ČEKAJUĆI DA ME KAVALJER OSTAVI

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

ČEKAJUĆI DA ME KAVALJER OSTAVI

Pijem kafu a oči mi se sklapaju.....jako mi se spavka....kapci se prosto sami sklapaju...ramena se spuštaju...telo je tromo i nevoljno se pomera baš ako mora do cigarete i šolje ....šake su mi preko tastature i jedino se prsti sporo pokreću zapisijući tok misli. A one, kao i uvek kad umor mi taj čudan telom vlada lebde negde lagano nestajući iz vidokruga svesnog.....ni vesele, ni radosne, ni strasne, ni vredne, ni lajave......neke su samo setne, daleke, davne a neke tužne, bolne a sve nose plašteve sadašnjeg osećaja vremena....vreme.....čudno kako donosi druge boje i sećanje neko vidim prečišćeno od svega manje bitnog....ostaje čista suština što se prikaže kao slika naslikana bojama godine ove....dolaze druge misli ali u manjem broju...pa i one nestanu....izgleda kao da za ćošak zadju te ih ne vidim....i tako...skrenu misli i osećanja u neke ulice druge i put za nigde ostaje slobodan za nas dvoje...jedan hodač mi pravi društvo....bol i ja nastavljamo istom ulicom....znam, i on će skrenuti u neku sporednu ...za neki ćošak....čekam da kavaljer mi ode svojim poslom.....a jeste kulturan i nežan ovog jutra...ne steže mi ruku tako jako.....mogu da pišem...doduše lagano i sporo ali pišem....

PS Dobro jutro.....čekam i kafu da mi neko skuva....;)

Tol;bt172653:
sunce vam dečije..zakasnim za sve žurke..
razbežaše se ko cvetići i leptirići
nema tu oću-neći na mišiće i gurke
Ljiljka, kod treće kafe računaj na mene
jer cedim drugu da se rasanim na vreme

:cmok2:

Pa mi to od sabajle žurkujemo :orkestar:
to prijatelji dragi onog mog kavaljera teraju
rečima šaljivim, kafom i džezvom
zezom i kezom
kažu pratiocu mom zgodnom
nemaš ti bre rmpalijo vezu s vezom
i bi lakše.....
Za sve njih :heart:
a tebe spavalice i noćna ptičice :heart:
na krivini kod treće kafe čekam
sad Ljiljka laganim hodom u banku ide
pa :kafa: kad nazad stigne :manikir:

vrbek;bt172662:
Trebalo bi ubijati proslost sa svakim danom sto se ugasi...izbrisati je da ne boli, lakse bi se podnosio dan sto traje...nebi se merio onim sto vise ne postoji.,. Verovatno bi ti i KAVALJER bio veseliji .Bravo za blog .

Hvala Vrbek na komentaru i pohvali, mada su moji blogovi retko ovako tužni. U pravu si kada se radi o duševnom bolu....ali moj kavaljer je fizički bol koji u čeljusti svoje zgrabi i duh te misli prošle izadju da ulicom malo prošetaju. :)

Back