"Centar za spas zivotinja" iz Mladenovca --- KO SU ONI USTVARI ???

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao prvo zatekao sam se na licu mesta kada je naišla inspekcija to sam već opisao u jednom postu a gospoda B je bila ljubazna pa to prenela ovde - da vidi što više ljudi predpostavljam. Kao drugo zbog čega ste se pridružili ovom medjuporodičnom obračunu zar niste mogli da gledate svoja posla u ovoj situaciji. Vi ste organizacija i nije vam posao da ispravljate krivu drinu po internetu pogotovo što niste nigde spomenuti pre toga. To je kuvanje.

Ovde se izgleda zaboravlja veliki posao koji je odrađen i izgleda da svakih nekoliko strana treba iznova postavljati saopštenje, ali nije meni teško!
Gospodine Žigiču (?) ja nisam "tetka" ja sam baba, ali svom unuku i ako ste me pratili po forumima, veoma ste zainteresovana strana u ovom slučaju! Zašto me niste pozvali i pitali šta vas interesuje da skratimo put?
Vi očigledno zatvarate oči i ne želite da vidte sve one mrtve pse? Da li će na kraju uopšte biti važno da li će azil biti Kill ili NO kill kada NEĆE BITI ŽIVIH PASA U AZILU?!

Sa željom da se utvrdi stanje azila i prodiskutuje o celoj problematici oko istog, 10. novembra, u 13.30 sati, u kabinetu predsednika SO Mladenovac Branislava Jovanovića održan je sastanak. Pored predsednika, sastanku su prisustvovali i Vladimir Terzin, savetnik gradonačelnika Beograda za veterinu, Milan Đorđević, direktor Veterinarske stanice Mladenovac, Kristina Paskaljević iz „SOS Animals“, Ksenija Stanković „Amarok“, Katarina Radovanović, Milica Ranković, Branka Stojanović i Milan Stojanović „Društvo za zaštitu životinja Mladenovac“. Učesnici sastanka su prethodno posetili prihvatilište Učesnici sastanka su zatekli nešto više od sto pasa ( golim okom), videli su puno praznih mesta gde su bili vezani psi,a na kasnijim fotografijama se videlo da su psi vraćeni! Radi objektivnog informisanja u izveštaju stoji da su psi manje više uhranjeni,a ono što ne stoji u izveštaju je to da se zna da se psi hrane zahvaljujući Domu staraca, dok granule stariji psi nisu videli nikada pa ni one dobijene iz donacija, dok su malima davani u PRVA TRI MESECA "VLADAVINE" BLAGOJEVIĆA! Naš dolazak se očekivao te su u tu svrhu uklonjeni i štenci iz vagona smrti,a sve informacije dobili smo od jadne bake koja radi tamo za 200 dinara dnevno,a nije plaćena mesecima unazad i koja je rekla da sve rečeno nama slobodno napišemo jer dotičnu Slađanu koja je glavna u svemu već duže vremena ne vidi. Dolazi jedino njihov šofer da pobaca mrtve pse ujutro! Da se razumemo: psi nisu umrli od bolesti ili gladi, već se ubijaju međusobno jer su u čoporima

Gospodine Žigiću ukoliko ste znali gde su odnešeni vaši štenci,a iako niste svejedno je, nemojte molim vas govoriti o vašoj "brizi" i "moralnoj obavezi" jer širenjem neistina i pozivanjem na linč ne pokazujete baš neke moralne crte. Azil razgrađuju Blagojevići, a ne sukob porodica. Devojkama iz ARC-a naneta je velika materijalna, moralna šteta,a bogami upućene su im pretnje koje će epilog dobiti na sudu,a o kusanju tuđe čorbe...Sve prijave protiv Blagojevića imaju ime i prezime,a to nije udruženje ARC, već građani Beograda,a pored njih članovi udruženja SNUPI isti oni koji svakodnevno obleću razne organizacije, plaču, ali uplašeni za sopstveni život ( ili je možda nešto drugo u pitanju) nwe smeju javno da se suprotstave i dalje! Oni su ti koj će morati da kusaju svoju čorbu i odgovaraju krivično jer su pse prepustili takvim ljudima i nisu učinili ništa da zaustave zlostavljanje!
Ja sam inače bio prinudjen da intervenišem ovde oko indetiteta učesnika foruma jer već mesecima ova grupa ljudi igrajući na kartu "glupi forumaši šta oni znaju" konstantno dovode u zabludu čitaoce ovih tekstova i stvaraju iskrivljenu sliku dogadjaja kao što su to uradili danas objavljući moje komentare na drugim forumima i na taj način pokušali da disfalifikuju mene iz daljeg dijaloga.
Toliko o vrednostima! Vi ste intervenisali? Dijaloga više nema! U dijalogu ste trebali da učestvujete ranije, sada je malo kasno.Bolje recite onim jadnim ljudima gde vodite pse, prestanite sa bolesnim iživljavanjem na starici od 80 godina i drugima.

