Cedi sve dozvoljeno

malamargo:
pa to su vasi rezoni te narkoman te ovo te ono...nema potrebe da mi daje kes...
nemoj margo da si luda...niti znas zasto ga podrzavas a podrzavas ga,niti znas da NIJE narkoman a ljutis se kad ga neko zove tako,niti znas da NIJE te ovo te ono...pa da uzmes kesh od njega bilo bi mnogo logicnije nego sto branis nekoga o kome ne znas NISTA i nemas niti ces imati od njega ISTA

malamargo:
pa to su vasi rezoni te narkoman te ovo te ono...nema potrebe da mi daje kes...
А да,то сам заборавио!Наркомани су ин.Сви људи чија деца иду у школу треба да гласају за Чеду.Дупла корист...Добиће им деца подочњаке и вероватно никад неће знати како се зову!8)

sergeronimo:
nemoj margo da si luda...niti znas zasto ga podrzavas a podrzavas ga,niti znas da NIJE narkoman a ljutis se kad ga neko zove tako,niti znas da NIJE te ovo te ono...pa da uzmes kesh od njega bilo bi mnogo logicnije nego sto branis nekoga o kome ne znas NISTA i nemas niti ces imati od njega ISTA
Ako se nekome spočitava krivica za bilo šta, onda je na onome ko okrivljuje da dokazuje krivicu, a ne na okrivljenom da dokazuje nevinost. Pitaj Salvantisa ako meni ne veruješ.

nesha taxista:
Ako se nekome spočitava krivica za bilo šta, onda je na onome ko okrivljuje da dokazuje krivicu, a ne na okrivljenom da dokazuje nevinost. Pitaj Salvantisa ako meni ne veruješ.
E kad si tako vrsan pravnik ajde objasni mi molim te zapadnu kampanju protiv Srba!
Ajde objasni mi sto poturice poput vas traze osudu srbije za genocid a Srbija je oslobidjena krivice presudom medjunarodnog suda?
Sto i vi poturice niste krenuli od predpostavke da je Srbija nevina,nego satanizujete narod unazad 10 godina?

dimme:
E kad si tako vrsan pravnik ajde objasni mi molim te zapadnu kampanju protiv Srba!
Ajde objasni mi sto poturice poput vas traze osudu srbije za genocid a Srbija je oslobidjena krivice presudom medjunarodnog suda?
Sto i vi poturice niste krenuli od predpostavke da je Srbija nevina,nego satanizujete narod unazad 10 godina?

Moglo bi se mnogo napisati na ovu temu, ali hajde da pođemo od najjednostavnijih postavki.

1. U trenutku raspada SFRJ, Slobodan Milošević je bio najnekooperativniji predsednik jedne Republike, tj. onaj koji se najmanje slizao sa zapadom jer je verovao u to da će "Istina pobediti" kao i vojnu nadmoć koju je imao u odnosu na druge Republike koje su težile otcepljenju.

2. Svesne da same ne mogu izdejstvovati otcepljenje, sve druge Republike (Samo Srbija i Crna Gora i delovi BiH i Hrvatske sa većinskim srpskim življem nisu htele raspad zajedničke federacije), se okreću ka drugom načinu prikupljanja podrške, novca i oružja - a to je pomoć ekonomske i političke emigracije, novčana pomoć, pomoć u oružju i ono što je najvažnije - odlučuju da izdvoje značajna materijalna sredstava na Public Relations tj. marketing.
U tu svrhu skupo plaćaju sve svetske agencije za prodaju magle i politički marketing i ...
dok glupi Sloba slepo veruje kako će istina pobediti, oni dobijaju podršku skoro celog sveta.

3. Kada se na zapadu jednom uspostavi neko mišljenje, koje je uglavnom pojednostavljeno do bola i u stilu "bad guys - good guys" ili što bi mi rekli "crno-belo", jer su gledaoci i čitaoci na zapadu prilično ograničeni i glupi kada su u pitanju zbivanja van njihovih granica i dotadašnjih interesa, onda se ta slika teško menja.

4. E, a kada sa tako pogrešnom slikom oni upadnu i u političku propagandu i u vojne kampanje, a bogami i u unosan biznis (koji su im ponudile Slovenija, Hrvatska, BiH, Albanci sa Kosova) onda se ne može očekivati da će oni nepristrasno gledati na stvarnu situaciju kod nas.

I na kraju ovoga odgovor na tvoje pitanje ("Ajde objasni mi sto poturice poput vas traze osudu srbije za genocid a Srbija je oslobidjena krivice presudom medjunarodnog suda?
Sto i vi poturice niste krenuli od predpostavke da je Srbija nevina,nego satanizujete narod unazad 10 godina?")...
Pa u stvari je jednostavno to objasniti. To se u religiji zove dogma.
Ako prihvatiš neko učenje npr. religijsko i neko ti postavi neka "škakljiva pitanja" tipa "Ako je svet nastao - po Bibliji pre 6.000 godina - šta je onda sa ostacima Dinosaurusa starih nekoliko miliona godina ili sa prethistorijskim ljudima..." u crkvi će ti reći da je to jednostavno tako i da ti ne treba da se upuštaš u diskusiju.

Tako ti je i sa ovim (kako ih ti nazva poturicama). U vreme Slobodana Miloševića oni su uglavnom bili protiv toga režima. Gledali su veeeliiikiiim očima u sve što dolazi sa zapada. Dobili su veliku podršku zapada (naročito NVO u vidu izdašne finansijske podrške) i sada su postali ovisnici o tom zapadu.
I onda oni slepo veruju u sve što dolazi sa zapada. Sve što kaže Karla Del Ponte ili neki drugi skot za ove ljude je "dogma" i oni uopšte ne razmišljaju više da li je to istina i kako je moguće da mnogobrojni dokazi ukazuju da u toj teoriji nešto "smrdi".
To se još zove "idolopoklonstvo" i u saradnji sa "linijom manjeg otpora" odnosno "puštanja mozga na pašu" dolazimo da ovakvih situacija.

