Ceo svet nam je kriv

DB 06:
A kako ti se cini taj sporazum sa aspekta onog sto nam je nudjeno pre bombardovanja.
meni to izgleda kao nacin da se prihvati neminovnost-dolazak NATO-a na Kosovo.
Tipicno Milosevicevski.Resavanje problema stvaranjem jos veceg.A Srbi kratkovidi...
Nismo i nikoga pobedili.

Ja ne znam šta ti znaš, ali evo...Pre bombardovanja ti nije nuđeno ništa. Ceo problem je konstruisan da bi ga NATO rešavao, a ne neko drugi. Plan je bio da se od Srbije napravi nova varijanta Bosne, znači protektorat, kolonija, kako hoćeš. Ne branim Slobu i ekipu, ali je sasvim razumljivo da Srbija to nije mogla da dozvoli. Znači, problem koji ti nametne NATO, na ovakav način, je jedino rešiv ratom. Kao Irak. Bez UN, oni dolaze kasnije da ušminkaju stvari.

Pobeda, u smislu sprečavanja NATO-a da ostavri svoje ciljeve, samo to. Naglasiću kako je naša vojska, za vreme bombardovanja, vrlo visoko ocenjena baš iz redova NATO oficira.

Bez NATO plana, šiptari nikada ne bi podigli pobunu na Kosovu. postojao je back-up plan, da se ide na politički dogovor sa Slobom, ukoliko NATO ne postigne saglasnost za napad na SRJ. Ali...

E pa sada se osvrnite i procitajte sve postove. Videcete da ste mene pronasli kao neprijatelja da je LDP neprijatelj i da je opet NATO neprijatelj a retko ko je malo razmislio o stvarnim dogadjanjima i u cemu smo sve mi krivi. Ne kazem ja da smo mi krivi za sve ratove, daleko od toga, nikad nije jedna strana kriva. Ratovi dodju i odu ali posle toga mora da se nastavi da se zivi. Mi smo krivi delimicno za ratove a 100% za sve sto se dogadjalo izmedju ratova. Mnoge zemlje su ratovale i oporavile se od ratova, samo mi od 1945 ratujemo protiv fasista a od 90-tih protiv komunista i kapitalista i demokrata i NATO-a... A vise nema veze da li ih zovemo komunisti/fasisti/ LDP/ Soros/ NATO svi smo mi dobri srbi i prijatelji dok priznajemo da postoje ti neprijatelju i na sav glas im zelimo smrt i analiziramo na koji nacin su pokusali da nam uniste zemlju i uspeli dok smo mi jadni radili i radili i radili pokusavajuci da obnovimo sve. A inace nisam za LDP niti sam clan bilo koje politicke partije.

dr.koki:
Bilo gde da se okrenes po ovoj zemlji samo cujes da je neka fasisticka/kapitalisticka/separatisticka/ nacisticka/ licemerna.... nacija kriva za to sto mi propadamo. Ali ajde malo da sagledamo sta se desava u zemlji, ko nam je u stvari kriv, ajde malo da se pogledamo u ogledalo.
Pricamo da je Soros i B92 kriv sto se iznose istinite informacije o Srbiji?
Mozda nam je lepse da zivimo u lazi, npr. da nam Sloba prica kako mi imamo najveci izvoz u Evropi ili da nam neki drugi tiranin prica kako ceo svet umire od gladi a mi uzivamo. Nije poenta u tome da krijemo informacije, treba da ih iskoristimo da bi smo poboljsali sebe.

Pricamo kako nasa je nasa vojska potpuno unistena i ne moze da nas odbrani od stranih pretnji?
Pa nikad nije ni mogla i to smo videli u zadnjih 15 godina. Tenkovi su zastareli i propadaju, kvalitet pusaka se meri procentom korozije, MIGovi ne rade, Galeb bi izgubio borbu protiv spitfire-a. Imamo civile koji su naterani da idu u vojsku, vecina njih ne zeli da vidi vojsku a kamoli da brani zemlju koja im je unistila pola zivota. Pa oni ce da dezertiraju a mozda ce i da se pridruze neprijatelju. Mi smo toliko mala zemlja i toliko ekonomski slaba da bi u svakom slucaju i Albanija, i Hrvatska i Bugarska i Amerika mogle da nas osvoje.

