Pa normalno! OO jezici puput Jave i C# nisu prirodni jezici tipa srpski, engleski, jako su daleko od toga, ali su makar malko bliži ljudskom razmišljanju i izražavanju od proceduralnih jezika poput C jezika, Cobol-a.
Suština je da jedan program (tj. jednu prodecuru) razbijamo na više delova (tj. objekata/klasa) - svaki taj deo programa onda ima svoje promenljive i funkcije (koje se u OO terminologi nazivaju atributi i metode) i ti delovi programa onda međusobno komuniciraju.
Naravno, pored objektno orijentisanog i proceduralnog programiranja, postoje i druge paradigme programirnja, npr. event-driven programiranje, logično programiranje, funkcionalno programiranje... itd, mada ja npr. uopšte ne znam ništa o logičkom i funkcionalnom programiranju, a i ne znam kada sam zadnji put čuo i video da neka firma traži Haskell ili Prolog programera, dakle samo objektno orijentisano, proceduralno i event-driven programiranje imaju komercijalni značaj, sve ostale paradigme programiranja imaju samo akademski značaj.