Centar Beograda biće paralisan: Protest taksista do "ispunjenja zahteva"

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
29.213
Beograd -- Udruženje taksi preduzetnika najavilo je za ponedeljak protest i blokadu saobraćaja ispred Narodne skupštine i Skupštine Beograda.

Protest će početi u 11.00 i trajaće do ispunjenja zahteva ili dok se ne dobiju pisane garancije "da će se Zakon sprovoditi".

Ovo udruženje zahteva od nadležnih organa da preduzmu sve kako bi poboljšali efikasnost Komunalne policije i saobraćajne inspekcije koji, kako navode , "izbegavaju da primenjuju Zakon i preduzmu mere protiv daljeg opstanka divljih prevoznika i putpuno nekvalifikovanih vozača koji pružaju usluge putem aplikacije CarGo".

https://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2019&mm=05&dd=31&nav_id=1549230

Страшно таксисти јачи од државе

Goveda obicna,kriminalci,otimaci...
CarGo radi ISKLJUCIVO preko racuna (placanje karticom) i niko ne moze da kaze da su sakrili niti jedan dinar prihoda ili poreza.
A ova stoka podesava taksimetre kako im se svidi,cim cuje ili pomisli da ne znas put,voza te po BG da bi nagurao cenu...itd.
U pravu je kolega,svima ukinuti dozvole,i rasterati bagru.

CarGo radi ISKLJUCIVO preko racuna (placanje karticom) i niko ne moze da kaze da su sakrili niti jedan dinar prihoda ili poreza.
A ova stoka podesava taksimetre kako im se svidi,cim cuje ili pomisli da ne znas put,voza te po BG da bi nagurao cenu...itd.
Priča se da na EXIT-u taksisti love samo strance? Čim čuju da klijent govori srpski, odu dalje te idu loviti i guliti strance! :super:

Kao profesiju ih ne podnosim, samo im odajem priznanje na organizovanosti ko je još osim njih uspeo da parališe BG a mnogi su pokušali.
Nije to bit! Kvaka je u cilju, tj. PLANU i PROGRAMU za to! Možeš ti da tražiš koji dinar više za neke, pa ćeš to i dobiti, uzeće nekom drugom i rešen problem do daljnjega, dok se opet ti drugi ne pobune i tako u krug!

Nije to bit! Kvaka je u cilju, tj. PLANU i PROGRAMU za to! Možeš ti da tražiš koji dinar više za neke, pa ćeš to i dobiti, uzeće nekom drugom i rešen problem do daljnjega, dok se opet ti drugi ne pobune i tako u krug!
Ok da bi nešto dobio to moraš i da tražiš a da te oni od kojih to tražiš shvate ozbiljno.

mene je dozvola kostala 1500e i godinu dana izgubljenih i nisam na strani taxista

mene je dozvola kostala 1500e i godinu dana izgubljenih i nisam na strani taxista
E to je zato sto si dozvolu platio,i zavrsio skolu.
Ovi koji se bune su vecina kupili diplomu,ne placaju godinama porez i ostalo,deru putnike kako god mogu,pa im sad malo,jbg,preko aplikacije dobijes cenu voznje odmah,a kod njih ti je po slobodnom nahodjenju...

Pre par godina bio nešto bolestan
pa izmem taksi ispred železničke da me vozi do kliničkog centra.
Okrenu on ka Avali.
OK, mislim, da se zezamo.
I vozi on, vozi...
Onda mu rekoh:
E, predomislio sam se vozi u Kneza Miloša 101.
Dodjosmo, kažem, udji na parking.
Nesmem MUP.
Rekoh, nema problema ja smem,
a ti da objasniš kako se od železničke do KC vozi preko Avale.
5 min molio da ga pustim, a plaćanje nije ni pominjao.
BG taksisti su često lešinari prema strancima koji ne poznaju grad.

U Hrvatskoj su dopuštene sve aplikacije (Uber, Bolt-Taxify i osatle). Obaveza je da na vozilu bude istaknuta oznaka TAXI i da se registriraš kao taxi prijevoznik. I hrvatski taxisti su se bunili, ali bilo im je uzalud, jer nisu imali podršku javnosti. Cijene taxi usluga su drastično pale. Korisnici taxi prijevoza preko aplikacija obično ne plaćaju gotovinom nego preko kartica. Ja uvijek koristim Uber i plaćam im karticom, a da vozač taxija ni ne vidi karticu. Sve je transparentno i nema varanja.

Poslednja izmena:
Pazi,ja sam iz drugog grada ali BG poznajem dovoljno dobro da mogu da vidim da li me muva ili ne.
Jedan pokusava da me od Kalenic pijace do KCS vozi zamalo preko Bulevara i Kalemegdana...Cutim,sedim,i na pola puta pitam jel' zatvorena ta ulica?Kaze nije.Pitam za jos tri,koje smo trebali da prodjemo kaze nije.
Pa sto me vozis ovuda??Jbg brate,izvini,zbunio sam se!!!
Na izlasku mu dam pola para od one koja je bila na taksimetru i odem,on nije smeo ni rec da kaze...

U Htvatskoj su dopuštene sve aplikacije (Uber, Bolt-Taxify i osatle). Obaveza je da na vozilu bude istaknuta oznaka TAXI i da se registriraš kao taxi prijevoznik. I hrvatski taxisti su se bunili, ali bilo im je uzalud, jer nisu imali podršku javnosti. Cijene taxi usluga su drastično pale. Korisnici taxi prijevoza preko aplikacija obično ne plaćaju gotovinom nego preko kartica. Ja uvijek koristim Uber i plaćam im karticom, a da vozač taxija ni ne vidi karticu. Sve je transparentno i nema varanja.
Ja sam u Sankt Peterburgu uzimao automobil na carshering (dodjes do auta,on se otkljuca,odvezes se gde hoces,izadjes i gotovo).
Upola jeftinije od taksija,i niko se od njih ne buni,sve legalno i tacno u cent.
Kad bi oni sami samo uklonili svoje divljake (one koji voze a nisu prijavljeni) imali bi posla da se razbiju,i ne bi im smetala ni jedna opcija.
Pogotovo u Srbiji,gde vise od polovine korisnika taksija i dalje zove sa fiksnog,da ne pricam da nemaju pojma kako da aktiviraju nalog na ovim aplikacijama...

Ja sam u Sankt Peterburgu uzimao automobil na carshering (dodjes do auta,on se otkljuca,odvezes se gde hoces,izadjes i gotovo).
Upola jeftinije od taksija,i niko se od njih ne buni,sve legalno i tacno u cent.
Kad bi oni sami samo uklonili svoje divljake (one koji voze a nisu prijavljeni) imali bi posla da se razbiju,i ne bi im smetala ni jedna opcija.
Pogotovo u Srbiji,gde vise od polovine korisnika taksija i dalje zove sa fiksnog,da ne pricam da nemaju pojma kako da aktiviraju nalog na ovim aplikacijama...
Čega se pametan stidi (bivanje u Rusiji), Trast nouuan se ponosi

Back