Cena letovanja za četvoročlanu porodicu u Egiptu

fortes

Buduća legenda
Moderator
Poruka
46.427
Mnogi koji ove godine razmišljaju o moru misle i na Egipat. Porodice s decom trošak treba da dobro izračunaju pre puta jer sveukupno može da izađe i preko dve hiljade evra.

Za leto u Egiptu prva asocijacija su obično hoteli u kojima imate sve što vam treba – i smeštaj, i hranu, i piće, i provod. Ta usluga all inclusive za porodicu s dvoje dece iz Srbije za 10 dana zu junu, plus avionski prevoz, u proseku će biti 1.900 evra.

Hurgada​

Preko agencije ****, paket aranžman od 10 dana (avion + smeštaj u hotelu s četiri zvezdice) u junu košta 550 evra po osobi. Za decu se ovaj aranžman plaća oko 370 evra. Kad se sve sabere, letovanje za četvoročlanu porodicu u Hurgadi košta oko 1.800 evra.

Krstarenje-nilom-hurgada-eigipat-letovanje-euforija-travel-1.jpg

Preko agencije *****, 10 dana u junu u hotelu s pet zvezdica u Hurgadi po osobi na bazi all inclusive košta od 650 evra. Taj smeštaj za decu staje 330 evra. Sveukupno, trošak za četvoročlanu porodicu (avio-transfer i smeštaj) bio bi oko 2.000 evra.

Sahl Hašiš​

Preko agencije *****, 10 dana u spa hotelu s pet zvezdica na bazi all inclusive usluge košta po osobi 700 evra.

maxresdefault.jpg

Cena za dete je 340 evra. Kad se sve sabere, cena za avion i smeštaj za četvoročlanu porodicu u ovom luks letovalištu bila bi oko 2.000 evra.

Šarm El Šeik​

Preko agencije *****, prevoz avionom plus all inclusive smeštaj u hotelu s četiri zvezdice po osobi u junu košta od 500 evra.

egipat-letovanje-kategorija-i-glavni-baner3-600.jpg

Cena za decu je po 330 evra. Dakle, leto u Šarmu za roditelje i dvoje dece bilo bi oko 1.700 evra.

Za ulazak PCR​

Državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Egipat, s tim što je od 1. septembra prošle godine svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, režim ulaska sa obaveznim negativnim testom se primenjuje za turističke destinacije, poput Hurgade i Šarm El Šeika, gde ide najviše ljudi iz Srbije, i važi na čitavoj teritoriji Egipta.

Za ulazak PCR​

Državljani Srbije mogu bez ograničenja da uđu u Egipat, s tim što je od 1. septembra prošle godine svim putnicima koji dolaze u Egipat potreban negativan PCR test, ne stariji od 72 sata.

Kako stoji na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, režim ulaska sa obaveznim negativnim testom se primenjuje za turističke destinacije, poput Hurgade i Šarm El Šeika, gde ide najviše ljudi iz Srbije, i važi na čitavoj teritoriji Egipta.
Znaci na one cene + cene PCR testova?

A ne znam, nemam decu pa da znam da li treba ili ne uvek ih povesti na letovanje...Ja to negde u teoriji zamisljam da se svakako ostave i mesecno na dan-dva negde i smugne u dvoje...a na letovanje pa ne znam...u sadasnjoj situaciji ne bih ih ni cimala...pod normalnim okolnostima verovatno...

Pa i za dvoje izađe toliko. Po osobi pričamo :lol:

Tekstovi su namenjeni za prosečna porodična letovanja, zato stavljaju dvoje dece u računicu.

Mene hebe diskrecino pravo da svaka od tih PCR država promeni pravila, i to dok sam tamo, što bi tražili pri ulasku, a ne uvedu i pri izlasku, em njima kinta, em da vode svoje statistike..... Privlačan je Egipat def. zbog all inclusive, znači cene.
Pa diskreciono pravo pri izlasku je vec uspostavljeno,zato sto avionom ako ulazis u Srbiju treba ti negativan PCR mladji od tri dana... :D

Pa diskreciono pravo pri izlasku je vec uspostavljeno,zato sto avionom ako ulazis u Srbiju treba ti negativan PCR mladji od tri dana... :D
Pa ne, to je diskreciono pravo Srbije da traži negativan PCR, recimo za tebe i 10 dana karantina... A za USA - test star 48h.
Ako dolazim, državljanin sam SRB ne važi kad letujem U CG III idem bilo kojim povodom pamse vraćam iz Bosne, Mađarske, Bugarske..
Diskreciono pravo je da svaka država može da promeni svoja pravila ulaska sobzorom da proceni da je u nekoj državi negativna epidemiološka situacija.
I onda mi, npr.Egipćani kažu da moram da džonjam u rozortu , a da ne smem da napuštam isti ili ako hoću na neku xurziju, da opet radim PRC...itd,itd...

Jes vala jeftino, pola godine vecina treba da radi za 10 dana mora,znaci 6 meseci ni dinar da ne potrosi sve da ostavi sa strane,meni je normalno dati jednomesecnu platu
da...zavisi od primanja...ali kada vidim da ljudi dizu kredite za slave, rodjendane, vencanja....tek to mi...:roll: mislim svako ima svoje...ali to mi bas van svake pameti...

Imam ja primanja veca ali nema to veze s parama nego mozgom,kad bih bio u takvom all inclusive hotelu ne bih imao osecaj da sam na moru,trcim s plaze na rucak a nabokan posle dorucka sta da radim spavam na plazi
ne trčiš nigde, jedeš kada ti se jede,ručak je u određenom vremenskom intervalu ako želiš uopšte a i pre ili posle toga možeš u bife. A to su kompleksi sa plažom u 95% slučajeva pa bi ti trebalo cca 5 minuta do restorana i nazad..koliko i do kafića u Grčkoj sa plaže.
Jedina mana je za ljude koji vole aktivniji odmor monotonija koja brzo nastane kada si vezan za jedno mesto. Meni to smeta, nikako sloboda da jedeš šta i koliko hoćeš i kada hoćeš.

Back