Čekaju nas na drugoj strani - Snovi 14.000 umirućih ljudi proučavali naučnici

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.999
Smrt je jedna od najvećih misterija života, ali živopisni snovi i vizije pacijenata u staračkom domu u Njujorku otkrivaju nešto neverovatno o procesu umiranja.

Smrt je najgori strah koji čovek može da ima, ali ako pažljivo pogledamo kada neko umre, čini se da je smrt prirodan prolaz u bolje carstvo ogromnog konformizma i harmonije.

Znam nekoliko slučajeva gde su bliski, tada već preminuli, ljudi iz prošlosti "došli da odvedu" umirućeg.

Evo interesantnog komentara nekog tipa na netu

"Bila mi je zakazana operacija 2010. godine, a tog jutra mama i sestra su saznale da je moj ujak iznenada preminuo prethodne noći. Nisu mi rekli jer su se plašili da neću biti operisana. Imala sam operaciju i došla kući nekoliko sati kasnije. Otišla sam u krevet i prespavala noć. Ujak me je posetio, stajao je u podnožju kreveta i rekao da ću biti dobro i da je hteo da mi kaže da je moj rak nestao i da će me držati na oku. Onda se oprostio i rekao da me voli. Bilo je živopisno i stvarno."

jedan drugi

"Bio sam volonterski pomagač za starački dom. Jedan slučaj uključivao je 90-godišnjeg muškarca, veoma blizu smrti. Dok je sedeo sa njim, iznenada se uspravio, pogledao oko svog kreveta i rekao mi, blistavih i sjajnih očiju: „Svi su ovde, kažu mi da je zabava i došli su po mene. Počeo je da proziva imena muškaraca, prebacujući ih glasnim kaubojskim urlanjem. Kada je konačno ućutao, zatvorenih očiju imao je najveći osmeh na licu. Zapisao sam sve što je rekao na zahtev njegovog sina. Kasnije tog dana sin se vratio i rekao mi da se zovu njegovi očevi najbolji prijatelji, kolege kauboji koji su godinama radili na ranču za stoku, na zapadu. Svi su bili preminuli. Ne mogu da vam kažem koliko je sina obradovala pomisao da su očevi prijatelji došli po njega da ga odvedu na zabavu."

Back