CD player za automobil

Nemanja.Jeremic

Početnik
Poruka
42
Imam Mitsubišija Lancer '91 i u njemu imam originalni radio/kasetofon. Problem je što je kodiran, a ja sam izgubio karticu sa kodom :confused:, pa sada namjeravam da ugradim neki sa radio/cd player/aux/USB input. I zanima me da li su svim tim audio uređajima iste tj. univerzalne veličine kućišta? Ne želim da mi se desi da naručim neki koji kasnije neću moći ugraditi zbog neodgovarajuće veličine. :D

Nemas apsolutno razloga za brigu. Slobodno kupi neki noviji CD-auto radio +USB+AUX i ... ako finansije dozvole integrisani Bluetooth za telefon. Problem na koji ces naici su dzekovi ali to i nije problem, postoje jeftini i kvalitetni adapteri tzv. Eurodzekovi. Sto se tice "fasade" naravno da postoje razlike ali opet u segmentu luksuznih CD radio aparata. Oni imaju vecu fasadu jer sadrze i video DVD, GPS.... evo proucite sledeci link. Sretno ! :D
http://www.sony.rs/electronics/sustavi-za-zabavu-u-automobilu
http://www.sony.rs/electronics/auto-risiveri-plejeri/dsx-a60bt
A ovo sam sam sebe castio jer sam bio dobar...simpaticna i funkcionalna sprava ! Radi ! http://www.elementa.rs/proizvod/43165/bluetooth-set-za-kola

Nemas apsolutno razloga za brigu. Slobodno kupi neki noviji CD-auto radio +USB+AUX i ... ako finansije dozvole integrisani Bluetooth za telefon. Problem na koji ces naici su dzekovi ali to i nije problem, postoje jeftini i kvalitetni adapteri tzv. Eurodzekovi. Sto se tice "fasade" naravno da postoje razlike ali opet u segmentu luksuznih CD radio aparata. Oni imaju vecu fasadu jer sadrze i video DVD, GPS.... evo proucite sledeci link. Sretno ! :D
http://www.sony.rs/electronics/sustavi-za-zabavu-u-automobilu
http://www.sony.rs/electronics/auto-risiveri-plejeri/dsx-a60bt
A ovo sam sam sebe castio jer sam bio dobar...simpaticna i funkcionalna sprava ! Radi ! http://www.elementa.rs/proizvod/43165/bluetooth-set-za-kola

I ti si kao i ja ljubitelj Sonijevih uredjaja :D. Ja sam planirao da uzmem ovaj model "SONY CDX-GT35UW". Ne treba mi usb mogu muziku sa tel pustati i preko aux inputa, samo mi treba kabal koji sa obe strane ima džekove od 3.5 mm. :)

Imam Mitsubišija Lancer '91 i u njemu imam originalni radio/kasetofon. Problem je što je kodiran, a ja sam izgubio karticu sa kodom :confused:, pa sada namjeravam da ugradim neki sa radio/cd player/aux/USB input. I zanima me da li su svim tim audio uređajima iste tj. univerzalne veličine kućišta? Ne želim da mi se desi da naručim neki koji kasnije neću moći ugraditi zbog neodgovarajuće veličine. :D

ovoje fasada akoje klasican radio 1 din

http://www.kanibal.co.rs/products.php?q=blend&sgr=30322000&pid=30322002

Nemanja, Sony CD radio sam kupio na preporuku kolege iz servisa još pre par godina. Medjutim, ispostavilo se da ima fantastičano jednostavan i efikasan sistem menija dok je kod drugih uređaja, to noćna mora. USB priključak bih ti ipak preporučio, odlična je stvar ! Obrati pažnju samo, da li ima mogućnost bridžiranja zadnjih zvučnika. Tada se auto audio sistem pretvara u 2.1 sistem. U nekom malom autu sa troje vrata primer, 1 wufer nazad i prednji par u vratima, odrade posao.

Gledaj da izbegnes kablove jer od kvaliteta kabla zavisi i kvalitet zvuka. Ja sam jedno vreme koristio kabel dok nisam izludeo od namestanja istog, prebacio se na USB i od tad vise ni CD player ne koristim. Doduse na mom radiju i da hocu ne mogu jer imam Apine X305s, ali i na starom dok sam imao uglavnom sam isao na USB. Ono sto je BITNO da znas je kakv je softver unutra i kako tvoj USB mora da bude formatiran. Kod mene je slucaj da USB mora biti formatiran kao FAT32, NTSC ne cita tako da to mu je jedan jako velik minus, ali sve jedno radio je fenomenalan i za sada mi to sto je FAT ne predstavlja neki prevelik problem. Ali moj savet bi ti bio ako USB mora biti formatiran na FAT onda izbegavaj jer USB zna da se zaglupi (da ne kazem crkne posle nekog vremena; nije bas nesto posebno otporan na ekstremne temeperature; ispod nule ili preko 30), dok sa NTSF particijom to ne bi trebalo da bdue problem. . .

