CENE SKOČILE 20% u proseku! Sprema li se velika GLAD u Srbiji?

mario80

Stara legenda
Poruka
80.476
Autorska tema.
Pre neki dan me zove drugar sav u panici cena repromaterijala skočila za 20% čelik i više kaže katastrofa totalna, direktno mu ugrožava posao i životnu egzistenciju!
Odem pre neki dan u metro a sve poskupelo 20% toalet papir ono veliko pakovanje 24 rolne koje su bile 650 pa 700 sada 850 dinara! Mleko, brašno, šećer, ulje ma bukvalno je sve preko noći poskupelo 20-30% u Srbiji!

Dal je moguće da poskupljenje goriva od 8 dinara može da donese ovakav katastrofalan udarac po stanovništvo? Sprema li se velika GLAD u srbiji sobzirom da država ubire preko akciza 82 dinara po svakom litru goriva?!??

Svetske CENE HRANE skočile na sedmogodišnji maksimum

Cene hrane u svetu i dalje padaju

afrika-etiopija-glad-unicef-dete-deca-jpg_660x330.jpg

Poslednja izmena:
Autorska tema.
Pre neki dan me zove drugar sav u panici cena repromaterijala skočila za 20% čelik i više kaže katastrofa totalna, direktno mu ugrožava posao i životnu egzistenciju!
Odem pre neki dan u metro a sve poskupelo 20% toalet papir ono veliko pakovanje 24 rolne koje su bile 650 pa 700 sada 850 dinara! Mleko, brašno, šećer, ulje ma bukvalno je sve preko noći poskupelo 20-30% u Srbiji!

Dal je moguće da poskupljenje goriva od 8 dinara može da donese ovakav katastrofalan udarac po stanovništvo? Sprema li se velika GLAD u srbiji sobzirom da država ubire preko akciza 82 dinara po svakom litru goriva?!??

Ček da dođe Nataša da te uvjerava kako je u Srbiji super i kako u Srbiji ima hrane, energije i sirovina više nego u Rusiji

Да ли то значи да ће коначно српски сељак нешто зарадити?
Прошле јесени (а и сада), сељак у централној и јужној Србији је продавао кромпир за 10-15 динара по килограму. У овом тренутку, људи само желе да га продају по било каквој цени, јер су алтернативе бацање и труљење.
Прошле године је парадајз имао одличну цену, преко 100 динара по килограму, док је претходних година то било око 40 динара.

Држава манипулише извоз и обори цене. Затим увезе јефтину робу из Албаније и подигне продајну цену.
Србија једе албанско воће и поврће. Не кажем да је оно лошег квалитета.
Ова држава купи робу од српског сељака и прода је за 5 пута већу цену иностранству. Затим купи робу од албанског сељака по још мањој цени и продаје је по Србији, наравно по далеко већој цени од откупне.

Да, треба и држава да заради. Сви посредници у трговини треба да зараде.
Али у овој рачуници изгледа убедљиво најмање користи има онај што заправо прави ту робу.

Глади ће бити само ако се држава још више осили и буде још грамзивија и безобзирнија према свом народу.

Autorska tema.

Ja mislim da je sve to zbog korone i da je to samo trenutno. Čim se sredi korona kriza vraća se sve u normalu.

Autorska tema.

ko te to slagao da cene HRANE padaju po svetu?
po holandiji su cene hrane PORASLE za najmanje 50%, a neke i 100%
distribucija jos radi, ali se strahuje u nekim zastojima, pa ce tek onda cene da idu u nebesa
kupi hektar zemlje, bezi na selo, mozda da prezivis

evo jos jedna retardirana tema
pod nazivom umetnost umiranja od gladi u srbiji,
koliko platite da vas naucim da zasadite krompir :hahaha:

Umesto da razmenjujemo informacije i da pokušamo da razumemo kuda ide svet ovi agitprop bolidi sve svode na njihove uske interese

Drugari, neće vam sutra plaćati u hrani za propagandu, već u bezvrednim novčanicama .. zato pamet u glavu, pa bar na jednoj temi da ne spamujete već da vidimo kuda svet ide a i mi sa njim

Umesto da razmenjujemo informacije i da pokušamo da razumemo kuda ide svet ovi agitprop bolidi sve svode na njihove uske interese

Drugari, neće vam sutra plaćati u hrani za propagandu, već u bezvrednim novčanicama .. zato pamet u glavu, pa bar na jednoj temi da ne spamujete već da vidimo kuda svet ide a i mi sa njim
Evo nemojte da uvodite vandredno stanje

Back