Čarli se pokvario! Help!

Samsonight

Elita
Poruka
15.944
download (5).jpg

Moj mačak je sad oko 3 godine star i pola svog vremena provodi napolju bez mog nadzora.
Naime, Čarli mi se pre par dana vraća kao usporen snimak.
Usporeno hoda, usporeno deluje, usporen je ceo a inače je živahan mačak.
Prvo što mislim je da ga je nešto udarilo na putu???
Komšije ga hrane i paze kao što i ja hranim i pazim njihove mačkove...
Elem, nikad nisam imala mačku koja se tako sporo kreće.
Šta mu je, imate li ideju?

Možda je nešto neurološki. Kao što si i rekla, može biti bilo šta. Možda je pao nekako, udario u nešto, a ti nisi to videla. Meni je mačka pala sa četvrtog sprata i povredila nogu (preživela) :D
Zašto ga ne odvedeš veterinaru?

Sutra ću ga definitivno povesti veterinaru.
Čarli već od juče ne liči na sebe, usporen je, bukvalno usporen snimak sebe, ne znam koliko puta sam već napisala.
Ne može da skoči, nema šanse da potrči...
Gura se kod mene u krilo, stiska se, odaziva se ali nije u stanju, beda!
Kad se smesti kod mene, nema onog čupkanja nego samo legne.
Baš ga je nešto veliko pokvarilo.
Odspavaćemo pa ćemo videti, ali...
I dalje se pitam šta je Čarliju?

Kakvi, u radijusu od po 0,5km svi volimo mačke, imamo ih i gajimo, svi ih raspoznajemo i volimo, hranimo, mazimo. Čarli se nikad nije ovako ponašao, a voleo je da glumi bolesnika tu i tamo. To mu je bio keč, da glumi da je bolestan da bi dobio bolju hranu, ali ne...
Sutra ću ga povesti veterinaru.
Nešto se desilo tamo gde nisam imala pristup, nešto što ne znam.

Poslednja izmena:
Obavesti nas sta je veterinar rekao.
Necu da the plasim,al menu je macak skoro progurao macecu kugu za neko cudo(nije bas mlad pa se nekako izvuki) jer ga nisam neko vreme revakcinisao...
A ona cesto tako izgleda,macka usporena,bezvoljna,pa ima slab appetit ili ga nema,prosle moze da Keene prov i/ili povracanje.Svasta se tako nesto siri medju njima kad je sezona parenja.Nadam se da nije to i kod njega I da je redovno vakcinisan(ucite se ljudi na mojim greskama)

Letargija, ili je umoran ili je neka vrsta bolesti. Obavezno ga odvedi kod veterinara. Starije mačke mogu tako od artritisa ili srčanih problema.
Usporeno će hodati ako su istraumirane, povređene. Može biti svašta, mogli bismo nagađati ovako do sutra. Možda se samo razboleo ili povredio, ili zadobio neku traumu.

Bili smo kod veterinara popodne, pregledan je, i videćemo rezultate uskoro, da li je kontuzija, zaraza ili nešto treće.
Nije imao nikakve uobičajene simptome kao što su povraćanje, dijareja, dezorjentacija, trzanje, šepanje, ne reaguje na pipkanje, što je ipak dobro u svemu.
Danas je dobro jeo, napio se vode kao i obično, i primećujem da se ''ubrzava'', sasvim je druga priča mada još nije sve kako treba.
Hvala na interesovanju i moralnoj podršci, nadam se najboljem i javljam.

:maca:💕

Back