Pricamo da smo 1999. godine pobedili NATO fasisticku soldatesku u njihovim podmuklim agresijama?
E pa nismo, nemojte da zaboravite da smo im oborili samo 2 aviona a oni nama razneli sve sto je poletelo, unistili tenkove, unistili kopnenu vojsku i moral. I na kraju smo potpisali predaju.

Pricamo da su nam bacali nuklearni otpad koji izaziva sve bolesti kod srba?
Jos nisam video ni jednu naucnu studiju koja je pokazala povecanje radioaktivnosti na teritoriji Srbije posle 1999 u odnosu na period pre toga. Znaci ni jednom nije to mereno, samo se iznose tvrdnje bez ikakvih dokaza. A svi zaboravljamo na AZBEST koga ima u svima nasim gradjevinama. 40 godina trovanja svim hemikalijama iz rafinerija i komunistickih fabrika koje su sve otpustale u vazduh i reke a niko nije to zabranjivao, 90% tih hemikalija su kancerogene. Srbi se jedni od najvecih pusaca na svetu, skoro prvi po broju alkoholicara, po broju ljudi koji ne mogu da zamisle rucak bez bara pola kila masti.

Pricamo da su nase skole i fakulteti najbolji na svetu?
E pa nisu, najgori su a nisu ni besplatni. Nasi fakulteti mnogo kostaju(knjige, spremanja, neke obavezne vezbe na odr. lokaciji...). Na geografiji u Nisu 2. godina mora da ide na djerdap 2 dana u prirodi i svi moraju da prisustvuju cena je 5500din. Na nasim fakultetima se nista ne uci sto je bitno za kasniji posao, prepuni su korupcije, nikoga od profesora nije briga za studente. Ne katedri za hirurgiju u Nisu na medicinskom ima oko 50 nastavnika a studenti nikada nemaju vezbe. Niko ko je zavrsio medicinu a pre toga nije isao u medicinsku skolu ne zna da da injekciju, ukljuci infuziju ili previje. To se tek uci na specijalizacij. Niko od studenata ne zna da usiva. Kad dodjes dobrovoljno u bolnicu na dezurstvo oni ti kazu da bolnica nije za studente medicine i oteraju te osim ako nemas neku vezu. Ispit iz hirurgije:
-Sta je apendicitis?
-Ti ispricas osnovne odlike
-Koji su simptomi?
-Ispricas i to
-Kako se leci?
-A ti trebas da kazes samo "HIRURSKI"
Srednje skole se svode na usmeno subjektivno ispitivanje i poklanjanja ocena na osnovu fizickih/ porodicnih/ prijateljskih i/ili ekonomskih osobina ispitivanog.

Svi pricamo da kosovo moze da bude samo nase?
Cinjenica je da je 90% stanovnistva na kosovu albansko. Cinjenica je da je to njihova drzava vec 8 godina. Mi smo to odavno izgubili samo sada treba da legalizujemo. Mi smo toliko ekonomsko i politicki minorni da nemamo nikakvih mogucnosti da se borimo a kosovo. Sta ce nam kosovo, mi te rudnike nismo znali ni da koristimo kad je trebalo, kosovari su se preselili u Srbiju, jednostavno treba da trazimo ogromnu svotu novca za trepcu i kao odstetu i posle toga da im potpisemo da si uzmu to kosovo.

