u "zapadnim demokratijama"...
Iron Lord:
Kada praviš kuću, prvo ti treba projekat, pa materijal, a to sve košta. Zatim kad je napraviš treba opremiti. I to košta. A onda dodje neki pijani rodjak pa zaspe sa cigarom u ustima. cigareta padne na pod, zadimi, plane požar. dohvati zavese i ti napolju sa rodjakom čekaš vatrogasce. Posle taj rodjak ode i poručuje ti da više nije do njega...
Hoću da kažem da Sloba nije "samo došao na vlast i otišao"...
Ne, nije. Ali je smešno tvrditi npr. kako je Sloba jedini kriv za sve što se dešavalo devedesetih ili kako je sve počelo na Gazimestanu 1989.
Jer, ne zaboravi, Tuđman je "penzionisan" nakon "hrvatskog proljeća" 1972. Alija Izetbegović je bio u zatvoru zbog "Islamske deklaracije" još 1981.
A Šiptari su se pobunili 1968. pa 1981. Seti se Starog trga, Azema Vlasija itd...
A u to vreme Sloba je bio neki sitni direktorčić u Beogradskoj banci...
Ne umanjujem njegovu krivicu, niti ga branim. Bio sam na demonstracijama 1996./97. i 5. oktobra na ulici...
Samo tvrdim da svako ko malo bolje razmisli, može (ako nije opterećen izjavama svojih lidera) da trezne glave zaključi isto što i ja...
On je samo jedan od krivaca za našu golgotu.
Iron Lord:
Neko je pre 8 godina potpisao Kumanovski sporazum a neko je bio u toj vlasti. Kapitulacija je izdaja, a radikali su poznati po tome da kada se nadje nešto pozitivno iz tog perioda, sebe veličaju, a kada se "nadje nešto loše", e onda je to drugi radio. Tada su samo izašli demonstrativno iz Skupštine ali nisu potpisali ostavke. Ne znam da li bi tada pala vlada te da li bi bili novi izbori - ali nisu!
Što se organizovanja preostalog stanovništva tiče - bolje da ne lajem jer se i SPC mešala "kako bi valjalo da se ne izadje na tamošnje izbore iako je B.Tadić rekao da je pametnije izaći". Posle, kad su uvideli glupost, samo su odbrusili - "ma nismo mi krivi što nama narod više veruje". Opet, kad smo kod DS-a, pokojni Djindjić je više uradio za tu SPC nego li Sloba. I čudna je ta simbioza SPC sa komunistom tokom 90-ih , jer je poznato da je pod komunističkim (Titovskim) periodom - stagnirala.
Pazi, oko kumanovskog sporazuma i oko napada NATO pakta (bez odobrenja Saveta Bezbednosti) itd. već je bilo rečeno mnogo toga, pa da se ne ponavljam...
Ukratko, osvrnuću se na podatak kojim barata američki i britanski ambasador u Srbiji i njihovi puleni poput Čede Jovanovića, Nataše Kandić, Sonje Biserko, Vesne Pešić itd...
Pazi sada:
"90 % stanovništva KiM je za nezavisnost" To je cifra koja se u poslednje vreme često može čuti od gore navedenih likova. Isto kao što se često mogla čuti cifra o
8.000 streljanih Muslimana u Srebrenici.
Hajde da analiziramo ovu prvu cifru.
Prema popisu stanovništva iz 1981. koji nisu bojkotavali Albanci, na KiM je tada živelo oko 60% Albanaca i 40% ostalih.
Dalje, 1999. je sa KiM u Srbiju prešlo (izbeglo) oko 300.000 ljudi.
Sa onima koji su otišli malo ranije i sa onima koji su ostali na KiM ima oko 500.000 nealbanaca.
Ako je tih 500.000 nealbanaca - 10%, a 90% Albanaca znači da na KiM živi 5 miliona stanovnika. 8)
Normalan čovek odmah zaključi da u toj tezi o 90% onih koji su "za nezavisnost" - nešto smrdi.
Nenormalan čovek će prihvatiti reči ovih kretena koji to tvrde i ne razmišljajući.
Šta više da ti kažem.