Kao prvo zatekao sam se na licu mesta kada je naišla inspekcija to sam već opisao u jednom postu a gospoda B je bila ljubazna pa to prenela ovde - da vidi što više ljudi predpostavljam. Kao drugo zbog čega ste se pridružili ovom medjuporodičnom obračunu zar niste mogli da gledate svoja posla u ovoj situaciji. Vi ste organizacija i nije vam posao da ispravljate krivu drinu po internetu pogotovo što niste nigde spomenuti pre toga. To je kuvanje.
Pustite rekla kazala! Šta je sa psima? Zašto su natrpavani ( da im se spase život?),a da se za postojeće nije uradilo ništa? Zašto su donošeni štenci u onaj vagon smrti na plus 50 stepeni bez vazduha unutra? Zašto su oni jadni psi vezani na kratkom lancu u kavezu? Odgovorite na ova pitanja pa ogovarajte dalje i objašnjavajte koga ćete "spominjati" a koga ne?

ok, odavno sam se iskljucila sa teme al evo me opet... da su Blagojevici krivi, jesu.... postoje vidni dokazi... dal ce stojanovici poboljsati stanje u azilu, ako ga dobiju nazad, videcemo....nego ne vidim razlog napadanja ljudi, ne branim nikog, koji su preko njih udomili pse ili iste ostavili u azilu i nikada se vratili.... i jos nesto... pa me mrzite koliko god hocete,al, napominjem opet nikog ne branim ali nasrnuli ste na Blagojevice, ok logicni su mi i razlozi za postupak al zasto samo na njih kada postoji jos mali milion istih? i to cak ovde i u beogradu, vecini ispred nosa... al ocigledno ostali nisu toliko zanimljivi poput blagojevica... nisu oni jedini koje izdrzavaju napaceni psi... ima ih mnogo takvih... tako da bi ste mogli posle zavrsetka ovog slucaja da se pozabavite i ostalima, jedan po jedan, da ne bi cekali ulazak, a kako mi se cini necemo ni docekati u bliskoj buducnosti, u evropsku uniju da bi zivotinjama bilo bolje i da bi imali kvalitetan zakon za njihovu zastitu... pozzzdrav
Jovana, ti si bar dugo u svemu ovome, pa znaš da ne postoji policija za "razotkrivanje" nesavesnih udruženja, niti je dovoljno to što neko "zna ili ne zna" a "Zašto samo na njih?" je pitanje koje dovodi u sumnju naše motive?!
D li bi te zadovoljio najjednostavniji odgovor da su sva "ta" druga udruženja nešto uradila,a SNUPI baš NIŠTA,a i ono što JESTE spada u zlostavljanje životinja! Zakon će urediti haos i u ovoj oblasti,a do tada po neki put moramo i zažmuriti, tj računati ono koliko se dalo životinjama ili se uzelo od njih,a ne koliko se uzelo za sebe! Zna se za svakoga kako i šta radi, pa ako neko ima dokaze, neka po svojoj savesti reši šta će sa njima! To važi i za tebe! Ukoliko imaš saznanja i osnovano sumnjaš u neko udruženje, sigurno će se naći neko da ti pomogne da isteraš do kraja priču!
Pravda je spora ali dostižna! Devojkama iz ARC-a je nanešena materijalna šteta, ali moralna nije sigurno jer se o njihovom radu ZNA i dokle god rade tako, ne može im niko naškoditi ( sem naravno onih koji se lažno predstave u njihovo ime).

