Centar sveta

Evo recept za džabe - ISKRENOST. Kažite tome/toj šta imate.
Naravno, u ovom slučaju otpadaju sve naknadne varijante ako se predomislite. :think:

Tacno tako, ISKRENOST i nista vise, i to na startu, bez zapetljavanja i te naknadne kombinatorike (predomisljanja), narocito ako smaraca vec poznajete i znate da je uobrazen i sebican...posle, kada se sve iskomplikuje i postane neprijatno zaista ne vredi objasnjavanje, ubedjivanje i necije pravdanje...Poznanstvo sa smaracem je prava mora, a kamoli veza s njim...

Da ne znam da se ne poznajemo rekao bih da pricas o meni, o mom zivotu...:rumenko:
Ja u RL ne smaram, upravo suprotno...bezim i sklanjam se da ne bi ugrozio neciji izbor iako jako volim, iako me jako vole...ne trazim nacin da budemo zajedno, radije zrtvujem sebe...mozda je to kukavicluk, iskompleksiranost svim i svacim, nezrelost...dok sam bio mlad nalazio sam takodje neko opravdanje u tome da zelim da prozivim...i nista nije ispalo kako treba...ni kod mene, ni kod njih...zrtvovanje mi je bilo uzaludno, a godine su prosle, to je jos veci crnjak.
I sad dolazim u iskusenje da jednu zenu koja me je volela smaram i da ponovo nesto pokusam s njom...ali verujem da ona vise ne moze da me zamisli pored sebe, iako je sama i nesrecna, ostavljena, bez ljubavi...kazu mi neki zajednicki prijatelji da "nije nasla pravog"...e pa tesko da cu ja posle petnaestak i vise godina ponovo postati njen pravi...karte su promesane i ona drzi adute u svojim rukama, vise nemam sta da joj ponudim...a i setice se da sam je odbio (tacnije je reci sklonio se da joj ne smetam, ali ona to ne zna i ne vidi to tako).
Eto skoro ista situacija, ja sam se zaglibio u vremenu i u strahovima...blago tebi kad mozes da kontrolises emocije.:rumenko:

Delujes kao divan covek ali pun kompleksa i nerasciscenih racuna:
1. nikada nemoj misliti da nekom ne mozes ponuditi kvalitet....
2.ako te srce vuce nekom pokusaj da ostvaris odnos a ne da se povlacis, i to sve dok ti savest ne kaze da si sve pokusao....
3. neuspehe u ljubavi trebas shvatiti kao sredstvo za ucenje o zivotu a nikako za stvaranje kompleksa....
4. duboko sam ubedjena da dobra namera, korektnost i ulozeni trud nikad ne znaci gubljenje vremena jer odbijas cistu savest i svest da si sposoban da volis i da se dajes....
5. sa tim nacinom razmisljanja nema: kajanja, depresije i povlacenja, nego: smelosti, volje za zivotom i veciti optimizam....:)

Emotivno uslovljavanje ? Naravno,pa takvih ima svuda oko mene. Sva sreca pa nije bio momak,to se teze podnosi,vec drugarica. Ta je naprosto htela da uvek bude sa mnom. Ako sam sa deckom, zvala bi me i plakala, trebalo bi joj nesto, da odmah idem,ako sam sa drugaricom, htela je i ona da podje sa nama,ako sam sama,bila bi uvredjena sto je nisam pozvala i po 1000 puta me pitala da li sam ljuta ako je nisam pozvala 3h. Sva sreca, ubrzo se zaljubila bas i pronasla drugu zrtvu,koju je mogla vise da smara - sopstvenog decka, pa je mene prosto izgubila iz vida.

Back