Časna žena

pa za mene je casna zena isto sto i castan muskarac. ne da veru za veceru, pi pi za pare, prijateljstvo za korist.
ne ostaje u braku jer je ***** da proba sama, ne razvodi se jer joj sladji drugi k, ne govori nikad za svoju decu ne znam na koga su..
ne olajava muskrace koje je volela i zene koju su joj prijateljice, i..radi i zivi posteno i cestito.
eto.

pa za mene je casna zena isto sto i castan muskarac. ne da veru za veceru, pi pi za pare, prijateljstvo za korist.
ne ostaje u braku jer je ***** da proba sama, ne razvodi se jer joj sladji drugi k, ne govori nikad za svoju decu ne znam na koga su..
ne olajava muskrace koje je volela i zene koju su joj prijateljice, i..radi i zivi posteno i cestito.
eto.

postavila si pitanje da li je castan onaj muskarac koji ce uraditi bilo sta zbog egzistencije svoje dece, da li to vazi i za zene i gde je granica?

eto.

I još ne flertuje sa šefovima, političkim komesarima i ostalim trntorima da bi na osnovu flerta stigla do pozicija.
I ne ulazi u stranku iz koristoljublja.
I ne laže.
I svog tela je gospodar.

Sve kao kod muškaraca osim što, moram da priznam, od nas ne očekuju predimenzionirani oblik junaštva.

A i kad plačemo, ne uzima nam se za zlo.

I još ne flertuje sa šefovima, političkim komesarima i ostalim trntorima da bi na osnovu flerta stigla do pozicija.
I ne laže.
I svog tela je gospodar.

Sve kao kod muškaraca osim što, moram da priznam, od nas ne očekuju predimenzionirani oblik junaštva.

I udaje se samo iz ljubavi?

- - - - - - - - - -

Jednom sam upoznao zenu koja je udata i ima nekoliko sinova, muz nije imao posao, a sinovi jos mali.
Imala je tri svalera i radila na tri posla. Da li je ona casna?

postavila si pitanje da li je castan onaj muskarac koji ce uraditi bilo sta zbog egzistencije svoje dece, da li to vazi i za zene i gde je granica?
da, zaebana je to situacija..u sustini, ko je naucio da se prodaje, on se prodaje ..cak, lakse se prodaju oni koji imaju vise jer i hoce vise..
ko nije naucio da se prodaje, on nadje drugi nacin. i gotovo, nema dalje price.
e sad te finese..jedno je uci u stranku, drugo biti stranacki aktivan. jedno je lepiti plakate, drugo je gaziti preko mrtvih i prati pare za stranku..
u sustini, ko nece da predje granicu, on je ne predje. ne laze, ne krade, i ne ***** se. nadje drugi nacin,. stidi se ponekad sebe jer deci nije obezebedio vise, ali naprosto to je sto je..
svako sebi odredjuje granicu...ili mu zakon propise granicu :)

da, zaebana je to situacija..u sustini, ko je naucio da se prodaje, on se prodaje ..cak, lakse se prodaju oni koji imaju vise jer i hoce vise..
ko nije naucio da se prodaje, on nadje drugi nacin. i gotovo, nema dalje price.
e sad te finese..jedno je uci u stranku, drugo biti stranacki aktivan. jedno je lepiti plakate, drugo je gaziti preko mrtvih i prati pare za stranku..
u sustini, ko nece da predje granicu, on je ne predje. ne laze, ne krade, i ne ***** se. nadje drugi nacin,. stidi se ponekad sebe jer deci nije obezebedio vise, ali naprosto to je sto je..
svako sebi odredjuje granicu...ili mu zakon propise granicu :)

Sve se slazem, ali gde je granica? ovo pitam, jer je dive osporila da uslovi diktiraju i granicu.

Kad bi iz svake ljubavi proistekao brak, i muškarci i žene bi imali po pet, deset ili više brakova.
Ljubav jeste preduslov za brak, ali nije svaka osoba koju čovek zavoli pogodna za brak.

