Cela porodica poginula u sudaru sa vojnim borbenim vozilom kod Ušća

Soradze

Elita
Moderator
Poruka
21.081

PETOČLANA PORODICA POGINULA KOD UŠĆA​

Detalji stravičnog sudara sa oklopnim vozilom: Među stradalima TROJE DECE!​

• Kolona automobila dugačka je 13 km zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila pre dva sata
  • Prema nezvaničnim informacijama, u automobilu je bila petočlana porodica - majka, otac i troje dece
U stravičnom udesu putničkog automobila i vojnog transportera na Ibarskoj magistrali kod Ušća, poginula je
petočlana porodica iz Raške, među kojima je troje dece.
Screenshot_131.png

Screenshot_132.png

Tokom realizacije redovnih zadataka, došlo je do sudara borbenog vozila VS „PASARS“ sa civilnim vozilom.

Ako dobro razumem, putničko vozilo je preticalo vojnu kolonu, a u susret mu je dolazilo vojno borbeno vozilo
i sudar je bio neminovan...

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...cajnoj-nesreci-medju-stradalima-troje/74c7rxn

To nije nesreca, auto mora ispod tenka , transportera, to je stvar hijararhije, tu drugaciji ishod ne postoji.....Veca sansa mu je bila da sleti sa mosta u kanjon reke, mozda bi neko i preziveo...

A jos nisu poceli da voze regruti......Nesto mi mnogo saobracajnih nesreca po putevima Srbije, i prosle nedelje i pretprosle, i ove...
Mislim ja nisam video nijednu , a obicno vidim , a sad nisam, ali novine pune napisa....

Poslednja izmena:
evo jedan komentar:

"Ovo se ocekivalo kad setaju vojsku gore dole za rad prikazivanja ili zastrasivanja naroda. Ako zatreba da se prikrije neka afera salji vojsku iz cele Srbije na granicu sa Kosovom, ako tteba da se izigrava patriotizam salji vojsku na pokazne vezbe i glumi opasnost. Zalost i tragedija. Ugasena je cela porodica zbog cega zbog necijeg hira da se nesto pokaze. Dok smo imali ozbiljne generale vojska se nije tek tako setala gore dole u korist politickih poena. Tragedija opet kazem. Jadna ta porodica."​

E sad...
Pa svaka vojna kolona je obezbedjena sa dva vozila vojne policije, tako da ne mozes ti da usetas u vojnu kolonu....ne mozes ni da je prekines....To sto se nekad pusti , eto do cega dovede....ne treba da se pusti...
Dok je bio garnizon artiljerije i bilo onih velikih transportera tocak moje visine...kad krene kolonai vidis prvo vozilo vojne policije, mozes slobodno da parkiras...mozes ti da se ubacis , npr ides tim putem, uleteo si sa autoputa ides za Sokobanju , krenula kolona i ti vidis ide transporter, pa sledeci ide posle jedno 200 m, i mozes ti fizicki da udjes u tu kolonu , ali neces...
Prvo da ti ne bi vojna policija dosla i iskljucila te....drugo to je kolona, nemas pojma koliko je duga....nekad bude i 10km.......e sad ne znam da li to ima kad se uci za polaganje, ali sigurno ima da ne smes da prekines vojnu kolonu koja se racuna od prvog ili prva dva vojna saobracajna vozila do zadnjeg ili zadnja dva....

Cudno da kraljevo nema iskustva sa dugim kolonama, jer i tamo je artiljerija...cak i vise nego sto je bilo Aleksinac Sokobanja, ne znam gde u ova dva mesta je bila....
Samo znam da sam gledao kolonu transportera i tehnkova koja je bila duga 5km sigurno , a verovatno do 10km, i koliko sam video nikome nije palo na pamet da se ubacuje u vojnu kolonu....jos manje da je pretice....ili da proba da je pretice....

Ne znas kolika je kolona, to je vrlo vazna stvar...

Ja nisam za ovakvu drzavu pa ni za ovakvu zloupotrebu vojske, ali vojska je vojska, i neke stvari bi trebalo da se znaju , iz opste kulture , nazovimo to tako...
Meni licno smeta i kad nece da se skrajnu vozila pred vozilima hitne bez obzira da li je vozac hitne lazno ili stvarno upalio rotacije.....skrajni se malo sta udaras ti svoju hijararhiju po |BG ulicama.....

evo jedan komentar:

"Ovo se ocekivalo kad setaju vojsku gore dole za rad prikazivanja ili zastrasivanja naroda. Ako zatreba da se prikrije neka afera salji vojsku iz cele Srbije na granicu sa Kosovom, ako tteba da se izigrava patriotizam salji vojsku na pokazne vezbe i glumi opasnost. Zalost i tragedija. Ugasena je cela porodica zbog cega zbog necijeg hira da se nesto pokaze. Dok smo imali ozbiljne generale vojska se nije tek tako setala gore dole u korist politickih poena. Tragedija opet kazem. Jadna ta porodica."​

Soradze....setala je vojska i nekada. Posebno po Sloveniji i Hrvatskoj. Ova tragedija nema veze s tim.

evo jedan komentar:

Zanimljiv komentar, a i trolčina....Šta ko ima da staje na put nasilnicima...

