Cena gasa u padu! Preporod EU i NATO pred nama!

Auuu sto imam peh,probam veceras da upalim kotao Baxi na gas kad on samo skljoca,nece da baci varnicu. Zovem majistora on iz pickovca dok dodje odrace me,ovaj sto mi je pre popravljao otisao u Svajcarsku sa devojkom . Znam sta je riknulo,mali trafo koji baca varnicu ali gde da ga nadjem ,ne kosta vise od 17 evra. a ovaj seljak ima da mi uzme 50 jer nema da se kupi. Ima dve zabice u elektroniku i dve koje idu na elekrode koje bacaju varnicu, Kao kad menjas osigurac ali dzaba kad ga nemam.

kolaps hola fjuč
IMG_20221027_225618.jpg

Nije baš kraj, ali Putinu ne ide po planu ni tu. EU sad ima plina i na bacanje, tako da ništa od smrzavanja, kako je Putin priželjkivao.
https://net.hr/danas/svijet/putina-...kih-luka-e1be067e-55c8-11ed-a6cd-e6abaa86901e
ko se smrzava na plus dvadeset ? Objasni i sledeci matetmaticki problem.Prosle godine protok gasa je bio konstantan a skladista popunjena preko 90%,prolece su skladista docekala sa 30% popunjenosti ,gde su nestale rezerve gasa iz skladista kao je gas kroz cevi tekao neometano ?
Sada kada ruski gas vise ne tece kroz cevovod, ko ce nadoknaditi tu prazninu ako je isprouka tankerima visestruko sporija?

Back