Časopis Guitar Player prestaje sa štampanim izdanjem

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.200
Časopis Guitar Player, najstariji svetski časopis koji se neprekidno izdaje posvećen gitaristima, gitarskoj opremi i instrukcijama, prestaće da izlazi u štampanoj formi posle 57 godina, saopštio je danas njegov glavni urednik Kris Skapeliti.

Poslednje izdanje časopisa biće pušteno u prodaju sledeće nedelje, 15. oktobra, i sadržaće razgovor sa Džimijem Pejdžom o opremi koju je koristio u katalogu Led Zepelina i o njegovoj novopokrenutoj vezi sa Gibsonom.

1728621378769.png

„Kada je Guitar Player debitovao 1967. godine, to je označilo novu eru za gitaru. Po prvi put, instrument je slavljen u redovno izdavanom časopisu posvećenom unapređenju gitarista, gitarske opreme i njenih proizvođača, kao i virtuoznosti gitare.

Ono što je osnivač Bad Eastman započeo, postavilo je prvi kamen imperije koja će pokrenuti mnoge druge časopise – uključujući Bass Player, Frets i Keyboard – objavljivati knjige, objavljivati ploče i video zapise i još mnogo toga.

Image1.jpg

Nisu jedini. Ali za razliku od "Guitar Player"-a koji barem ostaje kao online opcija, magazini "Guitar Technique" i "Total Guitar" totalno prestaju da postoje nakon 30 godina stampanih izdanja. "Guitarist" magazin ostaje kao online opcija. Ne znam zasto. Ne verujem da ce biti mnogo pretplatnika sa obzirom na kolicinu informacija i lekcija koje postoje na internetu, iako to nije ni priblizno isto. Ja nisam bio pretplatnik alli bih sa vremena na vreme, u knjizari kupio neki od ovih magazina ako je u njemu nesto sto me interesuje. Steta.

Back