Malo da vam se požalim malo da se izjadam. Mislim da nema gorih poslodavaca od domaćih poslodavaca. Kad kažem domaćih mislim na ova govna u BiH tačnije u RS.
Elem dolazim danas na razgovor u jednu firmu za radno mjesto dostavljač.
Traži se dostavljač pice i peciva na kućnu adresu. Dotična picerija se nalazi u okviru jednog tržnog centra čija vrijednost prelazi 1 milion KM a možda i 2 miliona.
Ulazim u kancelariju i kucam : Dobar dan javljam se povod oglasa.
Sekratarica: Izvolite sjedite.Koja pozicija ?
Ja: Konobar ili dostavljač.
Sekratarica: Ah nemojte raditi kao konobar radite kao dostavljač. Plata vam je veća.
Ja: Kolika je plata dostavljača?
Sekratarica: Oko 700KM ( 350 eura ) ali to neka bude među nama. Nepričajte to,to je poslovna tajna

.
Pričekajte malo šefa tj vlasnika pa sa njim porazgovarajte.
Dolazi šef sjeda.
Šef : dobar dan izvolite drago nam je da ste došli. Nismo nikog primili.
Evo da vam kažem plata vam je 700KM ali mi vama na žiro račun uplaćujemo 350 KM ( 175 eura ) a 200KM ( 100 evra )dobićete bonove koje će te trošiti u našem marketu.
Ja : Ok je li mogu da kupujem bijelu tehniku ili nešto ?
Šef : Ne možete nego samo što mi odredimo.
Ja : Hm
Šef : Kod nas si prijaveljen mi smo ozbiljna firma

. Pored tih 550KM što imaš u kešu i bonovima mi ćemo te prijaviti i za tebe uplaćivati 200KM penziono i socijalno. Osim toga između dostave koju budete radili u pauzi između 12:00 - 14:00 konobarisaćete jer tada nema narudžbi. A povremeno ićete u skladište da donesete drva na civare za piceriju jer je to krušna peć.
Ja :|smajlikojisereipovraća|:

Mene je danas bilo sramota njihove sramote. Izađoh i rekoh javiću vam se ovih dana. Doviđenja.
Neću im se javiti.
Ima li gorih ljudi u Evropi nego od naših.