Nemam šta da krijem ja sam Aleksa s.Žigić novinar iz Beograda inače ljubitelj životinja i nisam član ni jednog društva.Vidim da je porodica na okupu i da govore svi u glas što nije dobro za konstruktivan dialog. Kao što rekoh pratim ovu temu od samog početka i nikada nisam komentarisao ništa s'obzirom da sam smatrao da od ovog dialoga neće biti nikakvih posledica po životinje ali sam se prevario. Često prolazim Knez Mihajlovom ulicom i uvek stanem na štandovima gde su životinje popričam sa ljudima ubacim neki prilog i.t.d. tako da nisam baš toliko neupućen u ovu priču kako neko reče ovde. Medjutim ova prljava kampanja koju ste vodili protiv ovog udrženja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim i koja je napravila nepopravljivu štetu pre svega životinjama koje su mogle da budu udomljene da nisu proradile prljave strasti i zavist jedne porodice prema drugoj. Sad je svima jasno na kraju priče da je ovo bila borba za vlast izmedju dve porodice Stojanović - Blagojević oko azila čije su žrtve životinje a to se lepo može videti na onom video snimku, azil se rasformirao i životinje bez bokseva ulaze u medjusobne sukobe. Svega ovo ne bi bilo da je čitav problem rešavan na sudu kao što je red ali očigledno je prevagnuo neki "mladenovački stil" koji mi ostali teško možemo da razumemo. Samo ime postavljene teme nije slutio na dobri ishod, ja bih molio mladog člana porodice iz porodice Stojanović (koji inače sumnja u moje intelektualne sposobnosti) da kaže ko je postavio ovu temu, bilo bi zaista neodmereno od mene da to moram da uradim ja. Ja sam inače bio prinudjen da intervenišem ovde oko indetiteta učesnika foruma jer već mesecima ova grupa ljudi igrajući na kartu "glupi forumaši šta oni znaju" konstantno dovode u zabludu čitaoce ovih tekstova i stvaraju iskrivljenu sliku dogadjaja kao što su to uradili danas objavljući moje komentare na drugim forumima i na taj način pokušali da disfalifikuju mene iz daljeg dijaloga. Meni neće uraditi ništa ali sebi nanose veliku štetu jer nisu dorasli situaciji u kojoj se nalaze i koja će se ubrzo okrenuti protiv njih kada budu zaposeli novoizgradjeni azil što je i inače bio osnovni cilj ove nadsve prljave kampanje. Ukoliko niko od članova ove porodice ne bude upravljao novim azilom ja ću se ovde svima javno izviniti - ali kako stvari stoje bojim se da neću imati prilike za to.
I dalje cekam odgovore na postavljena pitanja.Da li ce ih dati Danijel ili Aleksa sasvim je svejedno sve dok govore istim jezikom.
Dodajem jos dva pitanja.
1. Zasto je odneta kucica u kojoj su spavala dva nesrecna psa i svesno ostavljena mogcnost da budu napadnuta sto se nazalost i desilo i zavrsilo tragicno?Jedan od njih je zenka crne boje iz vremena dok sam jos bila u azilu,jedna od 50 spasenih iz ovce.Potom sterilisana mazena i voljena.Imala je dusu a ime joj je billo Jambolija.
2.Zasto nije dozvoleno da se 4 psa odvede u mnogo bolje uslove, a gde sam ja bila posrednik?Medju njima je bila mala lesika sa svojom mamom.Nekoliko dana posle toga mala lesika je uginula a njena mama tuzno gledala.

I jos dva pitanja.!.
1.Zasto ste ostavili povredjenog psa koji je lezao pored puta.pas je crne boje,srednjeg rasta muzjak sa izgovorom da ce vas ujesti?.Poziv je kasnije upucen meni .Psto sam bila van grada zajedno sa malom unucicom u povratku otisla sam po njega.Podigla sam ga pazljivo u narucje i stavila u auto.Nije me ugrizao ni tada ni kada sam ga drzala dok mu je ukazivana veterinarska pomoc.Gledao je ocima punim zahvalnosti i nade.a ja sam po kozna koji put osetila toplinu oko srca koja se javlja svaki put kada im pomognem.Taj osecaj ne bih menjala ni za kakav novac.
Zasto ste nabavili caklju za hvatanje pasa koju koriste sinteri?Vidjeni ste u Mladenovackom parku da tako hvatate psa.Oni su vrlo inteligentni i osecaju dobre namere onog ko im prilazi.Ja sam svakog psa, a koji je bio agresivan,a na osnovu slobodne procene onog ko prijavljuje svakog u narucju vodila u azil..To je stajalo i na mladenovackom sajtu a pisalo je ovako .IZ NARUCJA U AZIL ..Skinuto je sa sajta posle saznanja da vise nisam u azilu.

I dalje cekam odgovore na postavljena pitanja.Da li ce ih dati Danijel ili Aleksa sasvim je svejedno sve dok govore istim jezikom.
Dodajem jos dva pitanja.
1. Zasto je odneta kucica u kojoj su spavala dva nesrecna psa i svesno ostavljena mogcnost da budu napadnuta sto se nazalost i desilo i zavrsilo tragicno?Jedan od njih je zenka crne boje iz vremena dok sam jos bila u azilu,jedna od 50 spasenih iz ovce.Potom sterilisana mazena i voljena.Imala je dusu a ime joj je billo Jambolija.
2.Zasto nije dozvoleno da se 4 psa odvede u mnogo bolje uslove, a gde sam ja bila posrednik?Medju njima je bila mala lesika sa svojom mamom.Nekoliko dana posle toga mala lesika je uginula a njena mama tuzno gledala.

Ovo vec prelazi sve sto je moglo da se ocekuje. Psi su mogli biti udomljeni, ali Blagojevici nisu dozvolili. Ja ovo emotivno ne mogu da podnesem. Unapred se izvinjavam zbog emotivnosti, ali .....

