Carls Dikens

NE bih mogao nikad u Dikensa da se zakunem. To je kao kad imate omiljene, pa se kunete u dobar izbor...

Priča o dva grada je najprodavanije knjiga ikad. Prodata u preko 500 miliona primeraka.
Prodavanija od Harija Potera, ali dobro, ova druga je mlađa, možda je čitaju za 100 godina, mada sumnjam..

NE bih mogao nikad u Dikensa da se zakunem. To je kao kad imate omiljene, pa se kunete u dobar izbor...

Priča o dva grada je najprodavanije knjiga ikad. Prodata u preko 500 miliona primeraka.
Prodavanija od Harija Potera, ali dobro, ova druga je mlađa, možda je čitaju za 100 godina, mada sumnjam..
To bi znacilo da svako domacinstvo na ovom svetu ( Indija, Japan, Kina, Indonzija, Afrika cela Juzna Amerika) poseduje jedan primerak ove knjige,
a ja osim sebe ne znam nikoga ko uopste i zna za tu knjigu, a poznajem silan svet, pa i ljude koj citaju.
Cenim da si se zeznuo barem za tri nule:D

.....ko čita knjige zna...al sam se zeb'o samo za nešto više od pola..
dakle, 200 miliona prodatih primeraka,...tačnije, nije ni ovo tačno jer je naprodavanija Biblija

ja to iz glave uvek, tako da, nije greška. Moja glava nema greške :lol: radi ko sahat...
Na svim listama je Priča o 2 grada No.1. to da znate ako učestvujete u nekom kvizu...ali roman, ne knjiga

http://10mosttoday.com/10-best-selling-books-of-all-times/ mož i ovde šire https://www.google.rs/?gws_rd=cr,ss...the+tales+of+two+cities+the+most+selled+books
moram da isklj. da mi stiže poruka kad me neko kvotuje da ovom forumu ebotemiš.. :)
aj Ć

Lista je vrlo sumnjiva, ne bih joj verovao.

Takve su "liste" i besmislene. Danas takve liste pravi Amazon, tu od Dikensa nema ni "Q", ali su zato knjige tipa Alhemicar
perjanice.

@Cico
Dostojevski nije nikada i nigde bio obavezna lektira, Tolstoj jeste i ne samo u komunistickom svetu.
Mi smo skloni da silne milijarde ljudi posmatramo iz svog ugla, a citalaca ima i u Kini, Brazilu, Juznoj Africi,
Japanu, a sigurno i obavezne lektire po skolama.

Ja bih da me neko pita uvela jednu Dikensovu knjigu u sve skole ovog sveta za decu uzrasta od 10 godina, a to sigurno nije roman koji je njaveden nego je Oliver Tvist.

Oliver Tvist i jeste lektira za niže razrede OŠ u Srbiji, bila je i u moje vreme
..današnja deca imaju naročiti otpor prema dečacima koji preskaču tarabe jer im nisu bliski doživljaji; to je prema tvrdnjama nastavnika.
e, da, sada opet snimaju novu ekranizaciju (ili je snimljena) tako da, ako bude blokbaster, možda ih zainteresuje.

Takve su "liste" i besmislene. Danas takve liste pravi Amazon, tu od Dikensa nema ni "Q", ali su zato knjige tipa Alhemicar
perjanice.

@Cico
Dostojevski nije nikada i nigde bio obavezna lektira, Tolstoj jeste i ne samo u komunistickom svetu.
Mi smo skloni da silne milijarde ljudi posmatramo iz svog ugla, a citalaca ima i u Kini, Brazilu, Juznoj Africi,
Japanu, a sigurno i obavezne lektire po skolama.

Ja bih da me neko pita uvela jednu Dikensovu knjigu u sve skole ovog sveta za decu uzrasta od 10 godina, a to sigurno nije roman koji je njaveden nego je Oliver Tvist.
Ko jedan!:ok:
Da deca uvide I s tim rastu,odakle počinje ovo zlo od liberal (grabežljivi) kapitalizam! Neka oni posle savlađuju tejlorovske veštine,ali s
dobrim osnovama,a ne da srljaju u neke apsurde I beznađa...

To bi znacilo da svako domacinstvo na ovom svetu ( Indija, Japan, Kina, Indonzija, Afrika cela Juzna Amerika) poseduje jedan primerak ove knjige,
a ja osim sebe ne znam nikoga ko uopste i zna za tu knjigu, a poznajem silan svet, pa i ljude koj citaju.

Ajd', neće se vređamo...;)

Ma ti si je tek sada kupila:D Kad ti je Cica preporucila;)
Videla sam da si uzela i Staru prodavnicu retkosti, ta ce ti biti ( kao sto je i meni) njegova najdraza.:heart:

Stara prodavnica retkosti mi je baš, baš stara (tačnije, imam dve, ne znaš koja je gora). Moraću prvo da je lepo ukoričam, pitala sam već 400dindži, pa ću tek onda da je čitam. A ova Priča, tj. Pripovest o dva grada je dvotomna, manjeg formata, ma ko pucka, za tašnu stvorena. :zaljubljena:

Znam JA. Knjiga je odlicna, a ja sam gledala kao mala devojcica i film i crtani film.

Nešto zamišljam kako Tom Sojer kao mali od kužine putuje za Čemeriku kod Marka Tvena na audiciju i četka pedesetak godina da se rodi
Oliver Tvist ...U kojoj su korelaciji dalje ,zamišljajte sami!
Moderna Spremaćica o tom bi mogla svoj blog, da mu ga da malo...:manikir:

Back