Čedomir Antić: Srpska je u opasnosti

Велебитдрема

Iskusan
Banovan
Poruka
6.538
http://www.standard.rs/cedomor-antic-srpska-je-u-opasnosti.html
-------------------------------------------------------------------------------

Krunski interes Srbije je da sačuva srpski narod u Srpskoj, da sačuva njegov identitet, teritoriju i kolektivnu svest o paklu kroz koji je prošao. Srpska je danas branik srpstva, zemlja koja je lakmus papir za mnoge socijalne eksperimente koji se sprovode i koji će se tek sprovoditi. Takođe mnogima je i trn u oku, jer se tamo mnogo manje primećuje autošovinistička i samoporicajuća nota, koju u Srbiji komponuju najpoznatiji svetski kompozitori, složićemo se, sa ogromnim uspehom...

Zato je odnos sa Republikom Srpskom od primarnog značaja za sve Srbe, a projekat očuvanja ove srpske zemlje uslov svih uslova za očuvanje kolektivne svesti, solidarnosti i bratske povezanosti. Republika Srpska je novi Kosmet i ako se budemo diletantski odnosili prema njoj, sačekaće je ista sudbina, ako ne i gora i krvavija.

Наравно. НАТО службе су решене да униште Републику Српску. И што је врло важно-то уништење они9 ће спроводити преко квислиншког и издајничког Београда. Већ сада се види да односи Београда и Бањалуке нису баш најбољи.

Наравно. НАТО службе су решене да униште Републику Српску. И што је врло важно-то уништење они9 ће спроводити преко квислиншког и издајничког Београда. Већ сада се види да односи Београда и Бањалуке нису баш најбољи.

Odnos sa braćom preko Drine, prevazilazi sitne dnevnopolitičke niskosti, i ja se nadam da to svi uviđaju i da ćemo pokazati dovoljan stepen odgovornosti prema sebi samima.

...aj tebe da vidim...svoje ubedjenje zasnivam na prakticnim iskustvima...

Evo nekoliko zabrinjavajućih premisa
Zvanično Sarajevo se, dugi niz godina na jedan agresivan i nipodaštavajuć način odnosi prema svemu iz Srpske.
To ne bi mogli raditi da neko krupan ne stoji iza takve politike
U svetskoj javnosti se dugo radi na tezi ,,genocidne tvorevine", koja bi u svom krajnjem ishodištu imala zadatak ukidanja takve tvorevine.
Izjave i potezi tzv. visokog predstavnika su od uspostavljanja te funkcije uvek usmerene na smanjivanje nadležnosti institucija RS.
U procesima pred tribunalom svi Muslimani su oslobođeni, bez obzira koliko očigledno je da su u pitanju notorni zločinci.
Provokacije koje rade Muslimani su sve bizarnije i direktnije, kao što se vidi iz ovog poslednjeg slučaja sa JMBG, a najave sarajevskih zvaničnika su da će za posetu Srebrenice biti desetine hiljada ljudi koje ne može da kontroliše nijedna policija na ovim prostorima...

Uz svu muku odnosi sa Srbijom su u očiglednom padu.

Mislim da su to upozoravajući signali.

...i?... to nista ne znaci ljudima iz srpske...ima vec pet-sest godina kako to o cemu ti pricas u kontinuitetu slabi...dokaz-krvato kao najveci zagovaraci svega ( u potaji) potpuno su okrenuli pricu jer vide da nemaju uporiste za to u svom narodu...muslimani lupetaju ali na to vise niko ne obraca ozniljnu paznju pa ni visoki predstavnik ...on se vec nekoliko godina ne oglasava, a vrhovni tata je evropski komesar...no, on nema izvrsna ovlascenja..pre ce biti da se stvari okrecu u nekom drugom pravcu, a stranci iscekuju da vide koji je to...bem ti kanta i dijalektiku...

Krunski interes Srbije je

Стани слободно овде.

Србија није у стању да уради ништа по питању сопствених интереса. Докази су на све стране сваком ко има очи. Моје саучешће народу из РС који је вероватно још једини који има поверења у Србију и њену снагу.

Стани слободно овде.

Србија није у стању да уради ништа по питању сопствених интереса. Докази су на све стране сваком ко има очи. Моје саучешће народу из РС који је вероватно још једини који има поверења у Србију и њену снагу.
Bravo, realni čovječe!

и какве везе то има кад се опет све своди на ваше пусте жеље за укидање Р.Српске ,чак и кад је у питање злоупотреба овог несретног детета-ви потурице сте много провидни ви и кад идете у пекару по хлеб понесете транспарент укинимо Р.С. за сваки случај можда упали-такви сте јадници да то није нормално

republika srpska ima da bude izbrisana garant..čim budu presudili karadžiću i mladiću, "dokazaće" da je to "genocidna tvorevina" i ode pod led... iz keca u kec garantovano..a inače mi je žao više republike srpske nego srbije, jer su pravi srbi tamo , pravi domaćini i dobri ljudi, najbolji drug mi je iz banjaluke..kad sam bio tamo mnogo sam se lepo osećao..a srbija je propast, nesredjena, neorganizovana,razjedinjena..

Back