Necemo privatizaciju?
Pa sta cemo onda, propale drzavne firme u kojima se po ceo dan cuga rakija i kad imaju posao i kad nemaju. Ljude koji su na platnom spisku a obradjuju njive u njihovim selima po ceo dan. Treba sve fabrike i firme da poklonimo strancima, to nam je jedini nacin da se spasimo i da nesto pocne da radi. A sad sto su srbi najveci neradnici na svetu to je drugi problem

Mi smo nebeski i najpametniji narod a ceo svet nas mrzi?
E pa nismo ni nebeski ni najpametniji narod, niti nas neko mrzi. Zemaljski smo a mnogo smo glupi jer da smo malo pametniji izvukli bi se iz ove situacije a ne bi samo kukali i optuzivali ceo svet. Nas niko ne mrzi, godinama nam svi nude pomoc i ekonomsku i politicku i humanitarnu kad je trebalo a mi smo samo okretali price i pravili se da nas oni mrze. Kad je stizala novcana pomoc mi smo govorili da necemo da prodamo zemlju za vrecu krvavih dolara. Kad je stizala humanitarna pomoc mi smo govorili da nas truju.

Amerika-najgluplja nacija na svetu je nas neprijatelj a rusija, gana, mozambik, irak, iran.... su nasi prijatelji?
Ako pogledamo istoriju ti nasi prijatelji nam nikada nisu pomogli nikako drugacije osim nekim sporadicnim porukama tipa:"Ruski narod je uz vas, izdrzite". Ako sam dobro informisan posle drugog svetskog rata kada su rusi usli mnogo zena je silovano. Mora da je to neka slucajnost.... mislim Zene nevine-> Rusi udju-> Zene silovane-> Zene kazu rusi-> Zakljucak: "Amerika nas mrzi". A ako pogledamo po nasim bolnicama i skolama i fakultetima donacije primeticemo da je vecina od Amerike i nasih neprijatelja(Nemacka, Svajcarska, Engleska, Francuska....) A ja ne znam kada nam je Rusija ili neka od tih zemlji ekonomski,vojno ili politicki pomogla.

Dodajte jos ako zelite... Ovo nije ni 1% price o srbiji.
Molim moderatore da ne brisu ovo jer ako mozemo da pljujemo po celom svetu i da optuzujemo sve bez dokaza onda mozemo i nasu drzavu malo da sagledamo.

Bolestan li si...?

Архангел:
Ja ne znam šta ti znaš, ali evo...Pre bombardovanja ti nije nuđeno ništa. Ceo problem je konstruisan da bi ga NATO rešavao, a ne neko drugi. Plan je bio da se od Srbije napravi nova varijanta Bosne, znači protektorat, kolonija, kako hoćeš. Ne branim Slobu i ekipu, ali je sasvim razumljivo da Srbija to nije mogla da dozvoli. Znači, problem koji ti nametne NATO, na ovakav način, je jedino rešiv ratom. Kao Irak. Bez UN, oni dolaze kasnije da ušminkaju stvari.

Pobeda, u smislu sprečavanja NATO-a da ostavri svoje ciljeve, samo to. Naglasiću kako je naša vojska, za vreme bombardovanja, vrlo visoko ocenjena baš iz redova NATO oficira.

Bez NATO plana, šiptari nikada ne bi podigli pobunu na Kosovu. postojao je back-up plan, da se ide na politički dogovor sa Slobom, ukoliko NATO ne postigne saglasnost za napad na SRJ. Ali...

Dete - Urošu, Urošu, kako su nam ubili kralja u Francuskoj?
Učitelj - Kako kako? Podlo i podmuklo, eto kako! Sedi dole...
(TLN 2 serijal, znaci ne onaj sa pacmanom nego onaj sa cilimom)

Imam samo jedno pitanje, SFRJ je imala 6 republika. I ne branim ni ja ni Slobu ni Šešelja, nek ih brani ko hoće, ali KAKO JE SAMO SRBIJI BILA ZACRTANA SUDBINA KLETA OD NATO-a?
Kako to baš sa SPS-om na vlasti i radikalima u su-vlasti da nas izrokaju i uzduž i popreko a nije bio II WW? Kako to u eri mobilnih telefona gde se Romi siti izrazgovaraju, jedan Sloba ne prima strane diplomate? Kako to u zemlji gde rastu šljive ljudi padaju na korama od banana?

I na kraju, šta je koj moj pa potpisano u kumanovskom, nego da ti NATO šeta i uzduž i popreko CELE Srbije? Zar nije to bio kamen spoticanja pre bombardovanja tj JEDAN OD RAZLOGA ZA REFERENDUM? Zar nismo mogli imati Bondstil ali unutar Srpske teritorije?

