Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Pocinjem da drzim casove engleskog jednom coveku. Engleski govorim kao maternji jezik, jer sam u kontaktu sa njim od 2. dana mog zivota. Koliko da mu naplatim? Da li neko imam da mi preporuci neke udzbenike iz te branse?
I dalje mi nisi rekla koja partija engleskog jezika, gramatika, izgovor ....
Ali evo, sto se tice gramatike mislim da je Vince-ova gramatika sjajno odradjena i za grupno i za individualno ucenje i sa svakodnevnim radom moze se "preci" kroz mesec dana, naravno to varira od predznanja ali sa dobrom osnovom meni je toliko trebalo da predjem zelenu (advanced) gramatiku .
Pored ove mozes ako ti preostane vremena da odradis (samo da predjes) i ovu
Sto se tice vokabulara delovace mozda kao clichee ali treba citati , treba citati dosta jer se tako uce reci kvalitetno . Mada, postoje knjige za ucenje vokabulara sa nazivom english vocabulary in use ali licno nikad ih nisam nasao vise od 40% efikasnim , jer je sistem, dam ti u unit-u jedno 40-tak novih reci , fraza, izraza, slengova (naravno koji imaju veze jedni sa drugim odnosno tematski su povezani, nisu bilo kojih 40-tak) i ti sad na toj jednoj strani iscitavac primenu njihovu, upotrebu, imas objasnjenja a na drugoj strani radis vezbanja sa istim . Licno kao sto sam rekao ih smatram losim zato sto mene mesto nikad nije drzalo duze od pola sata da gledam to, dok me je citanje knjige na engleskom mnogo vise drzalo, sa puno vise paznje i plus puno bolje naucis reci ali i stilski neke forme u recenici sto se kasnije ogleda pozitivno u pisanju . E sad ovde imas razlicita izdanja i svako novo izdanje je kvazinovo odnosno samo zapakovano u nove korice , prema tome samo pogledaj koji je nivo i da li ti odgovara, kao i recnike i ovde imas elementary, intermediate, upp intermediate i advanced. Negde je upp int i advanced kao jedna knjiga ali je u sustini sve to isto . Za slucaj da se opredelis za ucenje vukabulara putem knjiga izvoli:
A ako se opredelis za citanje knjiige savetujem kupovinu recnika Oxford Advanced Learner's dictionary 8 edition (najnovije) - sjajan je . A sto se tice knjizica , najbolje je da to za pocetak budu krace knjizice , pa bih preporucio ono sto je pravljeno za te potrebe a to su izdanja knjiga iz Oxforda i Cambridga za ovakve potrebe . Knjige ovakve forme (sortirane po levelu (elementary, intermediate, advanced ) i broju mogucih nepoznatih reci) sam vidjao po nasoj skolskoj bibliteci samo za ucenje francuskog jezika i nisu lose . Govorim o ovome:
Ali ovo tesko da ces kod nas da nadjes, ako nadjes svaka cast ali kad svratis do Londona sigurno ce svaka knjizara imati . ( Mozes pogledati kod nas u English Book store , imas je u Beogradu ) .
Pored klasicnih knjiga za reci, nisu lose knjige tipa English Collocation in use & English Idioms in use & English Phrasal verbs in use
Sto se tice izgovora, tu vec mozes i sam da probas ucenje izgovora uz pomoc recnika, nekih kao knjiga za to, ali mislim da za to vec treba vezbanje i boravak u nekoj zemlji engleskog govornog podrucja , nista vise .
Writing tu bih kao mogao da ti preporucim
Vecinu ovoga mozes na internetu da nadjes, pa ako ti odgovaraju pdf forme ovih knjiga (ja ih bas ne volim, nekako se brzo umorim dok ucim sa pc-a ) onda mi pusti pp ako ne mozes da se snadjes na internetu