Cene suhomesnatih proizvoda

dunavko

Primećen član
Poruka
859
na slaninijadi u kacarevu cene slanine iste kao i slicni proizvodi u hrvatskoj.na oglasima u hrvatskoj vrhunska adidas slanina 11 eura.ko ne veruje neka pogleda.e sada mozda je nasa slanina i skuplja ali mi cemo da imamo bolji standard jednog dana . neko bi se obogatio da organizuje turisticke ture u CRO pa da im pokupujemo sav spek pa bi oni morali da dolaze kod nas da kupuju ovu skuplju robu.to bi bio nas spas jer bi ih finasijski iscrpljivali. sve one pare sto im ostavimo na moru morali bi da daju za nase skuplje proizvode jer bi im mi pokupovali njihove.i tako u krug .ako kanis pobediti ne smes izgubiti...

Meni rođaka kupila i donela iz s broda domaće kobasice. Dakle kupila u lokalnoj mesari i donela. Odem ja kupim u vojvodini u mesari, na nekoliko mesta a unutra mlevena muda i kopita.

Kada sam ja još pričao da je hrana jeftinija u hrvatskoj i BOLJA u svakom slučaju.

Onda se jave sns botovi da brane premia proizvode iz maxija.

evo cena iz spanije,valjda pola kile neke slanine kakva je pojma nemam.neka varijanta pancete?

CURED BACON​

€6.64
€7.81
Tax included
500 gr.
cured-bacon.jpg

na slaninijadi u kacarevu cene slanine iste kao i slicni proizvodi u hrvatskoj.na oglasima u hrvatskoj vrhunska adidas slanina 11 eura.ko ne veruje neka pogleda.e sada mozda je nasa slanina i skuplja ali mi cemo da imamo bolji standard jednog dana . neko bi se obogatio da organizuje turisticke ture u CRO pa da im pokupujemo sav spek pa bi oni morali da dolaze kod nas da kupuju ovu skuplju robu.to bi bio nas spas jer bi ih finasijski iscrpljivali. sve one pare sto im ostavimo na moru morali bi da daju za nase skuplje proizvode jer bi im mi pokupovali njihove.i tako u krug .ako kanis pobediti ne smes izgubiti...

Србиј алежи на три рудника злата па је цена 33 еура украинска саланина

pa dobro.danas je lose vreme pa ne idem nigde da proverim cene.kod mene u par kasapnica cene suhomesnatog su skoro iste ko ove sa kacareva. neke prosecne svinjske kobasice su od 900 do 1200 dinarjev,one trajne tipa cajna od 1100 do 1800,itd...ima one jeftinije,konfekcijske kobasice 600-700 din. u vakuumu.takav je i nas dzep - vakuumski.retko nesto udje u njega a u sekundi izleti.ali vec kad smo na ovoj temi da prosirimo nase vidike.nisam strucan za zdravu ishranu pa ma sta ona znacila, samo da nije list kupusa sa mrvicom neceg egzoticnog za koje ovde do skoro niko nije ni znao da postoji.elem procitam skoro da je jedina hrana koja bi mogla da sama zadovolji sve potrebe coeka majcino mleko.dobro.ne mogu svi da sisaju.pre neki dan procitah da bez zivotinjskih masti bi nas organizam pojeo samog sebe.koliko juce jaja su bila glavni uzrok smrtnosti a danas su,maltene lekovita.da ne govorim o varijantama ishrane prilagodjene krvnim grupama.i svaki dan se otkrije nesto novo tako da tek nista niko ne zna.ali sta znam: prosle n.godine narucim peceno prase,ovde kod nas ima covek,okrenes tel. i on ti ispece prase.cena je po zivoj vazi i nesto visa.al isplati se.presecem prase po duzini,odnesem kod sina i majke da imaju za praznike.e sad pocinje radnja.bilo neko lose vreme na dunavu i par dana niko nije dolazio i ja sam morao sam da se obracunam sa onom polutkom a prase bilo veeliko bas ..jeo sam sa salatama,renom,lukom,zalivao alkoholom...kada je polutka bila skoro likvidirana skocio mi pritisak.to sam saznao u ambulanti jer nikada nisam imao takvih problema .dali su mi da popijem nesto i spade pritisak.vratih se u baraku sav sretan kad videh one ostatke,pola buta i jos neke sitnice...to sam pojeo sutra.znaci moj zakljucak je da preko 2 kile praseceg pecenja moze da izazove skok pritiska.iako sam ja ubedjen da je to zbog rena,koji je bio bas ljut.koja bi bila razumna kolicina rena za jedan prosecan svinjski obrok,iz vaseg iskustva?mozdas treba smanjiti vino na 3 litra po obroku?izbaciti kiselu vodu?eto sta me muci dok odmeravam ove cene i shvatam da je prasetina jos i najjeftinija.

ovo tacne cene iz kacareva:
- Već šesti put gostujem na "Slaninijadi" u Kačarevu. Sve domaće, tradicionalne proizvode pravim na starinski način kao što su nekada naše bake i dede sušili, kako je Bog rekao. Najviše se prodaje suva slanina, pečenica, suvi vrat, domaća i sremska kobasica, kaže Mihajlo Skenderović za Espreso i navodi cene na svom štandu:

- Slanina je od 1.500 do 1.700 dinara. Pečenica 1.600 do 1.700 dinara. Kulen 1.500, u prirodnom crevu, star godinu dana, je 2.000.

Back