POBEDA! POBEDA! POBEDA! (RTS 1999 a pre 5-og oktobra ali zabludama u Srbiji sa ovim danom nije došao kraj)

(otud onaj uvodni pasus, da utvrdimo istinu)

dr.koki:
Svi pricamo da kosovo moze da bude samo nase?
Cinjenica je da je 90% stanovnistva na kosovu albansko. Cinjenica je da je to njihova drzava vec 8 godina. Mi smo to odavno izgubili samo sada treba da legalizujemo. Mi smo toliko ekonomsko i politicki minorni da nemamo nikakvih mogucnosti da se borimo a kosovo. Sta ce nam kosovo, mi te rudnike nismo znali ni da koristimo kad je trebalo, kosovari su se preselili u Srbiju, jednostavno treba da trazimo ogromnu svotu novca za trepcu i kao odstetu i posle toga da im potpisemo da si uzmu to kosovo.

Ko tebi daje za pravo da daješ nešto što nije tvoje? Šta bi radio sa novcem od Trepče?
Ko će meni (i ostalim Srbima s Kosmeta) da da nadoknadu za imanja od po nekoliko desetina hektara i za ostale nekretnine? Pita li neko Srbe koji crnče za male pare po Srbiji (ili što je Iron sofisticiranije rekao "obaraju cenu rada") žele li oni to ili bi se rado vratili na svoje. Za manastire i crkve neću da te pitam jer si ateista, ali nekoga i to boli kad mu pali svetinje, skrnavi ih pretvaranjem u javni WC, a na kraju krajeva bio vernik ili ne to je kulturna baština srpskog naroda.
Zar, stvarno misliš da će Šiptari da se zaustave na tome? Neće proći mnogo, zakucaće oni preko Medveđe, Lekovca i na tvoja vrata u Nišu dr.koki.
A možda su Srbi krivi i što Šiptari haraju po severo-zapadnoj Grčkoj?
Znaš li koliko je srpskih firmi privatizovano od strane "Kosova Trust Agency" i koji su milionski iznosi u pitanju a nijedaqn cent nije dat Srbima koji su radili ili se penzionisali a ni državi Srbiji. Nije samo Trepča vredela na Kosmetu.

Ne slažem se da je naš nastavni sistem najgori na svetu. Naši ljudi su svuda u svetu priznati kao stučna.

Архангел:

Problem se trebao resavati bilo kako,ali samo ne ratom.
Ali posto vidim da ti je Irak merilo,ne znam sta vise i da kazem. :shock:
Iron Lord je to fenomenalno rekao:"I na kraju, šta je koj moj pa potpisano u kumanovskom, nego da ti NATO šeta i uzduž i popreko CELE Srbije? Zar nije to bio kamen spoticanja pre bombardovanja tj JEDAN OD RAZLOGA ZA REFERENDUM? Zar nismo mogli imati Bondstil ali unutar Srpske teritorije"?
Sto kaze jomini-respekt,Irone,respekt...

nj@nj@:
Ko tebi daje za pravo da daješ nešto što nije tvoje? Šta bi radio sa novcem od Trepče?
Ko će meni (i ostalim Srbima s Kosmeta) da da nadoknadu za imanja od po nekoliko desetina hektara i za ostale nekretnine? Pita li neko Srbe koji crnče za male pare po Srbiji (ili što je Iron sofisticiranije rekao "obaraju cenu rada") žele li oni to ili bi se rado vratili na svoje. Za manastire i crkve neću da te pitam jer si ateista, ali nekoga i to boli kad mu pali svetinje, skrnavi ih pretvaranjem u javni WC, a na kraju krajeva bio vernik ili ne to je kulturna baština srpskog naroda.
Zar, stvarno misliš da će Šiptari da se zaustave na tome? Neće proći mnogo, zakucaće oni preko Medveđe, Lekovca i na tvoja vrata u Nišu dr.koki.
Znaš li koliko je srpskih firmi privatizovano od strane "Kosova Trust Agency" i koji su milionski iznosi u pitanju a nijedaqn cent nije dat Srbima koji su radili ili se penzionisali a ni državi Srbiji. Nije samo Trepča vredela na Kosmetu.