E da ono sto ce ti isto trebati bice adapter. Kako ces da povezes kablove sa dzeksne u autu na onu na radiju. Radio ce ti doci sa svojim ulazom, a na njega ces morati da nadovezes (najbolje zalemi) kablove koji ce kasnije ici do dzeksne koja ce ici na onaj deo u kolima. Tu samo potrazi na webu kako tacno te kablove da povezes i sl. jer ja sto sam dobio na mom autu bas i nije bilo najtacnije pa radio nije radio dok to nisam sredio. . .

Imam trenutno bar 25 raznoraznih CD plejera jer mi trebaju da popunjavam rupe na kolima koja prodajem.Oduvek sam voleo kvalitetan zvuk jer sam bio i muzicar i nisam zalio pare a kao primer cu vam navesti da sam 1998 goine dao 520 DM za Sony kasetofon u koji sam se najsrasnije razocarao da sam ga posle par meseci prodao na neke rate samo da izvucem pare koje sam cekao vise od godinu dana.
I dan danas imam Sony uredjaje kao i Blaupunkt,Alpinu,Panasonic,JVC,Kenwood i ono njabolje Pioneer koji je po meni najbolji odnos cena kvalitet.
Nov takav uredjaj sa USB-om ima da se uzme vec od 65 eura i za te pare to je best bay a kvalitet zvuka je iznad proseka uz lako stelovanje i koriscenje za razliku od Sony-ja koji se pali na jedan taster a gasi na drugi sto me je uvek izludjivalo a da ne pricam o meniju gde se izlomim dok udjem u ekvilajzer.
Ali ima i njihovih dobrih modela pa sam nedavno uzeo jedan kakav jos nisam vidjao kod nas a ima i daljinski upravljac i kad sam ga povezao odusevio me je zvuk koji je davao.Fora je u tome sto je bio mnogo skuplji od ovih obicnih koje vecina kupi.

Ako cemo o izgledu pricati meni licno je Sony daleko lepsi a sto se tice zvuka trebalo bi oba isprobati na iste zvucnike u istim uslovima pa ustanoviti koji je bolji.
Uvek preporucujem Pioneer ali sa godinama oni kao da prave sve losije i losije modele. Stari Pioneer koji se proizvodio u Japanu je bio izuzetno dobar ali tad USB nije postojao u tim uredjajima.

Pazi se kineskih kopija, ima ih dosta, i dolaze iz Grcke. Kako god okrenes od tih jeftinih uredjaja ne mozes da ocekujes da ces dobiti ko zna kakav zvuk. Inace, stari japanci su 10 puta bolji od ovih jeftinih kineza u svkaom smislu. Recimo, zvucnici koje imam u autu, polovni, se cene od 50-70 evra za par, a stari su vise od 10 godina, a novi su tek bili skupi, pa ti vidi koji je to kvalitet bio. Odavno sam resio, kad budem resio da prodam Alfu, zvucnike obavezno skidam.

Evo koje ja imam a njih tera kenwood radio od 125 €.To su zvučnici Mihael Šumaher

zv.jpg
zvu.jpg

Zvucnik treba da bude jaci i sto je jaci manje su sanse da ga sprzis kad odvrnes radio.Samim tim sto je jaci i precnik membrane je u vecini slucajeva veci tj sam zvucnik je veci.Ja imam zvucnike Pioneer TS-A 2510 koji su precnika 25 cm i koji mi stoje a razmisljam se da ih okacim na oglase.
Pored njih imam jos zvucnika jer sam kao hrcak i kupovao sam sta stignem.Sad sam se setio da imam i cuvene Pioneer TS-1750 tzv Cobre koje idu na zadnju policu a koje daju odlicna zvuk.Imam i mozda najbolju seriju ikad napravljenih Pioneer zvucnika od 13 cm i kad bolje razmislim sve bih ja to prodao jer mi u tim spravama lezi poprilicna suma novca.

Ja imam TS-E seriju, negde su oko 200 w, sto nije ni toliko bitno, koliko je bitna cistina zvuka, a tu razbijaju! Istina, nisam cuo mnogo zvucnika, ali ovi su za sada nbajbolji. Sutra cu da skinem jedan da vidim tacnu oznaku.

Inace, da sam na tvom mestu, ja bih ganjao neki stariji Pioneer + cd sarzer, realno moze da se uzme za 20-30 evra, a za ostatak bar dva dobra zvucnika.

Poslednja izmena:

Back