Цео ручак од четири кромпира

То је већ испробана метода, па нешто не функционише. Ни све "сигурне куће" за жене и мушкарце, свратишта и слично које се данас праве по Србији, неће решити проблем, то је комплексно и дубоко питање, које се тако не решава, тј. тиме се НЕотклања УЗРОК, већ се само лече последице.

Siromastvo se moze otkloniti. Ima bogatih drustava, mada je to iz ove nase perspektive nezamislivo.

Mentalne bolesti se ne mogu otkloniti bez za sad nemoguceg genetskog inzinjeringa. Nagledao sam se ja ljudi koji vicu i razgovaraju sami sa sobom i spavaju po tunelima i ulazima zeleznickim stanica u Cirihu, gde je socijalna sluzba spremna i u mogucnosti da ucini bar sto puta vise nego ova u Srbiji. U mnogim bogatim zemljama su organizovane patrole koje poremecene beskucnike na silu odvode u smestaj tokom najnizih temperatura u godini, jer se inace posmrzavaju. Ovi nece, otimaju se, vriste, grizu. Posle ih puste.

Kladio bih se da je u slucajnom uzorku beskucnika u Srbiji bar 70% mentalno bolesnih i zaostalih, a kladio bih se i da je to slucaj i sa bar jednim od ova dva roditelja pomenuta gore.

Siromastvo se moze otkloniti. Ima bogatih drustava, mada je to iz ove nase perspektive nezamislivo.

Mentalne bolesti se ne mogu otkloniti bez za sad nemoguceg genetskog inzinjeringa. Nagledao sam se ja ljudi koji vicu i razgovaraju sami sa sobom i spavaju po tunelima i ulazima zeleznickim stanica u Cirihu, gde je socijalna sluzba spremna i u mogucnosti da ucini bar sto puta vise nego ova u Srbiji. U

:eek:?

Swaka ti cast brate. Do jaja si lik, Ne zezam te. Postujem te skroz. I ja bih ostao narawno da imam neku dewojku koju wolim( trenutno nemam niti tju xD). Ali ne pricam ja da se stiidm rada, nego mozda bas suprotno. Ja zelim da radim, ali neke stvari koje bih ja radio jednostavno nisu za decu.. Tj prvo rad pa onda deca. Ali sve ej to individualno ti i ja nemamo iste zelje i aspiracije.
Naravno ni ja da imam tako nesto ne bih menjao za neku glupu floridu. Bitno ej da nadjes ljude koje volis i koji tebe vole.
u principu nasli smo se swi tu negde :D. Siguran sam da si i ti protiv toga da ako neko jednostavno ne zeli da radi, da ne bi trebalod a ima decu, kao sto je gospodja lepo ukazala, i na to sam uglawnom mislio.
Znaci malo osetjajnosti i prema toj deci nije na odmet :D.
Mada drzawa swe wishe i wishe propada, pitanje koliko ce biti prilika za normalno odgajanje, radjanje detze.

Овај део прихватам.
Siguran sam da si i ti protiv toga da ako neko jednostavno ne zeli da radi, da ne bi trebalod a ima decu, kao sto je gospodja lepo ukazala, i na to sam uglawnom mislio.
И ово сматрам сасвим нормалним размишљањем свих на овој теми.
АЛИ НЕМОЈ СЕ ЉУТИТИ АКО ТИ САД ДАМ ЈОШ ЈЕДАН САВЕТ.
То што моментално немаш севојку, нема баш никакве везе.
Знаш у животу постоји једна ствар од које ми зазиремо и не размишљамо често о љој нљ прави начин а зове се СУДБИНА.
И запамти.
Кад се најмање у животу будеш надао, једноставно, ЗАПЕЋЕШ НА СВОМ ПУТУ ЗА ЊУ.
И нормално је да немамо исте жеље и аспирације, али.
АЛИ, ВОЛЕО БИ ДА СЕ ОВАКО ЧУЈЕМО КАДА ТИ ТВОЈЕ ДЕТЕ ПРВИ ПУТ БУДЕ РЕКЛО ТАТА

Сигуран сам да би тад рекао.
Мачак, ти си кул тип.

