E sad...
Pa svaka vojna kolona je obezbedjena sa dva vozila vojne policije, tako da ne mozes ti da usetas u vojnu kolonu....ne mozes ni da je prekines....To sto se nekad pusti , eto do cega dovede....ne treba da se pusti...
Dok je bio garnizon artiljerije i bilo onih velikih transportera tocak moje visine...kad krene kolonai vidis prvo vozilo vojne policije, mozes slobodno da parkiras...mozes ti da se ubacis , npr ides tim putem, uleteo si sa autoputa ides za Sokobanju , krenula kolona i ti vidis ide transporter, pa sledeci ide posle jedno 200 m, i mozes ti fizicki da udjes u tu kolonu , ali neces...
Prvo da ti ne bi vojna policija dosla i iskljucila te....drugo to je kolona, nemas pojma koliko je duga....nekad bude i 10km.......e sad ne znam da li to ima kad se uci za polaganje, ali sigurno ima da ne smes da prekines vojnu kolonu koja se racuna od prvog ili prva dva vojna saobracajna vozila do zadnjeg ili zadnja dva....
Cudno da kraljevo nema iskustva sa dugim kolonama, jer i tamo je artiljerija...cak i vise nego sto je bilo Aleksinac Sokobanja, ne znam gde u ova dva mesta je bila....
Samo znam da sam gledao kolonu transportera i tehnkova koja je bila duga 5km sigurno , a verovatno do 10km, i koliko sam video nikome nije palo na pamet da se ubacuje u vojnu kolonu....jos manje da je pretice....ili da proba da je pretice....
Ne znas kolika je kolona, to je vrlo vazna stvar...