Cena porodičnog letovanja u Grčkoj ove godine 1.600€

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427

Letovanje u Grčkoj porodicu s dvoje dece košta 1.600 evra

Grčka je konačno otvorena za srpske turiste i daje veoma povoljne uslove za ulazak - potvrdu o obavljenoj vakcinaciji ili negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, ili pozitivan PCR iz vremena kada su imali kovid (u prethodnih dva do devet meseci) ili antigenski test iz perioda bolesti. Proverili smo koliko novca je potrebno četvoročlanoj porodici za letovanje u Grčkoj s obzirom na to da sva deca starija od šest godina moraju da imaju negativan PCR.

Jedna od novina u popuštanju mera, koje Grci sukcesivno uvode, jeste i to da je od pre dva dana granica za decu za obavezan PCR test pomerena sa pet na šest godina starosti.

To znači da sva deca starija od šest godina moraju da imaju negativan PCR test za ulaz u Grčku. Pa, ukoliko imate dvoje dece starije od šest godina, moraćete da izdvojite novac i za to.

PCR test i smeštaj

Cena PCR testa je trenutno 9.000 dinara, a treba ga uraditi u državnoj ustanovi. Dakle, za dvoje dece biće potrebno 18.000 dinara.

Što se tiče samih aranžmana, nekoliko agencija nudi ponude u vidu porodičnih paketa za dvoje odraslih i jedno ili dvoje dece

(..............................reklame agencija sa cenama..............................)

Dakle, ukoliko cenu najskupljih porodičnih aranžmana koje smo u ovom tekstu naveli saberemo sa cenom PCR testova, dobija se cifra od 1.600 evra za letovanje četvoročlane porodice. Važno je znati da se u slučaju avionskog prevoza PCR test za decu stariju od 12 godina plaća i pri ulasku u Grčku i pri povratku u Srbiju.

Vanpansionske, privatne troškove nismo uračunali. Najjeftinija varijanta je da odete krajem septembra, kada par sa dvoje dece može letovati po ceni od 390 evra – koja je zbir smeštaja i testova.

Povratak u Srbiju – kada deca moraju da rade PCR test?

Prema informacijama Ministarstva spoljnih poslova, deca mlađa od 12 godina ne moraju da rade PCR test, odnosno da borave 10 dana u karantinu pri povratku u Srbiju.

Međutim, ukoliko su vam deca starija od 12 godina, moraće da rade test u jednom slučaju – ako se iz Grčke vraćate avionom.

Deca ne moraju da rade test ako idete autobusom ili automobilom, jer se ta mera ne odnosi na državljane Republike Srbije i strane državljane sa regulisanim boravkom u Republici Srbiji, koji dolaze iz: Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore i Mađarske.

Ali ukoliko iz Grčke direktno slećete u Beograd, a imate dete starije od 12 godina, očekujte dodatni trošak ponovnog rađenja PCR testa.

Pa da...bas mi drugarica rekla da joj je neko i u Grckoj i u Crnog Gori i da jedva ima ljudi...Za porodice je sve to preskupo sada i malretiranje....
Mnoge će obeshrabriti....još ako su anti-vakseri pa i za njih da plaćaju...300€ samo ulazak u Grčku...mnogima to nije mala stavka...to je 5 dana zakupa solidnijeg apartmana ili i 10 nekog ofucanijeg....a dobro

Никад нисам разумео ове новинске текстове о цени летовања где из дупета ваде цене.

На летовање могу и са 100 евра и са 1000 евра.

За породицу то може од 500 до 5000 евра ( + - ).

Зависи где идеш, какву организацију направиш, колико дана идеш, да ли идеш "на мирно место за одмор" или идеш на "парти лудницу", какве пратеће садржаје хоћеш или нећеш.

Лепеза је толико широка да је практично немогуће утврдити просек.

To vam pricam iako smo se uzeleli izbezobrazice se da nadoknade propusteno zbog korone ,ja uplatim ispod 100€ predsezonu ili septembar put i smestaj,za hranu isto kao i ovde sto trosim,samo sto nakupujem sapuna i maslinovog ulja ali to i ne racunam jer je duplo jeftinije nego ovde

Дада, и тоалет папир не заборави.

Ови што на мору иду на пијацу и пале шпорет, ти су најјачи. Ако немаш за ресторан, седи код куће.
Ja nisam ni ovde zeljan restorana a u vecini slucajeva pre dobijes 7 na lotou nego ocekivan obrok za ulozen novac,da ne pricam o ruskom ruletu svezine namirnica,pazi idem na more da se skockam uvece pa na veceru u restoran,to necu ni sa 70 raditi

Ja nisam ni ovde zeljan restorana a u vecini slucajeva pre dobijes 7 na lotou nego ocekivan obrok za ulozen novac,da ne pricam o ruskom ruletu svezine namirnica,pazi idem na more da se skockam uvece pa na veceru u restoran,to necu ni sa 70 raditi

Треба да ручаш негде ваљда. Вечера и није битна.

Meni je jedino bitno da mogu da imam izbora. Jednom mi se luta svuda, drugi put ne bih da mrdam sa plaze...Jednom mi se jede u restoranu, drugi put mi je ok kupljeno voce i zalazak sunca....Uopste nemam kako mora biti...Ne bih kuvala sigurno...ali nemam nista protiv ulicne hrane, voca...
Dakle sloboda da radim, jedem, sta hocu, kad hocu, kako hocu....

Back