Čemu iluzija na društvenim mrežama?

Baby Yoda

Contributor
Poruka
21.753
Hajde da razgovaramo sa psihološkog aspekta ljudi koji koriste društvene mreže. Zašto devojke imaju tako snažnu potrebu da (recimo instagram) kače neke fotografije na kojim izgledaju nabeđeno hardcore, a uživo nisu ni blizu toj pojavi koju predstavljaju online. Znači, kad pogledam profil nekih, ne želim da otpočnem komunikaciju koliko je repulsivno, a onda uživo skroz druga pirča.

Zašto? Šta im predstavlja taj alter ego? Šta to devojke ne mogu ispoljiti u društvu oko njih te to čine samo online? I kakve muškarce žele privući na taj način??
Ima toliko devojaka koje su zaista predobre osobe uživo, znači zlato, a na insta se debilišu. Prosto mi je neshvatljivo. Zašto degradiraju sebe?
Iskustva?

Pa, dobro ljudi se na sopstvenim profilima ove ili one društvene mreže neretko osećaju izuzetno uticajno, zvezdano i važno, a kad si nešto tako, moraš da taktiziraš, vidiš šta je IN a šta OUT, da se ugledaš na prominentne ličnosti u nekom domenu...
Pustite ljude bez obzira na pol i bilo koju afirmaciju/orjentaciju da se kao autori predstave kako najbolje misle i kako vole. Nešto od toga je stvarno, nešto je izmišljotina, nešto pusta želja... ali sve je to legitimno.

Hajde da razgovaramo sa psihološkog aspekta ljudi koji koriste društvene mreže. Zašto devojke imaju tako snažnu potrebu da (recimo instagram) kače neke fotografije na kojim izgledaju nabeđeno hardcore, a uživo nisu ni blizu toj pojavi koju predstavljaju online. Znači, kad pogledam profil nekih, ne želim da otpočnem komunikaciju koliko je repulsivno, a onda uživo skroz druga pirča.

Zašto? Šta im predstavlja taj alter ego? Šta to devojke ne mogu ispoljiti u društvu oko njih te to čine samo online? I kakve muškarce žele privući na taj način??
Ima toliko devojaka koje su zaista predobre osobe uživo, znači zlato, a na insta se debilišu. Prosto mi je neshvatljivo. Zašto degradiraju sebe?
Iskustva?

je l lepo izgledaju na tim slikama ili ne, osim što je "nabeđeno"
ma nebitne su te slike, hiljadu njih se slika i našta im to realno utiče :neutral: jedino ko uspe da uđe u neku ligu da postane influenser tj da dobija neke pare od toga, ovako svi se slikaju, pet drugara lajkuje, tri nepoznata i svi već odmah zaborave
možda prate nešto što misle da je trend, lakše je nego sad da budu fine domaćice, to kad se promeni trend i one će

je l lepo izgledaju na tim slikama ili ne, osim što je "nabeđeno"
ma nebitne su te slike, hiljadu njih se slika i našta im to realno utiče :neutral: jedino ko uspe da uđe u neku ligu da postane influenser tj da dobija neke pare od toga, ovako svi se slikaju, pet drugara lajkuje, tri nepoznata i svi već odmah zaborave
možda prate nešto što misle da je trend, lakše je nego sad da budu fine domaćice, to kad se promeni trend i one će
Ma gde pet drugara. To pršte lajkovi.

Fascinantno je kako društvene norme guše jedinstvenost i stvaraju kalup za sve nas.

Ljudi često nisu svesni faktora da ono što im ''kažu'' putem medija redovno i bez greške određuje njihove buduće radnje.
Dakle kad god vidite ono ''većina'' ili 98% ljudi misli to i to, svaki čovek, svi koji su u gradu/selu, sve kako je predstavljeno nekim brojem, to je mehanizam da te uvuku da misliš kao i ''svi (niko nikad nije video te neke sve ljude koji misle to i to),'', da pomisliš:''Ok, ja palamudim, većina je pametnija.''

