Carlos Santana

• Začetnik teme Začetnik teme oycv.....
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
:cross::eek:

Ukrala bih mu gitaru samo tako(((:
To bi bilo krivicno djelo ! :rtfm:

prvo:to sto ne svira prstima ne mora da znaci da ne zna, mozda jednostavno ne voli taj zvuk, ako si malo obracao paznju na njegov zvuk posebno onaj uzivo,ima jako "zamucen" ton i mislim da ne bi nikako zvucalo prstima......
a drugo: najpoznatiji nije nuzno i tehnicki najbolji...
Stvar je odabira cime ce da svira.
Sve zavisi koji zvuk zeli da dobije.
Onaj Knopfler je medju prvima u savremenoj muzici poceo da svira KRANJSKIM KOBASICAMA

ne nego mi se cini da sam gledo jedan snimak dje nesto "pokusava" prstima... cizmice sta ti je sa "profilom" :))))) ja sam probo onaj "Smooth" sa prstima i zvuci mlongo boljse no sa trzalicom (kad sam probao), bar u mojim ko zna kakvim rukama, sto ne znaci da je to svakome tako, naravno... ali znam da u pocetku kad sam krenuo vezbat prstima sam imao daleko gori zvuk nego trzalicom, al sad je "daleko bolji" za vecinu stvari, za neke ipak ne, za neke ipak trzalica. Ali mislim da smut inace mora bolje zvucit prstima.

El se smuk (smut) smok smooth kako li uglavnom svira na 12 te i 14te pragove, a ima i ostalo... al ono najboljse na to. E sad, to ne mora tako, al tako je boljse. I onda se dobije drukci neki zvuk ako trzash recimo "malo dole od 24tog, na 26-7..5?" jer je tu kao (ako drzis 12ti) polovina "ZHICE" (ako se pod zicom racuna od 12tog dje drzis (mesta dje drzis) do kobilice) pa je vibrejshn tj wavwe drugacija tj talas.

Superponirem:)

Back