Po ovim slikama, vojno vozilo je u suprotnoj traci. Auto je ispod njega a tragovi udara su ovde samo u levoj traci. Zašto bi vozač vojnog vozila motao u levo,naročito ako je vozač automobila preticao, to bi značilo da je postojalo nešto što je preticao u levoj traci pa nema baš logike da mota u levo.. I kako je vozač automobila promašio vozilo pod rotacijom ispred sebe u desnoj traci ako je kolona bila obezbeđena?

Obično u saopštenju ide i ko je kriv, ovde nema. Ne mogu da tvrdim ništa odavde naravno, ali gledajući slike deluje baš upitno ta krivica vozača automobila.

evo jedan komentar:

A ono preticanje kolone? To se nekako sme?

Ma nije ovo greska kolone, sto posto....nego isto kao voz....ginu nam sad na voznim prelazima kad imamo 12 polazaka dnevno , a dok je bilo vozova na svakih 20 minuta niko nije ginuo...

Vojna vozila su se kretala bez obezbedjenja, bez vojne policije.
Dva transportera sami, bez ikakvog obezbedjenja.

Po ovim slikama, vojno vozilo je u suprotnoj traci. Auto je ispod njega a tragovi udara su ovde samo u levoj traci. Zašto bi vozač vojnog vozila motao u levo,naročito ako je vozač automobila preticao, to bi značilo da je postojalo nešto što je preticao u levoj traci pa nema baš logike da mota u levo.. I kako je vozač automobila promašio vozilo pod rotacijom ispred sebe u desnoj traci ako je kolona bila obezbeđena?

Obično u saopštenju ide i ko je kriv, ovde nema. Ne mogu da tvrdim ništa odavde naravno, ali gledajući slike deluje baš upitno ta krivica vozača automobila.
Ne, sasvim je jasno: konstruišeš krivicu one strane za koju ŽELIŠ da je kriva.

sta je radilo obezbedjenje na kraju vojne kolone?
Zasto je on sa decom preticao kolonu?
Da li je kolona stajala ili se kretala?

ima tu jos mnogo pitanja

tragedija svakako i veoma losa poruka, bre nekad je vojska spasavala stanovnistvo, a sad ga gazi po putevima.
Šta mu može (i sme) obezbeđenje kad je čovek rešio da pretiče kolonu? Čovek ubio i sebe i pobio porodicu.

Da li vojna policija po sasdašnjim propisima ima ikakvih ingerencija nad civilima, tj sve dok ne dođe do nečeg ovakvog?

PETOČLANA PORODICA POGINULA KOD UŠĆA​

Detalji stravičnog sudara sa oklopnim vozilom: Među stradalima TROJE DECE!​

• Kolona automobila dugačka je 13 km zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila pre dva sata
  • Prema nezvaničnim informacijama, u automobilu je bila petočlana porodica - majka, otac i troje dece
U stravičnom udesu putničkog automobila i vojnog transportera na Ibarskoj magistrali kod Ušća, poginula je
petočlana porodica iz Raške, među kojima je troje dece.
Pogledajte prilog 1613698

Pogledajte prilog 1613699

Tokom realizacije redovnih zadataka, došlo je do sudara borbenog vozila VS „PASARS“ sa civilnim vozilom.

Ako dobro razumem, putničko vozilo je preticalo vojnu kolonu, a u susret mu je dolazilo vojno borbeno vozilo
i sudar je bio neminovan...

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/hronika/p...cajnoj-nesreci-medju-stradalima-troje/74c7rxn
@Soradze je stavila i komentar onog trola, da svi znaju ko mora da je kriv, a gde su mu ti “tragovi kočenja”? Pasars je mogao i da izbegavajući ludog oca za volanom pređe skroz na drugu stranu.

Ne, sasvim je jasno: konstruišeš krivicu one strane za koju ŽELIŠ da je kriva.
Ne, postavljam pitanja koja proizilaze iz do sada objavljenog i prikazanih fotografija sa lica mesta. Može MO ili MUP da izađu sa saopštenjem i jasno kažu šta se desilo, obično to i bude kada su obične nesreće u pitanju.

Inače na stranu što naš "američki opozicionar" opet skače kao oparen kada oseti da neko možda kritikuje vučićevu instituciju...jesi li ti svestan koliko je neprikladno na ovoj temi stavljati cerekajuće smajlije koliko god da se ne slažeš sa nekim ili ga ne voliš?
Mislim ne očekujem da jesi, ali eto da ti ipak napomenem...

Back