cene taxi prevoza do aerodroma

• Začetnik teme Začetnik teme S06
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

S06

Zainteresovan član
Poruka
306
Zasto je uvedena fixna cena taxija do aerodroma? Minimalna cifra 1500 dinara:dash:, neverovatno. Ja sam do sada taxi iz blokova do aerodroma placala ne vise od 700 din. Pa koga oni zezaju, zasto lepo ne bi vozili po taximetru kao i do sad. To je kao da bi se resili taxi mafije kod izlaza, pa ni oni mi nikad nisu naplatili vise od 1000 din. Nije mi jasno o cemu se tu radi.

Mislim da se pogresno bore protiv divljih taksista.... naime, u poslednje vreme je ukinuto jako puno vidova prevoza do aerodroma, pocevsi od jatovih autobusa koji su saobracali od slavije na svaki sat, onda linja E7 mislim, ili tako nesto, a sada i te glupave, nebulozne fiksne cene.
Ne znam kako su dozvolili da je bukvalno za "obicne" gradjane ostala jedino linija 72 od zelenjaka do aerodroma, sto i nije tako lose jer saobraca na svakih pola sata, ali ipak da jedan glavni grad spadne na jednu autobusku liniju i taksiste koji se bave ucenama... jednostavno ne zelim da verujem da mogu to da dozvole jednoj metropoli, a konstantno govore o povecanom broju letova, novim niskobudzetnim kompanijama itd, itd.
Mislim da je stamota i za jat sto je ukinuo autobuse jer ako se pretstavljaju ako jedna ozbiljan avio kompanija onda moraju imati i autobuse koji u drugim zemljama gotovo sve vece avio kompanije poseduju i ti autobusi saobracaju 24h.

Pa i nije bas autobus pravo resenje. Mnogo mi je lakse da zovnem taxi koji dodje ispred zgrade, pa lepo mogu da potrpam torbe, kolica i sta sve vec nosim. Mislim ok je autobus kad idem sama i ne nosim puno prtljaga, al ovako za 700 dinara koliko me je kostao taxi do sada, bilo je mnogo lakse. Sad bi me kostao minimum 1500, preterivanje, duplo vise. Stvarno mi nije jasno, sto i dalje ne voze po taksimetru.

Evo par novosti, uglavnom losih i jedna dobra...

Poslednjih 6 meseci sam se naputovao, posao mi je takav.... Taksisti ispred aerodroma Nikola Tesla sada imaju nove sisteme za obmanu musterija. Prvi sistem koji su pokusali da primene na meni i mojim saputnicima je da nam nalate voznju taksijem po osobi. Znaci uzmete vaucer od 1500din, uzmete taksi, a taksista umesto da naplati 1500din, pokusa da naplati npr. 3x1500din. Ako vas je troje u taksiju.
Sledeci sistem prevare je da dodatno naplate prtljag koji vam prezvoze...

Jos jedan sistem prevare je aktuelan, a sprovode ga nekadasnji aerodrom mafija taksisti, oni su sada prakticno ileglaci na aerodromu. Ali to ih ne sprecava da na dole na dolascima, u samoj zgadi cekaju putnike koje izlaze sa terminala i nude taksi usluge... iako je tu komunalna policija, slabo da sta rade. Prakticno staruju vas pre nego sto dodjete do standa sa legalnim taksi prevozom. Ako vas "upeca" takav taksista sve je moguce. Pa su tako poslovnom partneru od surcina do hayatt-a naplatili 40e.

Dobra stvar je sto sam otkrio uslugu aerodromskih transfera, sto znaci da vas na aerodromu saceka vozac i vozilo samo za vas. Vozac vas saceka na dolaznom terminalu, ponese prtljag, lepo smesti odveze kuci. I sve to u audiju a6. Sto je najbolje cela usluga vas izadje malo skuplje od taksija. Tj. oko 20evra, toliko moja firma firma placa.

A1 do Nikole Tesle je dobar ako ne nosite mnogo prtljaga.

Sto se tice aerodromskih transfera koji su nesto skuplji od taksija, http://limoservice.rs/our-services/airport-transfer-belgrade/

Dobra stvar je sto sam otkrio uslugu aerodromskih transfera, sto znaci da vas na aerodromu saceka vozac i vozilo samo za vas. Vozac vas saceka na dolaznom terminalu, ponese prtljag, lepo smesti odveze kuci. I sve to u audiju a6. Sto je najbolje cela usluga vas izadje malo skuplje od taksija. Tj. oko 20evra, toliko moja firma firma placa.

Poslednja izmena:
Pa da može da stane u minibus
Ikarbus_IK-107_Banbus.jpg

:lol: :lol: :lol:

Bez problema mozete pozvati Lux taksi i voziti se bez vaucera do zeljene destinacije po cenama iz cenovnika.Problem je sto taksi vozilo ne moze da sidje po vas na medjunarodne dolaske vec morate da idete do spomenika Nikole Tesle i tu sednete u taksi(malo je problematicno zbog prtljaga),voznja do B.Kose je oko 800 din,do centra grada oko 1300..itd.

Back