Čemu iluzija na društvenim mrežama?

Mislim da je veoma prost odgovor. Ja sam iz tog razloga prestala da koristim ig, jer se svi nesto pretvaraju, i to je opste prihvaceno. U sustini shvataju da, ako hoce da budu popularne, voljene, imaju drustven zivot treba da pokazuju gde izlaze, kako se provode, koliko se sminkaju, itd. A ako neko nema potrebu za dokazivanjem, sta ce mu to... to je sve uticaj medija.
Prosti odgovori su najbolji odgovori.

Ne mora da znaci da je sve iluzija nego ljudi postavljaju samo svoja dobra izdanja. Tu ne racunam one sto se toliko isfotosopiraju da od sebe naprave drugu osobu, to mi nije jasno.
na dejt dok se opasulji vec je pechen

vecina nije zadovoljna svojim zivotom

zele da zive zivot iz neke svoje bajke

da budu lepsi , trazeniji , bogatiji ...
ne na moja ledza odleprsaju laganini kad svate da sam kinte bez

Nisu svi ljudi na internetu površni. Postoje i oni koji se nečim bave, imaju interesovanja, hobije... Većina takvih osoba izgleda prirodno i neizveštačeno. Često sebe ne stavljaju u prvi plan već ono što ih zanima i što vole, a oni su tek usput na slikama.

Društvene mreže se mogu koristiti na razne načine. Za nekoga je Instagram isto što i Tinder. Često se koriste i za prostituciju. U jednoj američkoj dokumentarnoj emisiji koju sam gledala su sve osobe koje se bave prostitucijom rekle da klijente gotovo isključivo nalaze preko Instagrama, Twittera i sličnih mreža - besplatne su, svima dostupne, lako je ostvariti kontakt...
bolje na ulicu pokupiti quravu transparentnije je

To je vrlo jednostavno resivo, ne gledas joj slike, da se ne zbunis....
A realno, to je sve normalno i dobro, jer normalne zene stavljaju normalne slike, a one malo nenormalne stavljaju nenormalne slike, pa unapred znas sta da ocekujes....ne vidim da je to zenama problem sa muskarcima...prosto imas cime da pravis filter osim, ako bas hoces onu sa slike tu je izbor sirok na duplericama, ako ih jos uvek neko pravi...

filter ne a photoshop dobar da

a sto da ne stavi neko filter ne vidim problem
nije ti to umechem to moze i moja baba
divim se djevojama koje umeju isprogramirati necega popraviti zub i tako nesto konkretno a svaka se moze fikltrirat i sminkati isto ko i miuski svaki moze na teretanu al popravi ti kola i izbusi rupu za bunar navodnjavaj usjeve napravi alatke za ustedu vremena u organajzerima itd.

Pa, prosto zato što je to trend... Kao što niko neće okačiti ogrizak jabuke, svi kače tanjir u kom je to sve lepo poslagano, sa još nekim voćem da izgleda u bojama i fino.. Kao što se sad ide na neku lokaciju ne da bi se videla i doživela, nego da se napravi kul slika za instagram. Odu ljudi negde i pola vide kroz objektiv, znači bitne su im te stvari, ali to je samo zato što je to sad trend. Kao što imam gomiletinu ljudi koja sebe predstavlja kao neke poznate, svi su istripovali da su poznati iz nekog razloga, čak i neki obični ljudi kače svaki svoj korak, milion storija kao da su neke zvezde pa sad svakoga zanima njihov život...

Soc. mreze su iluzija same po sebi.
Brate probaj da govoris istinu u drustvu glupih.....ja probao , niko ti ne veruje..
Svi misle da svi ljudi leze po ceo dan ako je vruce, da mogu da razmisljaju samo 5 minuta na svakih 8h....da je ceo zivot uglavnom bleja za koju dobijas novac, platu...

Nema sanse da ti poveruju da istovremeno dok spremas takmicenje iz jedne oblasti , spremas turneju po Sloveniji u smislu muzicar i pevac...a da opet izadjes uvece na 2h u grad...i da nemas potrebe da pijes alkohol da bi bio veseo (uvek misle da bi bio veseliji da si popio)...

Zato kad si na netu , gde ne mozes da blejis, nema smisla, to mogu hronicni chateri, ali nije za nekog proaktivnog, onda lepo napises da ti raste treca sisa...
Jeste laz, nije laz...nema veze...
Dajes priliku drugima da postanu moralno superiorni , jer oni nikad ne lazu , a zlobu koju vidis da pokazuju u laznom ogovaranju podvedes pod Putina, Putin je kriv ili ti kojem raste treca sisa..

Vremenom u toku debate da li si kreten ili debil, vidis ko bi se igrao sa trecom sisom, pa pocnes da ubacujes i info o rastu trece noge....e tu postaje zanimljivo ....odjednom iz kadra ispada treca sisa, a pojacava se paznja prema trecoj nozi....onda se nadje pri ruci slikica poznatog muzicara 20tog veka koji je stvarno imao 3 noge....spojeni blizanci...bio i fudbaler...i pametnjakovic.

Ili u prevodu , okruzenje i ljudi koji su navikli na to okruzenje nemaju otvore na sebi za pravolinijski prilaz...nego su busni ko svajcarski sir, a tu rupe idu pod uglom...

Istinom ne mozes proci..
Dakle iluzijom mozes...iluzija ce se nasloniti na fantazije, zelje i nemoguce afinitete , unutrasnje sukobljenosti osobe i eto prolaza....

Jos kod naroda kao sto je ovaj , koji ne primecuje da obozava prevare, obmane u tom smislu ne u smislu varanja partnera...a ni tu nisu nesto daleko od obozavanja..

Postoji mnogo jaca teorija nego ovo sto pisem, ali to niko ne bi razumeo , srpski jezik i predrasude o znanju onemogucavaju razumevanje takve teorije kod Srbina..

Back