I muškarci se ne žene sa svakom koju zavole, neki pokazatelji kvalitetnog bračnog partnera moraju da postoje.
Tako na primer, ti se nikada ne bi oženio ženom koja ima feminističke poglede na svet, primera radi, pa makar je i zavoleo nekom igrom slučaja.

Ja se nikada ne bih udala za šovinistu, makar ga nekom igrom slučaja zavolela.

Takođe, dopalo se to tebi ili ne, zrele osobe gledaju i okruženje u kome će zasnovati porodicu, uslove života jer to je izbor na duže staze, a ne izlet.
U brak se ne skače kao u bunar jer se neko zaljubio.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

Jednom sam upoznao zenu koja je udata i ima nekoliko sinova, muz nije imao posao, a sinovi jos mali.
Imala je tri svalera i radila na tri posla. Da li je ona casna?

Ona je žrtva.

i ja osporavam.
granicu odredjuje karakter, ne okolnosti.
neko ce ubiti i ukrasti iz obesti. neko ni da mu zivot zavisi od toga.
naravno, da su deca u neoj opasnosti odna nema granice..
ali retko su okolnosti tako drasticne.
pa yadnjih 25 godina an ovim prostirima ti je najbolji primer. u ratu su neki postajali ylocinsi i kriminalci, neki nisu. neke su postajale *****, neke nisu.
u inflaciji su neki otimali pistoljem, neki cesttiti ljudi poceli da svercuju..i tu se recimo njima pomerila granica, ali ipak ostala u granicama ljudskosti..

Kad bi iz svake ljubavi proistekao brak, i muškarci i žene bi imali po pet, deset ili više brakova.
Ljubav jeste preduslov za brak, ali nije svaka osoba koju čovek zavoli pogodna za brak.

I muškarci se ne žene sa svakom koju zavole, neki pokazatelji kvalitetnog bračnog partnera moraju da postoje.
Tako na primer, ti se nikada ne bi oženio ženom koja ima feminističke poglede na svet, primera radi, pa makar je i zavoleo nekom igrom slučaja.

Ja se nikada ne bih udala za šovinistu, makar ga nekom igrom slučaja zavolela.

Takođe, dopalo se to tebi ili ne, zrele osobe gledaju i okruženje u kome će zasnovati porodicu, uslove života jer to je izbor na duže staze, a ne izlet.

- - - - - - - - - -

Ona je žrtva.

Znaci mislis da je casno udati se za nekoga iako ga ne volis?

Ona jeste zrtva, ali da li je casna?

И баш има три швалера и ради три посла???
Лепо признај да си све измислио.

Verujem ti da ne verujes, ali ona dobro izgleda i verovatno ima sta da ponudi,
pa joj ljudi cine da zaradi i da ima opravdanje sto nije kuci.
Ako te bas zanima ima masa zena koje uvek mogu da nadju posao, ne zavise od muzeva.
Naravno, to ne moze svaka.

Verujem ti da ne verujes, ali ona dobro izgleda i verovatno ima sta da ponudi,
pa joj ljudi cine da zaradi i da ima opravdanje sto nije kuci.
Ako te bas zanima ima masa zena koje uvek mogu da nadju posao, ne zavise od muzeva.
Naravno, to ne moze svaka.

Не може свака, слажем се. Треба и за то имати стомак.
Изглед је ту најмање битан, веруј ми.

Znaci mislis da je casno udati se za nekoga iako ga ne volis?

Ona jeste zrtva, ali da li je casna?

Gde si video da sam tako nešto ustvrdila?
Ljubav je temelj braka, sve dalje navedeno jesu dodatni preduslovi.