Ne slažem se da je naš nastavni sistem najgori na svetu. Naši ljudi su svuda u svetu priznati kao stučna.

A da li ti mislis da ce neko da ti vrati kosovo? Mislis da ovi pregovaraju u Becu za tvoja imanja i kuce ili mozda za srpske bastine. Ajde budi malo realan i kazi mi molim te da li mislis da postoji sansa da mi vratimo kosovo? Vojno ne mozemo. Politicki smo toliko minorna sila da nas vise i ne slusaju kad pricamo nesto. Ekonomski bi mozda mogli kad bi ispraznili dzepove svih funkcionera i njihovih porodica u zadnjih 20 godina. I onda bi mozda malo postigli. Pa sta ako kupuje nase firme, jbg to ti je biznis, mi im nista ne mozemo a sami smo krivi sto smo oterali sve Americke i Evropske investitore. Propale firme ne mogu da biraju ko ih kupuje. Ovi ce iz Beca na kraju da se vrate sa time da je kosovo dobilo svoju drzavu ali da su obecali da ce da paze na nase dole i da nam cuvaju crkve. Nasa vlada ce naravno da budu mucenici koji su se borili do zadnje kapi krvi sa fasistima a niko nece da sagleda sto su oni za to vreme izneli jos nekoliko milijardi na kipar koje su dobili za kosovo i ukrali od drzave. I umesto da to bude bilo isplaceno kosovarima kao odsteta oni ce to da sakriju u dzep ali bitno je da su sve pokusali ali taj fasisticki svet nas mrzi i hoce da nas unisti.
A sto se tice obrazovanja.... nemoj da si smesan, treba m*** da ti oteknu dok nostrifikujes diplomu i onda si strucnjak najnizeg ranga. Jedini nacin da ti budes priznat strucnjak je da zavrsis fax kod njih ili PhD. Postoji jos jedna mogucnost, zavrsis ovde, zaposlis se na nekom faxu i objavis miliona radova po stranim kongresima, onda u 40 godina prebegnes pa nostrifikujes diplomu pa imas iza tebe priznatu diplomu i ogroman broj radova e onda si ti tek strucnjak.

@ dr.koki
Какве ти инсинуације конструишеш, то је невероватно. Када само помислим да неки наивни грађанин може да се зајеб* па да легне на сто да га ти оперишеш - одмаК ми се смучи...

Pitao sam se kako to pod mudrom sps-srs vlašću protiv koje se uroti ceo svet, domaće krave nemaju mleka, šećerna repa ne raste lepo a suncokret gleda u mesec?

Ajde da je sve i taj NATO kriv ali šta hoće ta krava u Padinskoj Skeli? Ili ona šašava šećerna repa iz Kovina? O tupavom suncokretu iz Zrenjanina da ne pričamo! Ko su oni da stanu uz NATO snage braćo Srbi i sestre, ribe, snajke Srpkinje? Eto odakle je domaća peta kolona: iz Padinske Sekle, Kovina i Zrenjanina!

I šta Rusi traže u partnerstvu za mir kad smo mi njihova slovenska braća protiv? Šta Kinez ima da prima američkog predsednika? Treba Iran da zvekne atomsku na Amere pa onda na sve ostale, jer se preostale sile još presabiraju sa svojim osiromašenim armijama koje koštaju ko Svetog Petra kajgana a nema se odakle...

eremita:
@ dr.koki
Какве ти инсинуације конструишеш, то је невероватно. Када само помислим да неки наивни грађанин може да се зајеб* па да легне на сто да га ти оперишеш - одмаК ми се смучи...
Prvo i prvo ja jos nikoga ne operisem. Ali kada budem poceo, dali su mi Ameri: seme mrznje protiv srpskog naroda, cip za otcepljenje kosova, cip za prihvatanje privatizacije, cip za prihvatanje modernizacije armije... pa kad mi neko legne na sto a ja mu krisom tako stavim po 2-3 cipa. Pa posle toga daljinskim podesim da li hocu da bude extreman(Fasisticki Amerikanac) ili onako malo blazi(Neprijateljski Evropejac).

