CECA

Poruka
21.519
Ova umetnica zasluzuje posebnu temu. EKV nikada nije bio ni na 10 posto njene popularnosti. Dugme, Brena, Cola ni na 50 posto.

Tinejdzeri, ljudi u 20im, 30im, pa i 40im znaju sve Cecine pesme, svi smo se saziveli sa njom i njenim pesmama, njena je svaka pesma hit, ona je emocija, zivot..

Pocela krajem 80ih kao tinejdz zvezda da bi 90ih oduvala scenu i rasla iz godine u godinu, vrhunac je dostigla pocetkom 2000ih pogotovo sa albumom iz 2004. naravno i dalje je redjala hitove, ali moje neko misljenje je da se delom izgubia emocija, jesu joj i naredni albumi bili top, ali vec sa sledecim Grome moj i Pile koji je postigao ogromnu popularnost, ali se izgubila ta uzlazna putanja..

Ceca je neko ko je postavljao standarde, kako se vreme menjalo tako se menjao i njen zvuk, prvo imamo klasicne narodnjake, pa turbo fokl, pa taj neki pop folk da bi sa najnovijim albumima presla u elektro pop.. Ali njen bozanstveni glas je nesto sto ostaje i sto daje pecat..

Sve pevacice se utrkuju da lice na nju, da imaju taj prasnjavi glas.. Nijedna zvezda nije trajala 30 godina da je u svakom trenutku najpopularnija, to je uspelo samo njoj. Takodje ona je simbol Prve Srbije, ali i svih devojaka Balkana, nema koja nije patila bar jednom uz Cecinu pesmu..

Postoji taj manji deo Srbije koji uglavnom slusa stranu muziku, ali potajno slusa i Cecu, ne hvale se time, vise krisom to slusaju ali sami znaju i osecaju sta je nase podneblje, gde krv vuce.. Uz Cecu mozes da patis kao uz Merlina i Tomu, ali i da lumpujes kao uz Ipceta, Jasara, Mitra..

Zena je srpska ikona i deo kulture citavog Balkana... Jednostavno receno najveca zvezda u istoriji ovog prostora..

Jedan moj drug ima druga koji je preko fb upoznao Hrvaticu, rešili da se venčaju i moj drug ode na svadbu, u Hrvatsku. Mesec dana pre svadbe sam ga proganjala da mora da naruči KAD BI BIO RANJEN, ako to ne uradi onda je najveća pichka i nije Srbin. I nije smeo. Pichka.

Ovo samo ona moze.. Da ovako voli svoju publiku, zato toliko i traje jer zna da bez njene publike ne bi bilo ni nje... Zato svaku pesmu sa ljubavlju poklanja svom narodu i peva iz srca... Neke druge pevacice kao Brena, Dragana ili Vesna su neko vreme popularne ali ne razviju tu hemiju sa svojom publikom, zadovolje se parama i popularnoscu i odustanu, a Ceca nastavlja jer je ocigledno ispunjava i cini srecnom da i njena publika bude srecna...

Naprotiv? Znaci onaj koga slusa 10 000 ili 100 000 je kvalitetniji od onoga koga slusa 10 000 000??? Meni iskustvo govori da narod u 90 posto slucajeva ne gresi. Narod ne mozes prevariti.. A Ceca je 100 posto zasluzila da bude punih 30 godina na samom vrhu nedodirljiva.
Da upravo naprotiv, to što većina voli je uglavnom smeće, evo recimo na primeru književnosti, uzmimo neki bestseler, koji se proda u milionskom
tiražu, u preko devedeset posto slučajeva to je najobičnije bezvredno smeće koje nema nikakvu umetničku vrednost i neće izdržati probu vremena.

Da upravo naprotiv, to što većina voli je uglavnom smeće, evo recimo na primeru književnosti, uzmimo neki bestseler, koji se proda u milionskom
tiražu, u preko devedeset posto slučajeva to je najobičnije bezvredno smeće koje nema nikakvu umetničku vrednost i neće izdržati probu vremena.

A Ceca nije izdrzala probu vremena? Njene pesme ne peva i dan danas cela Srbija i Balkan??

Back