Nadam se da sam uspeo malo da ti objasnim moje viđenje tog fenomena.

sergeronimo:
pa ima u njihovim odnosima mnogo *uzrocnoposlednicnih* veza i za sad se jedino radikali ne petljaju u vlasti pa je za ocekivati, a po meni i najrealnije, da ce bas oni opaliti paljbu po svima kad dodju na vlast.Zato se celokupna *demokratska opcija* i plasi radikala kao djavo od krsta...ili mislis da tu nema logike?
Ima logike, recimo ova vest o Miroviću:

http://radio021.info/radio021new/front/news.php

Ako su čisti, zašto nisu hteli na detektor laži? Ko je tu fašista?

Odavno kapiram ja taj sistem samo ukazujem neshi na licimerje...
Cheda je nevin dok se ne dokaze suprotno ali Srbi mogu biti stanizovani i optuzivani za genocid iako takva presuda ne postoji...

DraGo70:
Ako prihvatiš neko učenje npr. religijsko i neko ti postavi neka "škakljiva pitanja" tipa "Ako je svet nastao - po Bibliji pre 6.000 godina - šta je onda sa ostacima Dinosaurusa starih nekoliko miliona godina ili sa prethistorijskim ljudima..." u crkvi će ti reći da je to jednostavno tako i da ti ne treba da se upuštaš u diskusiju.
.
Sa ovim se ne slazem...Ovo nije dogma u Crkvi iako se vernicima zaista ne preporucuju diskusije na tu temu i to pre svega zbog toga sto Pravoslavni vernik treba Boga da prihvati srcem a ne umom...Medjutim to je druga i jako obimna tema koja se u sustini svodi na borbu kreacionista i evolucionista cega ima mnogo po drugim forumima...
I jedni i drugi izvode mostvo naucnih dokaza tako da je na kraju opet pitanje vere i licnih ubedjenja koju teoriju cete podrzati...

nesha taxista:
Margo sam samo pitao zasto postuje Cedu i koji su to njegovi stavovi koje podrzava...Isto pitanje i za tebe....A za to si u pravu.Jedino izgleda da to pravilo ne vazi za Seselja i ostale Srbe OPTUZENE u H agu...ali ajde da branimo Cedu na nekom forumu zato sto su tada njegova prava ugrozena...

dimme:
Ne kažem da sam vrstan, a naročito ne vrsan.
Hajde se ti prvo tačno raspitaj za šta je Srbija oslobođena, a za šta nije, pa da pričamo. Meni je naravno veoma drago što ne moramo ništa plaćati, ali priča da smo potpuno oslobođeni jednostavno nije tačna.

nesha taxista:
Ne kažem da sam vrstan, a naročito ne vrsan.
Hajde se ti prvo tačno raspitaj za šta je Srbija oslobođena, a za šta nije, pa da pričamo. Meni je naravno veoma drago što ne moramo ništa plaćati, ali priča da smo potpuno oslobođeni jednostavno nije tačna.
Da li smo na nesto osudjeni, tj. da li imamo obavezu da preduzmemo neku radnju ili da se od necega uzdrzimo?
NE (sem eventualno da uhapsimo Mladica, ako se pojavi na Terazijama :D )
Znaci ne snosimo nikakve sankcije, a to je jedino bitno. Sve ostalo su beznacajne spekulacije.
Uostalom cemu stalno forsiranje te price? Kao da je MSP nekakva nepogresiva i savrsena institucija pravde? Nije. Naravno da je znatno starija i znacajnija institucija od ad hoc 'krivicnog' tribunalcica, ali daleko da je u pitanju izvor mudrosti i pravde.

Nego, Ceda bese tema, zar ne?

primo 1:
Jesam, baš sam nedavno sredio za međunarodno pravo kod onog vašeg Čukalovića iz otadžbinske uprave. Fin čovek, uđeš, platiš, izađeš i gotovo. Kao u banci.
Eto, odmah se vidi po tvom 'znanju' :lol:
Sad budi primeran gradjanin pa se javi najblizoj policijskoj stanici :D

A taj Cukalovic, nit' je moj, nit' sam 'studirao' u KG...

rider on the storm:
Nikada nisam bio fašista, možda sam ultradfesničar, nikada nisam mrzio nikada, Ja jesam velikosrpski desničar ali nikoga ne mrzim.Možda volimn white pride , belu rasu ali nikada nisam govorioi da mrzim "obojene". Nikada nisam govorio i pisao kako ni ta niža rasa ne mora da živi. Neka živi..
pa ti si bas velika dusa...

Salvantis:
Da li smo na nesto osudjeni, tj. da li imamo obavezu da preduzmemo neku radnju ili da se od necega uzdrzimo?
NE (sem eventualno da uhapsimo Mladica, ako se pojavi na Terazijama :D )
Znaci ne snosimo nikakve sankcije, a to je jedino bitno. Sve ostalo su beznacajne spekulacije.
Uostalom cemu stalno forsiranje te price? Kao da je MSP nekakva nepogresiva i savrsena institucija pravde? Nije. Naravno da je znatno starija i znacajnija institucija od ad hoc 'krivicnog' tribunalcica, ali daleko da je u pitanju izvor mudrosti i pravde.
Ne forsiram je ja, samo sam odgovarao čoveku koji me učtivo pitao. Niko nije nepogrešiv, pa ni MSP.
Salvantis:
Nego, Ceda bese tema, zar ne?
Beše.

Back