dr.koki:
Prvo i prvo ja jos nikoga ne operisem. Ali kada budem poceo, dali su mi Ameri: seme mrznje protiv srpskog naroda, cip za otcepljenje kosova, cip za prihvatanje privatizacije, cip za prihvatanje modernizacije armije... pa kad mi neko legne na sto a ja mu krisom tako stavim po 2-3 cipa. Pa posle toga daljinskim podesim da li hocu da bude extreman(Fasisticki Amerikanac) ili onako malo blazi(Neprijateljski Evropejac).

Ти желиш да се направиш духовит и да све окренеш на спрдњу... али могу ти рећи да ниси далеко од истине, бар када се чипова тиче....... 8-)

eremita:
Ти желиш да се направиш духовит и да све окренеш на спрдњу... али могу ти рећи да ниси далеко од истине, бар када се чипова тиче....... 8-)
Mislim da si mi ilustrovao poentu celog onog texta koji sam kucao.

Iron Lord:
Pošto je DraGo70 jedan od umnijih forumaša kojeg zbog toga cenim, potrudiću se da budem konkretan.
Hvala, imaću to u vidu :)

Iron Lord:
Poentu nećeš dobiti jer svako ima svoju poentu iz stranačkog ugla. Svi iznose stranačku istinu a gradjani osete efekat svih tih istina kad se saberu. Soroš je čovek koji voli veštačko neprirodno merilo vrednosti i njemu je koliko sam imao prilike da pročitam, zabranjen pristup Engleskoj jer je hteo da im razori bankarski sistem. Takodje, mason.

Pa upravo zbog poznatih situacija sa Sorošom i van naše zemlje, ja i jesam primetio da tamo gde on ima upletene prste - tu je malo demokratije, a puno "demokratije" - po volji onih koji imaju para i moći.
I šta je onda čudno, ako bilo ko danas tvrdi da ono što on financira treba dobro prosejati pre nego se prihvati kao istina.

Iron Lord:
Tokom 90-ih su se sprovodile dve žestoke propagande. Jedna sa tadašnjeg RTS-a a druga sa B92. Lepo sam naglasio kad su na skorašnjem državnom dnevniku zbrzali kako je "nekome bio cilj da uz pomoć opozicije sruši režim". Ne znam zašto "njima" tj Svetu, više nije odgovarao, nekima ovdašnjim političarima je trebalo da ode da bi došli oni na vlast, a meni takodje nije odgovarao iz mog malog sitnog bednog životnog razloga - htedoh da ne mislim o nemaštini i ratu i političkim ubistvima, izbeglicama koje su oborile cenu rada.... Što se TV laži tiče, RTS je ipak bio šampion.

Svi danas lažu za nekoga. I nema nezavisnih medija nigde u svetu, a ako ih i ima onda ih široke narodne mase ne čitaju jer su to neki fanzini ili lokalni radio i TV programi.
Lagali su nas sa RTS-a, a lažu nas i danas. Lagali su nas sa B92, kao što nas lažu i danas.
Naravno. To je suština. Tako se radi i u diktaturama po nekim banana državama, a tako radi i "Veliki brat" u "zapadnim demokratijama"...

Iron Lord:
Kada praviš kuću, prvo ti treba projekat, pa materijal, a to sve košta. Zatim kad je napraviš treba opremiti. I to košta. A onda dodje neki pijani rodjak pa zaspe sa cigarom u ustima. cigareta padne na pod, zadimi, plane požar. dohvati zavese i ti napolju sa rodjakom čekaš vatrogasce. Posle taj rodjak ode i poručuje ti da više nije do njega...

Hoću da kažem da Sloba nije "samo došao na vlast i otišao"...

