Čemu ljubav

• Začetnik teme Začetnik teme zxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ČEMU LJUBAV

Ovde je reč o tome da li je i zašto neophodna ljubav za vezu dvoje ljudi da bi njihova veza potrajala.U osnovi privlačnosti partnera koji stupaju u vezu je intencija prirode da obezbedi reprodukciju vrste .Naravno da je stvorila i mehanizme za izbor partnera da bi potomstvo bilo što bolje i to i jeste mera uspešnosti veze sa stanovišta ciljeva prirode.Ali partneri imaju i druge ciljeve;oni žele da budu srećni u vezi i da ona ispuni njihova očekivanja.I njihove potrebe takodje.

Dr.Jova Toševski u svojoj knjizi „Planeta žena“,a svako ko je čitao ne sumnja da ovaj čovek zna o čemu piše,izneo je svoja istraživanja na osnovu kojih zaključuje da je ženski mozak superioran jer poseduje neuro ćelije koje muški mozak nema i uz pomoć kojih je ženska inteligencija kreirala žensko telo pogodno za manipulaciju muškarcima.Žensko telo ,nežno i na izgled slabije,zrači toplinom i obećanjima potrebnih kako detetu tako i muškom partneru čime podstiče partnera na pregnuće da je štiti i obezbedjuje uslove za opstanak porodice u čemu on nalazi i svoje zadovoljenje i potvrdu.

Sve se ovo naravno dobro zna i kako mi živimo sada u racionalnom društvu moguć je izbor partnera sledeći svoje interese i pravljenjem izvesnog kompromisa bez posebnih emocija i zanosa.To se danas uglavnom tako i dešava.Najpre se zakasni sa ozbiljnom vezom,msm zbog kasnog sazrevanja mladića a onda se ona napravi na brzaka i posle isto tako brzo rastura ili postaje teško podnošljiva.Ono staromodno osećanje zvano ljubav, i romantika sreće se sve redje ,i ovde na blogovima se vidi to takodje,pa se zaključuje da nije ni neophodno, čak i da je brak nepotreban .Ali kakva god veza da je u pitanju izmedju dvoje ljudi problemi ostaju isti..Bez uzajamne tolerancije i opraštanja veza ne može trajati niti u njoj može sreće biti a to može postići samo ljubav..

Tu skoro objavljeni su rezultati najdužeg istraživanja u istoriji koje je trajalo msm sedam decenija a tražio se odgovor na pitanje kako biti srećan.Odgovor se sastojao od samo pet slova:LJ U B A V

E sad drugo je pitanje zašto je ljubavi sve manje,zašto je se ljudi odriču ili ne mogu da je osete i dožive i to je sasvim druga tema;ja sam samo hteo da kažem mladima koji stupaju u trajnu vezu:bez ljubavi džabe ste krečili...

Kako god ti kažeš,vidim da se razumeš...;):D
Znas sta.Neko voli automobile,neko fudbalske utakmice,neko tenis,neko alkohol,neko drogu,neko je golubar,neko skuplja postanske marke,neko skuplja leptire.
Svako ima neki hobi.Moj hobi (nema veze sa profesijom) kada god sam slobodan je....da imam lepu devojku pored i ispod sebe.Eto,u tome uzivam,a uzivaju
i devojke,koje imaju tu srecu,da me upoznaju,i da provedu samnom carobne dane...

Znas sta.Neko voli automobile,neko fudbalske utakmice,neko tenis,neko alkohol,neko drogu,neko je golubar,neko skuplja postanske marke,neko skuplja leptire.
Svako ima neki hobi.Moj hobi (nema veze sa profesijom) kada god sam slobodan je....da imam lepu devojku pored i ispod sebe.Eto,u tome uzivam,a uzivaju
i devojke,koje imaju tu srecu,da me upoznaju,i da provedu samnom carobne dane...
Nego šta ,vreme je za uživanje a biće i vreme za kajanje;sve ima svoje vreme;);):D

Kako da ne može? Neki ne smeju da jedu svinju, samo mlade pilkaće...
Kako ti se ova pilkica dopada?
Ne znaš gde da je strpaš... u rernu, ili u lonac...

Pogledajte prilog 775764
ova pilka je ono: domaće, a naše!
Ja ovo pile da volem ne mogu pa nek je sto puta košer a vidim da mu ljubav treba,dolazi zima a perje nema:sad2:.Ipak lakše mi sad kad znam da ga nisi smislila ti nego tamo neki...;)
Nego šta ,vreme je za uživanje a biće i vreme za kajanje;sve ima svoje vreme;);):D
Je l to iskustvo iz tebe progovara :zper:

Ja volim starlete...

zxy:

Z, ja se ne slažem sa tobom. Nemaš vreme, imaš trenutak za odluku a da li ćeš ti posle nekog
vremena da budeš zadovoljan ili ne, nebitno je. Kasnije ti se i kajanje i nekajanje svodi na isto.
Vreme ti onda dođe kao drug koga nisi odavno video pa ste svratili na kaficu uz razgovor
gde on primećuje da su ti brkovi sada posedeli...

Z, ja se ne slažem sa tobom. Nemaš vreme, imaš trenutak za odluku a da li ćeš ti posle nekog
vremena da budeš zadovoljan ili ne, nebitno je. Kasnije ti se i kajanje i nekajanje svodi na isto.
Vreme ti onda dođe kao drug koga nisi odavno video pa ste svratili na kaficu uz razgovor
gde on primećuje da su ti brkovi sada posedeli...
Drugim rečima posle onoga nema kajanja,stara istina:lol:

Da kasnije ne bi pisali pesme o propustenoj ljubavi
na Krstarici, moj savet je odmah se kresnite. Ako nekada
budete pisali o tome, nadam se da ce biti vesela ljubavna
pesma sa srecnim krajem a ako ne bude tako, ako se
uopste setite, recice te imao/la sam srecu...
Ako pod srećnim krajem podrazumevaš da dugo ne traje ...onda slažem se,u suprotnom idi begaj bre;):lol:
Ali bre Tigre gde je tu ljubav,čemu onda ona ,a blog je o tome :dash:

Poslednja izmena:

Back