CD player za automobil

Jbg brate, ne može veći na moja kola. Može se skopčati samo zvučnik od 10cm, ako imaš neki bolji za preporučiti, samo reci.

neznam o kom autu je rec ali te male stavljase napred u istrument tabli , u vrata ili pozadi trebalobi vece membrane ako hoces kvalitetnije ozvucenje ,, za radio bi

preporucio sa usb i sd karticom , bolje daj vise para za dobre zvucnike nego za radio ,, ugradi dva pozadi i dva u vrata

na mog stila kadmi rikno radio ,, drugar mi pozajmio privremeno iz njegovog juga kineza 4x 25 w usb sd kartica , platio 3 000 din , na juga ima neki dva mali

zvucnika nedaj boze kako radi ,, a kod mene neverovatno kako cisto i jako radi , sad imam Eonon G2216, sa gps

Ti mali zvucnici nemaju nikakav bas i oni se obicno stavljaju kao sateliti a nazad u gepeku onda obavezno mora biti vufer.
Kalinov Stilo ima 16 cm neodijumske zvucnike sa kartonskom membranom i zato radi extra muzika jer ovi noviji zvucnici sa polipropilenskom membranom nemaju tu toplinu jer karton je zakon ali ga imaju stariji zvucnici.Imam ja i vufere sa kevlarskom membranom i aktivni Pioneer vufer od 200w sinusa kao i pojacala raznih ali 4 odlicna zvucnika i low cost plejer mogu da odrade posao sasvim lepo ali minimum da im je 16 cm precnik.
Na kraj krajeva sve to zavisi i od same akustike automobila jer neka u Golf-u II nije se mogala nemstiti muzika da lepo radi a u Kadetu je sve radilo dobro.Kako to znaju samo audiofili.

"Kineske kopije" koje dolaze iz Grcke ne treba izbegavati jer se radi o kontrolisanom kvalitetu licenciranih proizvoda, recimo. Ja sam korisnik takvog jednog Sonya 4-5 godina, Pioneera par meseci...
Zvucnikie preferiram sobne ali u kolima zbog ultimativnog kvaliteta. Da, tacno tako..i to radi jako dobro za slicnu cenu. Pogledajte na Googlu freeair generaciju subwoofera. Nisam verovao dok nisam probao ...
Inace svi CD radio aparati za auto na 12 V daju SAMO 20-22W po kanalu RMS po DIN standardu. Ono 4 X 45 W je marketinski trik i ne odgovara istini. Kad vec divanimo. :D

Ako cemo o izgledu pricati meni licno je Sony daleko lepsi a sto se tice zvuka trebalo bi oba isprobati na iste zvucnike u istim uslovima pa ustanoviti koji je bolji.
Uvek preporucujem Pioneer ali sa godinama oni kao da prave sve losije i losije modele. Stari Pioneer koji se proizvodio u Japanu je bio izuzetno dobar ali tad USB nije postojao u tim uredjajima.

ako cemo o kvalitetu pricati, soni je smece neopevano kao i pionir i kenvud

- - - - - - - - - -

Kada uzimam recimo cd player od recimo 4x50W, da li onda treba da uzmem i zvucnike od 50W?

ne treba. treba ti minimum 100W da bi to fino zvucalo

zvucnici treba da budu makar duplo jaci od izlazne snage plejera , jer sve preko 70% imaju disortizuju i gubljenje kvaliteta zvuka i zvucnici i cd plejer narocito zvucnici.

Ko sto rece Saul Goodman ako hocete vrhunski zvuk uzmete duplo jace zvucnike od izlazne snage plejera

Moja topla preporuka je Infinity - to je po meni najbolji odnos kvaliteta i cene.

Soul je verovatno hteo da kaze da su bolji Alpine i Clarion ali ja se bas ne bih kladio jer sam imao i te uredjaje i sa zvukom mi nisu bili nista specijalno.Ajd da kazem da je Clarion imao izrazene visoke tonove ali Alpine me razocarao i da sam bar imao neke leve jeftine modele nego sam imao takmicarski model i drugi DVD plejer sa svim mogucim varijantama.
Hertz zvucnici su odlicni i imaju lep ton a nisu preskupi i koriste ih takmicari u kolima.Doduse tu se vise gleda snaga ali imaju oni dobar kvalitet.

Da ne otvaram novu temu imam u autu stari Kenwood i vreme je za novi vidim da nisu nešto ni skupi pa me interesuje kakav je kvalitet. Koliko para toliko i muzike da li da kupim ovakav nov ili neki polovan starije generacije.

image580776b6da4a8.png

https://www.gigatronshop.com/auto_radio/kenwood_kmm102gy_auto_radiousbmp3_plejer-89937

Kvalitet je svima firmiranim slican ali postoji razlika u kvalitetu zvuka tj neki imaju vise basa a neki visokih i nikakvim dostelavanjem ekvilajzera ne mozes da namestis slican zvuk jer razlika postoji.
Kenwood je u basovima dok Pioneer ima zvuk koji odgovara nasem uvetu u vecini slucajeva.
Ja imam tih polovnih plejera koje cu jednog dana da stvljam na oglase a nekad sam bas bio zagrizeni manijak za muziku u kolima dok danas mi je svejedno jer samo treba da mi nesto svira i radio mi je sasvim dovoljan jer ima odlicnih stanica gde non stop ide muzika bez reklama.
A na otvorenom gde se stanice slabije hvataju dovoljan mi je jedan disc sa narezanom muzikom na koji staje 200 pesama i koji ne mogu da preslusam dok stignem do mora. Njegova prednost je sto ne moram da ga vadim kao sto usb stick moram da vadim iz plocice i da ga i eventualno izgubim.

Poslednja izmena:

Back