Evo par novosti, uglavnom losih i jedna dobra...
Poslednjih 6 meseci sam se naputovao, posao mi je takav.... Taksisti ispred aerodroma Nikola Tesla sada imaju nove sisteme za obmanu musterija. Prvi sistem koji su pokusali da primene na meni i mojim saputnicima je da nam nalate voznju taksijem po osobi. Znaci uzmete vaucer od 1500din, uzmete taksi, a taksista umesto da naplati 1500din, pokusa da naplati npr. 3x1500din. Ako vas je troje u taksiju.
Sledeci sistem prevare je da dodatno naplate prtljag koji vam prezvoze...
Jos jedan sistem prevare je aktuelan, a sprovode ga nekadasnji aerodrom mafija taksisti, oni su sada prakticno ileglaci na aerodromu. Ali to ih ne sprecava da na dole na dolascima, u samoj zgadi cekaju putnike koje izlaze sa terminala i nude taksi usluge... iako je tu komunalna policija, slabo da sta rade. Prakticno staruju vas pre nego sto dodjete do standa sa legalnim taksi prevozom. Ako vas "upeca" takav taksista sve je moguce. Pa su tako poslovnom partneru od surcina do hayatt-a naplatili 40e.
Dobra stvar je sto sam otkrio uslugu aerodromskih transfera, sto znaci da vas na aerodromu saceka vozac i vozilo samo za vas. Vozac vas saceka na dolaznom terminalu, ponese prtljag, lepo smesti odveze kuci. I sve to u audiju a6. Sto je najbolje cela usluga vas izadje malo skuplje od taksija. Tj. oko 20evra, toliko moja firma firma placa.