Ne, nije. Ali je smešno tvrditi npr. kako je Sloba jedini kriv za sve što se dešavalo devedesetih ili kako je sve počelo na Gazimestanu 1989.
Jer, ne zaboravi, Tuđman je "penzionisan" nakon "hrvatskog proljeća" 1972. Alija Izetbegović je bio u zatvoru zbog "Islamske deklaracije" još 1981.
A Šiptari su se pobunili 1968. pa 1981. Seti se Starog trga, Azema Vlasija itd...
A u to vreme Sloba je bio neki sitni direktorčić u Beogradskoj banci...
Ne umanjujem njegovu krivicu, niti ga branim. Bio sam na demonstracijama 1996./97. i 5. oktobra na ulici...
Samo tvrdim da svako ko malo bolje razmisli, može (ako nije opterećen izjavama svojih lidera) da trezne glave zaključi isto što i ja...
On je samo jedan od krivaca za našu golgotu.

Iron Lord:
Neko je pre 8 godina potpisao Kumanovski sporazum a neko je bio u toj vlasti. Kapitulacija je izdaja, a radikali su poznati po tome da kada se nadje nešto pozitivno iz tog perioda, sebe veličaju, a kada se "nadje nešto loše", e onda je to drugi radio. Tada su samo izašli demonstrativno iz Skupštine ali nisu potpisali ostavke. Ne znam da li bi tada pala vlada te da li bi bili novi izbori - ali nisu!
Što se organizovanja preostalog stanovništva tiče - bolje da ne lajem jer se i SPC mešala "kako bi valjalo da se ne izadje na tamošnje izbore iako je B.Tadić rekao da je pametnije izaći". Posle, kad su uvideli glupost, samo su odbrusili - "ma nismo mi krivi što nama narod više veruje". Opet, kad smo kod DS-a, pokojni Djindjić je više uradio za tu SPC nego li Sloba. I čudna je ta simbioza SPC sa komunistom tokom 90-ih , jer je poznato da je pod komunističkim (Titovskim) periodom - stagnirala.

Pazi, oko kumanovskog sporazuma i oko napada NATO pakta (bez odobrenja Saveta Bezbednosti) itd. već je bilo rečeno mnogo toga, pa da se ne ponavljam...

Ukratko, osvrnuću se na podatak kojim barata američki i britanski ambasador u Srbiji i njihovi puleni poput Čede Jovanovića, Nataše Kandić, Sonje Biserko, Vesne Pešić itd...

Pazi sada: "90 % stanovništva KiM je za nezavisnost" To je cifra koja se u poslednje vreme često može čuti od gore navedenih likova. Isto kao što se često mogla čuti cifra o 8.000 streljanih Muslimana u Srebrenici.

Hajde da analiziramo ovu prvu cifru.
Prema popisu stanovništva iz 1981. koji nisu bojkotavali Albanci, na KiM je tada živelo oko 60% Albanaca i 40% ostalih.

Dalje, 1999. je sa KiM u Srbiju prešlo (izbeglo) oko 300.000 ljudi.
Sa onima koji su otišli malo ranije i sa onima koji su ostali na KiM ima oko 500.000 nealbanaca.
Ako je tih 500.000 nealbanaca - 10%, a 90% Albanaca znači da na KiM živi 5 miliona stanovnika. 8)
Normalan čovek odmah zaključi da u toj tezi o 90% onih koji su "za nezavisnost" - nešto smrdi.
Nenormalan čovek će prihvatiti reči ovih kretena koji to tvrde i ne razmišljajući.
Šta više da ti kažem.

Pa naravno da smrdi,ako ne smrdi koji moj nije izvrshen popis?
Ovde uveliko barataju cifrom od 2 miliona Albanaca ali istina je da se NE ZNA koliko ih stvarno ima.
Nek naprave popis.
Pa nek onda pokushaju da izmisle neku novu terminologiju i argumentaciju da "objasne"kako je "evropski princip"da se "drzavljaninom Kosova"smatra neko ko se tu naselio tek od 99. ili u blizoj proshlosti.:lol:
Sushtina je da trenutna etnichka struktura NIJE PRIRODNO STANJE STVARI.Ona je silom izazvana,proterivanjem.To ovde kao da se zaboravlja.