Ljudi često nisu svesni faktora da ono što im ''kažu'' putem medija redovno i bez greške određuje njihove buduće radnje.
Dakle kad god vidite ono ''većina'' ili 98% ljudi misli to i to, svaki čovek, svi koji su u gradu/selu, sve kako je predstavljeno nekim brojem, to je mehanizam da te uvuku da misliš kao i ''svi'', da pomisliš:''Ok, ja palamudim, većina je pametnija.''
Nikada nisam prihvatao šta većina misli. Već sam analizirao informaciju, a zatim napravio stav. Makar bio i pogrešan.

Nikada nisam prihvatao šta većina misli. Već sam analizirao informaciju, a zatim napravio stav. Makar bio i pogrešan.
Neki zadržavamo pravo da i dalje budemo ''misleća'' kategorija, ali ne lezi vraže...
Imati sebe i svoje mišljenje u ovim vremenima je još i podnošljivo mada ćemo doživeti sa svih strana da nas nagovaraju da stanemo tu i tamo.
Ne da se čoveku više u ovom društvu da bude svoj, a kad nisi svoj... šta si onda?!

Kako su odjednom mnogi postali kuvari sa nekim sacuvaj me :pop: sakloni :pop: zivim mesom :pop: spremljenim da se jede?
Gadi mi se to / mogu da se razbole kada nije dobro spremljeno sto ih ne interesuje ni najmanje :confused:.
Budi Bog sa nama trpaju sir preko mesa preko przenih jaja :pop: daleko bilo sta im je?
Trpaju zacine kao da im je poslednje / da li je GMO "meso" koje toliko nema ukus te ocajno pokusavaju da ga dodaju?
Stangla cokolade u kanticu Nutele jedu nejestivo / da odu Gore od secera koji im je sa tim budalastinama poremecenim?

Poslednja izmena:
Screenshot_20220330-055008_YouTube.jpg

Iskustva?

Hajde Ti za pocetak da kazes zasto imas vise naloga ?

Zasto odmah prozivas zene ? vidi gore boldovano

Evo ja sam sitna dusa zeljna ljubavi i paznje i zato se na forumu predstavljam bolji no sto sam i kad bolje razmislim ja nemam RL
ja zivim samo ovde.... 🐝

Iskustva?

Ти кад стављаш слике на друштвеним мрежама, да ли стављаш своје најбоље слике или своје најгоре слике?

Zato što živimo u svetu gde se sa svih strana šalje poruka da su neke površne stvari bitne,da je određeni izgled,način komunikacije šta god vrednije pažnje nego individualnost

Физички изглед није површна ствар.

Површна ствар је осуђивати физички изглед као површну ствар.

Од кад је света и века парнерку или партнера привлачимо, између осталог, и физичким изгледом. Физички изглед је огледало здравља нечијег организма. Физички иизглед је огледало нечије хигијене. Физички изглед је, често, огледало нечијег карактера, још од тинејџ дана гледамо да будемо лепи супротном полу, и ту људску потребу имамо све до краја живота, само што се неки збабосају, па почну површно себе да лажу да физички изглед није битан.

Sujeta ,ljudi traze pohvale da im se dive da ih uzdizu a sve je to nistavno i prolazno.
Čitao sam studiju gde je ustanovljeno kako tinejdžerke u tom periodu mentalnog razvoja, kada nisu baš najzrelije, žele da budu prihvaćene i lepe kao neke što izbacuju grudi, dupeta i one pokušavaju nešto slično, ali ne dobijaju lajkove i to je za njih tako bolno, kao da su izbačene iz društva.
"Zašto njoj lajkuje 200 ljudi, a meni 20", zašto ja tako malo vredim.

Svoju potvrdi pronalaze kroz lajkove drugih ljudi. I zbog toga ima dosta problema sa depresijom, anksioznošću, a čak i povišenim brojem suicida.

Back