ČEKA NAS KATAKLIZMA: Kometa C/2013 A1 udariće u Mars u oktobru!

Naravno da je moguće da se desi. Ne znači da će baš ova udariti zaista u mars ali takvi udari se dogadjaju stalno svuda u svemiru.

I danas sa svom mogućom tehnologijom koju smo dostigli, udar neke komete većeg obima ne bi smo mogli da sprečimo. Neko razbijanje pre nego udari je nešto čime se naučnici ozbiljno bave.

Na stranu što razne budaletine svake godine najavljuju neke apokalipse, ali sa stanovišta fizike udar komete je sasvim uobičajeni dogadjaj u univerzumu, sa naše tačke ljudske vrste to je propast ali to je u razmerama kosmosa samo ćuškanje jednog kamena drugim...

Poslednja izmena:
Kometa nije promenila pravac vec sigurno prolece na velikoj blizini od Marsa , obavestenje o svim drugim objektima kao i o C/2013 A1 stoji vec par meseci na NASA-inom sajtu, nikakva tajna. Kometa ce verovatno delimicno i udariti u Mars ,tacnije deo ce se raspasti usled gravitacione sile planete i privuci ce prasinu koja se moze sastojati od fragmenata i od po par kilometara, tako da postoji velika opasnost po orbitere i opremu koja se nalazi na toj planeti. A sto se tice posledica po solarni sistem .. smesno.

Inace , 1994. godine je takodje kometa po imenu Shoemaker (Šumejker - Obucar) direktno udarila u Jupiter gde je takodje doslo do delimicne dezintegracije i svi ostaci su pali na tu planetu , tako da ne znam na koje se tacno "posledice" misli u ovom clanku.

Kometa nije promenila pravac vec sigurno prolece na velikoj blizini od Marsa , obavestenje o svim drugim objektima kao i o C/2013 A1 stoji vec par meseci na NASA-inom sajtu, nikakva tajna. Kometa ce verovatno delimicno i udariti u Mars ,tacnije deo ce se raspasti usled gravitacione sile planete i privuci ce prasinu koja se moze sastojati od fragmenata i od po par kilometara, tako da postoji velika opasnost po orbitere i opremu koja se nalazi na toj planeti. A sto se tice posledica po solarni sistem .. smesno.

Inace , 1994. godine je takodje kometa po imenu Shoemaker (Šumejker - Obucar) direktno udarila u Jupiter gde je takodje doslo do delimicne dezintegracije i svi ostaci su pali na tu planetu , tako da ne znam na koje se tacno "posledice" misli u ovom clanku.

ja mislim da autor teksta nije "mislio" u ovom clanku, ili je to samo bio pokusaj mudre misli :mrgreen:

Back