CEFTA: Izvoz povećan 20 odsto

I sta bi, idididimimi opet ispade glup u drustvu?

ownedagaindz6.jpg

truba, max i eremita........udruzenim snagama , ne mogu da se izbore sa najjednostavnijim argumentom.......ulazak u CEFTU se pokazao kao odlican potez......a vi, momci , i dalje " ne vidim , ne cujem, ne pricam'..........;)

Па ја знам чему се ти радујеш када је у питању ЦЕФТА, а радујеш се томе ШТО НАМ 'РВАТИ ПОНОВО ЗАВЛАЧЕ РУКУ У ЏЕП, али и томе ће доћи крај, врло брзо, па ћеш другу песму певати:

Srbija je do kraja novembra sa samo dve zemlje CEFTA tržišta imala deficit - sa Hrvatskom i Moldavijom. U Hrvatsku je izvezla robu vrednu 302 miliona dolara, a uvezla za 475 miliona dolara, dok je u Moldaviju izvezla za 4,2 miliona dolara, a od nje uvezla robu za 10 miliona dolara.

a evo ga :D

Mitko od CEFTE najviše imaju koristi redom: Hrvatska i Srbija...a tek onda ostali
u svijetu globalizacije svako zatvoreno tržište osuđeno je na propast...a ako je vama ok biti zatvoren i izoliran otok najprije u Europi pa onda u svijetu...

Србије наставља разарање српске економије, српске будућности и било какве шансе да српска економија и српска привреда изађу из тешке кризе у којој се данас налазе. Потписивање Споразума о слободној зони трговине познатије као “Цефта” јесте економско растурање Републике Србије. О чему је овде реч - не ради се овде ни о каквој регионалној сарадњи како то представља Војислав Коштуница ни како то представљају неки други. Овде се ради искључиво о налогу, политичком, који је добијен, а који разара српску привреду. Ево вам доказа и шта пише у самом Споразуму. Наиме, ми ћемо широм да отворимо наше границе конкурентнима, а не комплементарним привредама у окружењу, а они су за нас и наше најзначајније производе већ увелико подигли царине на највише могуће нивое. Даћу вам пример Босне и Херцеговине. Србија има највећи спољнотрговински суфицит у односу на Босну и Херцеговину, негде око 250 милиона долара. Ми сада имамо проблем - Босна и Херцеговина у небеса подигла царине за српско месо, кекс и воду, за оно у чему имамо апсолутно доминацију и предност на балканском полуострву. Ми њима никакве царине не можемо да подижемо и ни на који начин не можемо да штитимо домаћу производњу, једино што су нам дали то је да до јуна 2007. године, имамо право на монопол на увоз нафте и он се прекида у јуну 2007. године, да не причам о томе какве ћемо проблеме да имамо са Хрватском дуванском индустријом, пре свега из Ровиња, како и на који начин ће чак и стране фабрике које послују овде у Србији а не раде српски радници, да разоре на такав начин.

Back