Победоносцев колико ти данас грешиш брате мој, већина на улици су из несреће неке миц по миц и дошли дотле.

А ментелних болести је јако мало ја знам за две за параноју и шизофренију,
ментелних поремећаја је много
И на форуму сви ми смо помало оштећени из овог или оног разлога

Овај део прихватам.
Siguran sam da si i ti protiv toga da ako neko jednostavno ne zeli da radi, da ne bi trebalod a ima decu, kao sto je gospodja lepo ukazala, i na to sam uglawnom mislio.
И ово сматрам сасвим нормалним размишљањем свих на овој теми.
АЛИ НЕМОЈ СЕ ЉУТИТИ АКО ТИ САД ДАМ ЈОШ ЈЕДАН САВЕТ.
То што моментално немаш севојку, нема баш никакве везе.
Знаш у животу постоји једна ствар од које ми зазиремо и не размишљамо често о љој нљ прави начин а зове се СУДБИНА.
И запамти.
Кад се најмање у животу будеш надао, једноставно, ЗАПЕЋЕШ НА СВОМ ПУТУ ЗА ЊУ.
И нормално је да немамо исте жеље и аспирације, али.
АЛИ, ВОЛЕО БИ ДА СЕ ОВАКО ЧУЈЕМО КАДА ТИ ТВОЈЕ ДЕТЕ ПРВИ ПУТ БУДЕ РЕКЛО ТАТА

Сигуран сам да би тад рекао.

Мачак, ти си кул тип.

Брат Мачак зна, Скојевац људи и деца су све новац и зграде нису ништа

Победоносцев колико ти данас грешиш брате мој, већина на улици су из несреће неке миц по миц и дошли дотле.

:ok: :ok:

Druze, paranoja je podvrsta sizofrenije. To je jedna bolest.

Dal' si ti ostecen ili sam ja ostecen ovde nije tema. Tema su ovi roditelji za koje mogu da se kladim da su, kao sto rekoh, mentalno oboleli ili zavisnici neke droge. Takvih je, jednostavno, vecina, dok su ti koji su pretrpeli finansijske krahove u svim razvijenim drustvima pa cak i kod nas nebitna manjina.

Decu, dakle, oduzeti. Njih na lecenje. To bi bilo idealno.

Pa kad se neko osetja sam, i kada ono nema nikoga, naravno da tje tako postupati. Zasto bi mene bilo briga za tamo nekoga ako njega nije za mene, to je taj mentalitet... A ja mislim da ovde prvo odrasle nije briga za decu a kamoli sita drugo..

Овај део си ти писао док сам ја писао претходни текст, тако да смо се мимоишли.
Али ако погледаш у претходном мом тексту постоји део везан, за овај твој а зове се СУДБИНА.
Зато те молим да не гледаш све тако црно.
И ми старији смо скоро сви имали такве периоде у свом животу.
Али то није разлог, да се види све црно, нити је то разлог да се некоме не помогне ако се може. А сад још мало поповања.
Када сам био клинац, па дође просјак на врата,
моја покојна мајка , дај ово, дај оно.....
Просјак оде, а ја је питам. Па зашто дајеш сваком ко закуца на врата?
А она мени одговори
Сине. Дао Бог да ја дајем цео живот.
Била је моја кева, паметна жена.:heart:Много ме научила.

Dal' si ti ostecen ili sam ja ostecen ovde nije tema. Tema su ovi roditelji za koje mogu da se kladim da su, kao sto rekoh, mentalno oboleli ili zavisnici neke droge. Takvih je, jednostavno, vecina, dok su ti koji su pretrpeli finansijske krahove u svim razvijenim drustvima pa cak i kod nas nebitna manjina.

Многе познајем који су се на беду навицали миц по миц ,из дана у дан им је нестајало једно по једно материјално добро , тешко је друже мој у Србији земљи данас
а ускоро ће бити много теже

На тридесет км од Новог Сада куће се продају за 2000 -3000 евра ,на селу посла нема у граду га нестаје сваким даном .Оваквих слика ће из дана у дан бити све више и више.
Због сиромштва које очекује наш народ и јесте потребно да сваким даном једни друге уважавамо и волимо све више,јер ако тога не буде уништићемо сами себе

Nije jedna bolest, obe spadaju u grupu psihoza, postoji odredjena razlika..

