Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 235.446
meso ne jedem ,dosta treba za salatu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Не видех коментар на цену ручкова. Мислим, одговорила сам ти.
Сад ја питам одакле толико чуђење.
Мислим да си ти далеко од реалности чим се толико гађаш цифрама за један обичан ручак. Шта замишљаш, да људи сваког дана треба да једу котлете и не знам шта још.
Meni nije jasno kako ljudi ne shvataju i ne vide da je neki zivotni standard u Srbiji ipak porastao u zadnjih 7-8 godina......naravno,to ne znaci da SVI ljudi u Srbiji zive sjajno i bajno,ali za jedan solidan procenat stanovnistva ovo kako danas oni zive bila je naucna fantastika tamo pre 15-20 godina.....
Npr ja se vrlo dobro secam,iako sam bio klinac,kako je bilo u Beogradu (ostatak Srbije i da ne spominjem) tokom 90tih godina i pocetkom 2000tih.....ovo sto se danas vidja po ulicama,tada je bilo aposlutno nemoguce.....znaci bas toliko mnostvo novih,novijih i skupih automobila,bas toliko punih kafica,trznih centara (u gotovo svako doba dana) itd,itd.....bas toliko montiranih i nabudzenih zena i devojaka (kao da su ispale iz neke americke serije) i bas toliko mladih mama sa malom decom bilo je aposlutno nemoguce videti 90tih i pocetkom 2000tih.....jer jednostavno,svega toga tada nije bilo(tj ocigledno tada ljudi nisu imali para za tako nesto).....a eto danas je sve to laganica...
A realnost je za tebe (i za ostale ljude) sta?
Minimalac je 26500 din. U Beogradu od tih para jedino mozes da jedes mesec dana, s obzirom da dnevno ne mozes da prodjes ispod 1000 din.
Много питања а мало одговора. Тако нећемо комуницирати.
Ja sam imao od 35000 do 40000din platu zamenik šefa Obezbeđenja.
sto si ti tako opsjednut mladim mamama?
sta bi po tebi trebalo da rade te zene - da sjede s djecom u kuci?
ja nisam bila zaposlena prve tri godine nakon rodjenja djeteta jer smo tako odabrali
da budem s njom kuci
a citavo vrijeme sam frilenserovala
i dosta vremena sam provodila s njom u setnji
tako da, ti o zivotima tih zena i njihovih porodica zapravo ne znas nista
a ovo sto pises...vidi sa sobom zasto se tim toliko bavis
sto se placa tice - zaposleni po supermarketima, u sluzbama odrzavanja, cuvari, prodavacice po buticima...i sve slicne profesije nemaju preko 30 hiljada
i pitanje je na koliko su prijavljeni ovi sto imaju oko 40-50 i preko
uglavnom na minimalac koji je valjda oko 25-26
sad je recimo "moderno" devove natjerat da otvore preduzetnistvo i davati bruto platu i svi kao sretni...razvija nam se it sektor, a u realnosti takav poslodavac nema ama bas nikakve obaveze, a penziju ce ionako zaraditi samo rijetki
realnost je da imas jedne ili dvoje sezonske cipele i pazljivo ih cuvas
da se oblacis u second handu jer su kinezi preskupi
ili cekas snizenja
da ne ides zubaru dok bas bas ne moras
a za ljetovanje uzmes kredit svake druge sezone
Znaci,ti si zakljucila da je prosecna plata u Srbiji 20.000 din tako sto si obisla svakog stanovnika Srbije pojedinacno,pitala ga za platu i napravila neku tvoju statistiku?......ili si pogledala samo svoj komsiluk,rodjake i poznanike pa na osnovu toga donela takav zakljucak?........veruj mi da je prosecna plata u Srbiji daleko veca od tih 20.000 din......mislim da toliki nije cak ni minimalac.....a iskreno,ja ne mogu da se setim da li iko u Beogradu radi za 20.000 din....cak i radnice po trafikama i supermarketima mislim da imaju vise...
http://www.cekos.rs/prosečne-neto-zarade-plate-januar-2018-godine
Da je prosecna plata po Srbiji 20.000 din bilo bi nemoguce da od 6,9 miliona stanovnika Srbije skoro 2 miliona ide na letovanje (gde potrosi minimum 600,700 eura),da se bas tako skupi (i relativno skuplji i noviji) automobili vidjaju po srpskim gradovima i putevima,da vise od 50% stanovnistva ima po smartfon,itd,itd....
Inace,tacno da Srbija nije Beograd,ali Beograd (Bg i sira okolina gde se dnevno vrti 2-3 miliona ljudi) cini skoro 50% Srbije.....
Ja vidjam kakvo je stanje na "terenu" po Beogradu,Pancevu,Novom Sadu......i kako sam napisao,gde god se okrenes vidis bar jednu trudnicu i mamu koja gura dete u kolicima......kako je doslo lepse vreme,parkovi,igralista i setalista su PREPUNA (ali bukvalno) mladih mama i male dece.....ne moguce je ne primetiti tako nesto....
A po tim selima,varosocama i palankama uglavnom su ostali da zive stariji ljudi (da ne kazem babe i dede),vecina njihove dece (koja imaju ili ce imati malu decu) su pobegla (ili ce pobeci) u Beograd i druge vece gradove po Srbiji....
https://www.danas.rs/ekonomija/infostud-kandidati-u-proseku-ocekuju-platu-od-80-000-dinara/
Na osnovu ove ankete u kojoj je ucestvovalo vise od 10.000 ljudi,kandidati za neki posao ocekuju platu u proseku od 80.000 din(?!)...sad,da li su oni ludi,ili je to neka skrivena kamera ili to pokazuje da su srpske plate daleko vece od onih mitskih 20.000 din.......jer mislim,sto bi neko ocekivao 80.000 platu,ako svi oko njega primaju 20.000?
Zaposleni sa srednjom skolom u proseku ocekuju platu od 58.000 din.....i zamislite takav bracni par,oba sa po 58.000 din,koliko bi se tu ruckova od 500 din moglo skuvati.....ma sta ruckovi,tu bu vec vrlo brzo pocelo bahacenje sa novim (polovnim) autom,morima,zimovanjima,konstantnim blejanjima i shopinzima kojecega po trznim centrima,itd,itd.....