Časopis "Boomerang"

Frightless Bird

Početnik
Poruka
4
Pozdrav,
da li se neki od vas sećaju dečijeg kanala "Ultra"? Na ovome TV kanalu, prikazivali su se raznorazni crtani filmovi kao što su to na primer "Winx", "Super Špijunke", "Kod Lijoko", "Galaktički Fudbal", "Naruto" i drugi. Inače, vlasnik i idejni osnivač "Ultre", Ratomir Kutlešić, je i vlasnik preduzeća "Luxor Co.". "Luxor" je bilo štamparsko preduzeće osnovano 1992. godine. Oni su ostali poznati po tome što su štampali albume sa samolepljivim sličicama, ali u isto vreme štampali su i jedan časopis po imenu "Boomerang", koji je nosio slogan "Novine za hvatanje krivine". Prvi broj "Boomerang"-a izašao je 2004. godine. U ovom časopisu su se nalazile rubrike koje su bile prilagođene dečijem uzrastu, a najčešće su bile na temu crtanih filmova, zanimljivosti iz svakodnevnog života, poznatih ličnosti koje su u to vreme bile popularne među mladima i drugo. Uz sam časopis, kao poklon, našao bi se poster, a neretko i DVD sa nekim crtanim filmom. "Boomerang" je prestao da izlazi 2012. godine po nekim mojim procenama. Uvek me uhvati nostalgija kada se setim "Ultre" i svih tih crtanih filmova, pa i "Boomerang"-a i "Luxor"-ovih albuma sa samolepljivim sličicama. Ako neko možda kojim slučajem prodaje neke primerke časopisa "Boomerang", neka se javi.

Back