Što se tiče spomenutog slučaja gde je žena izgubila čast, ja je ne bih osudila jer je spasila porodicu.
I kod Dostojevskog imaš maloletnu Sonju koja ide da proda telo da bi spasila pijanog oca, bolesnu maćehu i promrzlu, gladnu polubraću. Šta je tu važnije? Ljudski životi koje spasava ili čast? I u hrišćanstvu se pojam žrtve za nekoga uzima kao najveća vrlina koja otvara vrata raja. Nisi gledao film "Konstantin"?

Svesna žrtva se uzima kao oličenja najvećeg dobra koje čovek može da počini u ime drugoga.

E sad, ja ne znam detaljno slučaj te žene da bih mogla da kažem da je imala švalere iz zadovoljstva, ili iz prinude koju su joj socijalni status ili društvena nebriga o porodici nametnuli.

I ne laže.
I svog tela je gospodar.

Tvojom logikom sam nastavio..

i udaje se samo iz ljubavi..

iako si napisala da je to preduslov, objasnila si da su drugi faktori vazniji.

- - - - - - - - - -

Što se tiče spomenutog slučaja gde je žena izgubila čast, ja je ne bih osudila jer je spasila porodicu.

Mislis da nije casna?

A udati se bez ljubavi je casno?

Tvojom logikom sam nastavio..

i udaje se samo iz ljubavi..

iako si napisala da je to preduslov, objasnila si da su drugi faktori vazniji.

Jok, nego će da se uda za nekog bez krova nad glavom, bez posla, sa naopakim roditeljima, za alkoholičara, neradnika, nasilnika, narkomana.

Žene se i u takve zaljubljuju, a što je još gore, zaljubljuju se i devojčice s tim što je devojčice lakše prevariti na brak.
I posle se pitamo zašto ima toliko razvoda brakova i zašto ima toliko nasilja u braku.

Jok, nego će da se uda za nekog bez krova nad glavom, bez posla, sa naopakim roditeljima, za alkoholičara, neradnika, nasilnika, narkomana.

Žene se i u takve zaljubljuju, a što je još gore, zaljubljuju se i devojčice s tim što je devojčice lakše prevariti na brak.
I posle se pitamo zašto ima toliko razvoda brakova i zašto ima toliko nasilja u braku.

Probaj da razmislis obrnuto, nije se udala za takvog, ali ako se udala za onog koga ne voli, a ima sve te preduslove koje si napisala, da li je casna zena.

Probaj da razmislis obrnuto, nije se udala za takvog, ali ako se udala za onog koga ne voli, a ima sve te preduslove koje si napisala, da li je casna zena.

Ako je za njenog muža časna, meni ni iz džepa ni u džep.
Zaboravljaš da su se žene vekovima tako udavale i da takva udaja nije bila sramota, već čast.

Što se mene tiče, časna je ona koja od svog znanja, rada stiže i do novca, a ne da brakom stiže do privilegija.
Ja sam viđala slučajeve gde devojka uz bogatog mladića zavoli taj luksuz i kaže da voli muža jer je sposoban da joj pruži lep život.
I ona ga uzaista voli, ili misli da ga voli.
I ko sam ja da joj sudim da li je časna ili nije ako ona misli ili oseča da je to ljubav.
Srećan je on jer ima privrženu ženu, srećana je ona jer se izbavila siromaštva i oboje misle da se vole ili osećaju da se vole.

Njen muz nije nista rekao, ali ti si rekla da je ona izgubila cast.

Mislis da je casno sto se udala da bi pobegla od siromastva, kako znas da je privrzena i da se vole, tj da ga ona voli?

Njen muz nije nista rekao, ali ti si rekla da je ona izgubila cast.

Mislis da je casno sto se udala da bi pobegla od siromastva, kako znas da je privrzena i da se vole, tj da ga ona voli?

Ti bi sada hteo da tumačiš moje reči tako da odgovaraju tvojim pogledima na svet.
Ja ne mogu da procenim tuđe motive ulaska u brak, ako su oni srećni, ko sam ja da zabranim ljudima sreću.

Znam da se ja ne bih udala zbog para, a ne bih ni da izdržavam nekog neradnika.

Back