Da li je moguce da g. novinar Zikic & komp. zaista misle da jos uvek mogu da varaju, lazu, .... itd i da ce im neko poverovati. Zasto jednostavno ne ostavite pse na miru, vratite kljuceve azila i prestanete da maltretirate Mladenovac svojim delanjem. Neverovatno je koliko zla moze da nanese nekoliko ljudi, samo ako to zele. Ovde je vec receno sve sta treba (Katarina, Zoja, Dejan, Milan, Branka, Lesi), ja bih zamolila Blagojevice & Zikice da odu vec jednom iz azila. Molim ih u ime preostalih pasa, da bar neki prezive, idite vec jednom, vratite kljuceve i idite. Nemojte se vise truditi da nas ubedite da ste u pravu, da postoji sukob klanova, da ..... nebitno je vise sta, prestanite da maltretirate gdju Olgu (zar se ne stidite njenih godina), prestanite da maltretirate Mladenovac, Milana, Branku .... Ne mogu da verujem da ovome nema kraja. Taman lici da ce doci do razresenja, a Blagojevici ponovo produzavaju rok ...... ponovo imaju neki virtuelni plac. Pa dobro, ako imaju plac, sta ce im psi? Neka naprave sve sto treba pa neka nadju nove pse, jer njih naravno ima onoliko. Ali ne, to ne moze jer za donacije su potrebne zivotinje. Nece niko dati pare ako nemate zivotinje. Dobro, ali dace ako vas poznaje i veruje u vas. U njih niko ne veruje. I to znamo, sve znamo ..... ali oni nikako da odu. Mozda ce vratiti kljuceve kad svi psi u azilu budu mrtvi.

Ne mogu da verujem, vaš fanatizam je takav kao da ste predstavnici neke sekte a ne nekog udruženja vaša opjenost vašom pravdom je atentat na mozag normalnog čitaoca ovih redova. Da li vi čitate nekad ono što napišete kakve vi odgovore tražite od mene nisam ja učesnik u ovom mafijaškom obračunu nego vi dragi moji sagovornici. A sad malo "baki" da kažem par reči: ima jedna stara poslovica "dala baba dinar da udje u kolo a dala bi dva da može da izadje". To je vaša trenutna situacija, od početka sam vas odmah primetio vi ste najviše mutili vodu ovde, proneli ste glas da će psi iz azila biti uspavani od veterinarske službe i smišljeno ste izazvali paniku medju ljudima. Neprestano manipulišete ljudima ovde iznoseći svoje teorije o svemu i svačemu. Da li još zagovarate teoriju da je isus hrist bio drogiran.. Nemojte mi samo reći da sam poludeo i da ne znam šta govorim. Vaše opsesivno - impulsivno ponašanje je ekstremo izraženo sa fantazijama koje prestižu jedna drugu. Ne delite savete drugima bacite kompijuter iz ruke i posvetite se vašoj porodici ostavite životinje na miru jer vi imate važnija posla od ovog zamlaćivanja ovde.

Poslednja izmena:
OK stvari stoje ovako.
Posto mi je dosao odredjen broj zalbi na zakljucavanje teme istu sam prosledio jednom nezavisnom moderatoru da procita i kaze svoj sud. Da napomenem radi se o moderatoru koji nema veze sa ovim forumom , koji je krajnje neutralan i licno imam poverenja u njegovo misljenje.
Dobio sam potvrdu onog sta sam i sam mislio.
za svadju je potrebno dvoje.

Citiram njegove reci
"vide trn u tudjem oku a ne i balvan u svom"

lm ne moze se samo jedna osoba optuziti za kvarenje teme, da ste se svi pridrzavali osnovne kulture komunikacije tema ne bi ni morala da bude zakljucana.

Medjutim,
posto postoji vece interesovanje sklon sam misljenju da je ponovo otkljucam.
Sa druge strane necu dozvoliti da ovako lep i pitom forum bude zatrovan prepirkama, svadjama, prepucavanjima.
Ako otkljucam temu bice prebacena na politiku jer su tamo moderatori daleko iskusniji u ovakvim situacijama a i brzi "na obaracu" :) i sanksionisace vrlo brzo sve koji prave probleme na temi. Samo posle nemojte da se zalite sto ste podobijali kazne jer jos jednom podvlacim, nije samo jedna osoba pravila probleme na temi.
Provokacija jednog nije opravdanje za ponasanje drugog. Neka se on ponasa kakos e ponasa, nije na vama da ulazite u obracun i uzvracate istom merom. Ponasajte se u skladu sa pravilnikom i sve ce biti u redu.
Ako ste zainteresovani za ponovno otvaranje teme na politici pisite mi na pp.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back