Ali za ovu temu nebitno.

Poslednja izmena:

Пријатељу.
Мислим да си мало преоштар, прем нећу да кажем да не постоје и такви родитељи.
Али ако ћеш бити реалан, па погледаш по свом окружењу, видећеш многе породице, које су до скора живеле, скромно, нормалн, али.
Али уби их ова транзиција.
Колико има породица где су обоје супружника остали без посла.
Као што рекох.
Тешко се сналазимо и привикавамо у овом хаосу.:dash:

http://www.dnevnik.co.yu/node/6379

Да ли је ово нормално? Да ли не примећујемо или смо огуглали ? Па више ни не примећујемо патњу других ,и само се препуцавамо ко је крив ,ко није

Криви смо сви,сви смо егоисти ,доста више међусобне борбе
Можемо ли да покренемо међусобну солидарност?

znas sta jest pomoc; kad das covjeku posao
e, onda on sam moze ostalo jer si mu povratio...dostojanstvo
a kad das cvojeku...milostinju tj. svoj..visak.otpad (neki rade i tako...)
to je pranje vlastite savjesti i nista vise.

to je ono sto tim ljudima treba; posao...mogucnost da zarade za sebe i svoju djecu.

A da li postoji neka adresa na koju možemo da im pošaljemo novac?

За конкретну акцију помоћи бисмо морали да се организујемо, проверимо тачност наведених података,као и оправданост покретања акције, па тек онда позвати људе да донирају!!!

Једна од лепших ствари у којој сам учествовао на ФСН-у су две хуманитарне акције за помоћ породици ратног ветерана у Вишеграду, а друга је била помоћ за једну слбовиду девојку из Н.Бечеја!!! Скупило се колико се могло, негде по 50-ак хиљада у оба случаја, али цифра и није толико била битна, колика је била радост тих несрећника, као и сам њихов осећај да је барем неко мислио на њих!!!

Постоји још једна организација, којој лично верујем јер је све отворено, јавно и проверљиво, и преко које се може уплатити или донирати помоћ, па ко жели и хоће , нека погледа

www.srbizasrbe.net

Ако сам заслужио казну због рекламирања другог сјта тј организације - НЕКА САМ!!!
ОДРАДИЋУ ЈЕ ДРАГЕ ВОЉЕ!!!

За конкретну акцију помоћи бисмо морали да се организујемо, проверимо тачност наведених података,као и оправданост покретања акције, па тек онда позвати људе да донирају!!!

Једна од лепших ствари у којој сам учествовао на ФСН-у су две хуманитарне акције за помоћ породици ратног ветерана у Вишеграду, а друга је била помоћ за једну слбовиду девојку из Н.Бечеја!!! Скупило се колико се могло, негде по 50-ак хиљада у оба случаја, али цифра и није толико била битна, колика је била радост тих несрећника, као и сам њихов осећај да је барем неко мислио на њих!!!

Постоји још једна организација, којој лично верујем јер је све отворено, јавно и проверљиво, и преко које се може уплатити или донирати помоћ, па ко жели и хоће , нека погледа

www.srbizasrbe.net

Ако сам заслужио казну због рекламирања другог сјта тј организације - НЕКА САМ!!!
ОДРАДИЋУ ЈЕ ДРАГЕ ВОЉЕ!!!

Не. Ово нема никакве везе са рекламирањем сајтова.
МИ МОМЕНТАЛНО НА ОВОЈ ТЕМИ РЕКЛАМИРАМО
ОНО ЉУДСКО, ШТО ЈЕ ОСТАЛО У НАМА.

Да ли је ово нормално? Да ли не примећујемо или смо огуглали ? Па више ни не примећујемо патњу других ,и само се препуцавамо ко је крив ,ко није

vaskrsnimo slobu i dovedimo njega i šešelja na vlast, kao 1998. e onda ćemo ekonomski procvetati, kao 1993. i 1998.

Ovakvim slučajevima zaista treba pomoći.

Ako već država ne čini ništa, zašto recimo Crkva ne pomogne?

Back