Cela porodica poginula u sudaru sa vojnim borbenim vozilom kod Ušća

Немаш појма о војсци и војничком животу. Мислиш да ће сад сви у војсци да се построје и да плачу и кукају за погинулима? Несреће се дешавају, и војник у војсци такође сваког дана ризикује живот и има могућност да погине на неки начин или да остане инвалид, живот иде даље.
Sto ne ubise nekog siftarskog teroristu, nego gaze nevine ljude i ubijaju?

Mislm da bi trebalo, ako iole ljudskosti imaju, a prisutni vojnici na sahrani i jesu plakali.

Ali nije do placa, nego bas do cinjenice da ovakve greske i "desilo se" ne treba da se ponavljaju, da se vozaci biraju kad su mladji, u odlicnoj formi, iskusni u voznji vozila koje je ionako tesko voziti i zaustaviti. A ti sve to pravdas tj. objasnjavas valjda tako sto im to ide " u radni staz", pa kao eto, desilo se. Pa nije se desilo da nekog okrzne, nego da ubije.

Па не треба да се понављају, али нико није овај удес намерно направио.

Несреће се стално дешавају, али се не спинују све по медијима.

Док сам служио тада давно, десило се у другој касарни да је поручник током обуке скочио на противтенковску мину како би доказао да тежина човека не може да је активира, дигао у ваздух себе и још неколико регрута. То је за осуду, то је много горе од саобраћајне несреће, има таквих паћеника и паљевина. Па нисмо због тога пустили сузицу нити престали да се смејемо.

И код нас је био сличан поручник, бацио пољску телефонску централу ТЛЦИ-10 на под како би доказао колико је чврста и јака, шрафови и делићи одлетели на све стране, али нема везе, срећом није скакао по минама.

Десило се код нас једном воднику који је био омиљен, мене је једном био покрио да не одговарам за неку глупост коју сам био направио. Водник био на некој свадби, сви били пијани, кум извукао пиштољ да шенлучи, водник му ухвати пиштољ да би га спречио да шенлучи, случајно опали из пиштоља и убије кума, као на филму. Добио пет година затвора. За шта, за ништа буквално, човек не би ни мрава згазио. Било је тужно кад је дошао да се поздрави са нама, али нисмо плакали, нити смо престали да се смејемо због тога.

Па као што сам већ рекао, мало је фалило да водник и ја некога прегазимо кад смо се враћали са једног терена. Он три дана и три ноћи пијанчио, ја три дана и три ноћи дежурао за уређајем зато што нисам хтео да спавам у мокром шатору, била нека киша нон-стоп три дана и три ноћи. И кад смо се враћали, обојица смо били преморени и заспимо у возилу, срећом слетели смо са пута на неку њиву, нисмо прешли у другу траку. Па шта да се ради, нисам га никад кривио због тога, а могао сам да погинем због њега, нити сам кривио себе.

Најбоље кад би још и војници плакали. Али ионако нам је све отишло у ...

Нико није никог убио, догодила се ненамерна несрећа.
Nenamerna nesreca je kad tebi neko izleti, a ti ni kriv ni duzan nisi stigao da reagujes ili ne dovoljno dobro.

I ovo je nenamerna nesreca, ne kazem da jeste ili bi bilo monstruozno da jeste, ali drugacije je kad je krivica iskljucivo na tebi. I prekini da relativizujes stvari.

Back