cement

ariela

Aktivan član
Poruka
1.483
Mozda je doktorima ovo poznato i nece se iznenaditi ali meni je jako cudno...Naime jedna moja rodjaka jako mlada devojka ima osobinu da guli zid i jede cement...Ona to ne guta vec ispljune ali kaze da je to neodoljiv poriv i gotovo je sve zidove ^gde to moze izdubila i napravila prave kratere. Narocito kaze da je ta zelja velika kad treba da dobije menstruaciju...Ne znam o cemu se tu radi i kako se odvici od toga?

Ako je dovoljn stara da ima menstruaciju (vise od 12 godina, dakle) dovoljno je stara i za razumno ponasanje. Guljenje zida se nekada vidja kod veoma male dece (izmedju prve i cetvrte godine) kada se ne smatra bitnom pojaom (ukoliko ne uzima maha kao kod ove devojke). U njenom slucaju, ocigledno da se radi o nekoj vrsti prisile. Neophodna je poseta psihijatru. POzdrav

Ovo nije uopste retka pojava i nije zabrinjavajuca. :shock: :shock: :shock:
Ukus cementa je izuzetno privlacan jer je naucno dokazano da ljudi na jeziku imaju poseban receptor za cement. Postoje i radovi koji ukazuju na direktnu vezu izmedju ljudi koji se brisu vrecama od cementa i pojave tvrde tj. tzv.zacementirane stolice... :wink:

mislim da pomoc potrazite kod nekog gradjevinskog inzenjera...

Back