DraGo70:
Ukratko, osvrnuću se na podatak kojim barata američki i britanski ambasador u Srbiji i njihovi puleni poput Čede Jovanovića, Nataše Kandić, Sonje Biserko, Vesne Pešić itd...

Pazi sada: "90 % stanovništva KiM je za nezavisnost" To je cifra koja se u poslednje vreme često može čuti od gore navedenih likova. .[/B]

Hajde da analiziramo ovu prvu cifru.
Prema popisu stanovništva iz 1981. koji nisu bojkotavali Albanci, na KiM je tada živelo oko 60% Albanaca i 40% ostalih.

Dalje, 1999. je sa KiM u Srbiju prešlo (izbeglo) oko 300.000 ljudi.
Sa onima koji su otišli malo ranije i sa onima koji su ostali na KiM ima oko 500.000 nealbanaca.
Ako je tih 500.000 nealbanaca - 10%, a 90% Albanaca znači da na KiM živi 5 miliona stanovnika. 8)
Normalan čovek odmah zaključi da u toj tezi o 90% onih koji su "za nezavisnost" - nešto smrdi.
Nenormalan čovek će prihvatiti reči ovih kretena koji to tvrde i ne razmišljajući.
Šta više da ti kažem.

Ти не разумеш добро та ђубрета англосаксонска. Па они човече ВИШЕ УОПШТЕ НЕ РАЧУНАЈУ У БРОЈ СТАНОВНИКА НА КИМ ПРОТЕРАНЕ СРБЕ - у томе је штос, нису они случајно заједно са Шиптарима вршили етничко чишћење. Они у тај проценат од 10% рачунају само оне Србе и неалбанце који се ТРЕНУТНО НАЛАЗЕ НА КИМ.

nj@nj@:

dr.koki:
A da li ti mislis da ce neko da ti vrati kosovo? Mislis da ovi pregovaraju u Becu za tvoja imanja i kuce ili mozda za srpske bastine. Ajde budi malo realan i kazi mi molim te da li mislis da postoji sansa da mi vratimo kosovo? Vojno ne mozemo. Politicki smo toliko minorna sila da nas vise i ne slusaju kad pricamo nesto. Ekonomski bi mozda mogli kad bi ispraznili dzepove svih funkcionera i njihovih porodica u zadnjih 20 godina. I onda bi mozda malo postigli. Pa sta ako kupuje nase firme, jbg to ti je biznis, mi im nista ne mozemo a sami smo krivi sto smo oterali sve Americke i Evropske investitore. Propale firme ne mogu da biraju ko ih kupuje. Ovi ce iz Beca na kraju da se vrate sa time da je kosovo dobilo svoju drzavu ali da su obecali da ce da paze na nase dole i da nam cuvaju crkve. Nasa vlada ce naravno da budu mucenici koji su se borili do zadnje kapi krvi sa fasistima a niko nece da sagleda sto su oni za to vreme izneli jos nekoliko milijardi na kipar koje su dobili za kosovo i ukrali od drzave. I umesto da to bude bilo isplaceno kosovarima kao odsteta oni ce to da sakriju u dzep ali bitno je da su sve pokusali ali taj fasisticki svet nas mrzi i hoce da nas unisti.
A sto se tice obrazovanja.... nemoj da si smesan, treba m*** da ti oteknu dok nostrifikujes diplomu i onda si strucnjak najnizeg ranga. Jedini nacin da ti budes priznat strucnjak je da zavrsis fax kod njih ili PhD. Postoji jos jedna mogucnost, zavrsis ovde, zaposlis se na nekom faxu i objavis miliona radova po stranim kongresima, onda u 40 godina prebegnes pa nostrifikujes diplomu pa imas iza tebe priznatu diplomu i ogroman broj radova e onda si ti tek strucnjak.

Pre nego što se nalupa gluposti, mogao si da pokušaš da daš neke odgovore. Mada kad pročitah tvoje izlaganje, imaš ga ti u neku ruku...ima dosta Srba koji su krivi za sadašnje stanje u Srbiji.8)

Back