Car Go i placanje karticom

Poruka
13.027
Krenem ja jutros da obavim neki vazan posao, otvorim Car Go aplikaciju koju koristim regularno. Krenem da narucujem voznju, sistem mi kaze - izaberite nacin placanja. Reko imam karticu registrovanu sta me pitate. Posto Car Go aplikacija ume da baguje, restartujem krenem ponovo da trazim voznju - kaze - nacin placanja.

Pogledam malo dublje u account, pronadjem karticu - kaze istekla vam je kartica!

U jbt. Niko me nije obavestio da mi je istekla. Narogusim se na banku i odem kod njih da se zalim.

Dodjem tamo, oni kazu, pa vazeca vam je kartica do kraja meseca a evo vidimo u fajlu da je sledeca primremljena i dobicete obavestenje SMS-om kad da je podignete.

Reko znacu 08/24 na isticanju kartice znaci da istice na kraju avgusta. Kazu da, mozete slobodno da koristite postojecu do kraja meseca.

Ja: ??????????

Sta sad?

Pokrenem Car Go chat jer ni nemaju telefon gde bih zvao. Javi mi se neko, pita sta je problem?
Kazem sistem mi ne prihvata karticu koja je vazeca, sad sam bio u banci i kazu da mogu da placam sa njom.

I sta oni meni kazu na to:

Nas sistem ne zna kad istice vasa kartica jer nema datum samo mesec pa kad dodje taj mesec sistem sam blokira karticu kao nevazecu.
Mozete da koristite neku drugu karticu sa drugim datumom isteka!

reko jel to znaci da nemate mogucnost da vazecu karticu proglasite vazecom

odgovor ukratko: nemamo tehnickih mogucnosti.

reko jel treba onda da odjavim karticu pa da je ponovo prijavim da ne bi bila istekla.

oni kazu - ne mozete vise da koristite tu karticu cak i da je re-registrujete.

Reko - nemam komentar. Zapanjen sam. Efektivno ste me proglasili posle 4 godine nepozeljnim korisnikom.

Kazu tako stoji u nasem pravilniku poslovanja koji ste potpisali.

To sa pravilnikom vam je pogresno taman onoliko koliko vam i sistem ne radi kako treba.

Odgovor je - zao nam je sto ste stekli takav utisak....

Jbt utisak... ispada da ne zelis da imas korisnike koji hoce da te plate za servis. Kakav je to biznis? Ne kazem da nisam razmazen zapadnim standardom ali stvarno - sve to nema nikakve logike. Radis biznis da bi pravio pare, za to ti treba korisnik, koliko treba da budes glup da teras korisnike.

Znaci Srbija zemlja iznenadjenja od ranog jutra.

Druga povezana tema....

kartica vam istice 09/24 - sta vi smatrate?

da je vazeca do 31/8/24 ili do 30/9/24?

s obizrom da to sad ispada da nije ono sto jeste, i kako je svuda uobicajeno, nego kako ko na to gleda.

Beograd vapi za konkurencijom u odredjenim oblastima. Ovako sa monopolima - katastrofa.

Da ali ne mozes da se ljutis na pojedinacan poslovni sistem...

To nije do njega..

Sistem je takav da svako zeli da smanji troskove rada
To upravo znaci da ces da seces krajeve, pa nek se neko drugi bakce sa krajevima..

Svako svakom uvaljuje, obicno kuipac sistemu , pa u opstoj nekulturi ponasanja, bolje prolaze sistemi koji ne postuju kupca i onda srednji i mali prodavac pravilno zakljucuju da treba da smanje troskove granicnog poslovanja..

Ne nude sve usluge, npr tebi se ne nudi usluga placanja u mesecu kad ti istice kartica...iako ti vazi , ali ti se ne nudi usluga u mesecu kad ti istice kartica...

Probao sam u Srbiji upravo to sto kazes, da budem siroke ruke, tj da pruzam krajeve kupcima i to kosta, nekad puno nekad malo , ali ne postoji pozitivna povratna sprega, tj nije cenjeno vec je samo iako si vest , povecan trosak, a ako nisi vest u tehnologiji i komercijali , onda je to ogromno povecanje troskova i komplikacija...

U prevodu , isplati se da ti radno vreme zimi bude do 19h nekad i do 18h npr u januaru i februaru , a do 20h u prolece i jesen a kad krenu vrucine, nezavisno kad je datumom, kao bazen, uvedes radno vreme do 00....bukvalno je to ekonomski interes..

Cak i kupci zele mesetare, a ne trgovce...
Tj zele snalazljivost od trgovca da im nadje jeftino a pred istekom, muljanje , akcije....
To je Gomora...Ako hocete drugaciji sistem , mora se raditi na tome da se on negde oformi, tj neki od onih idiotskih idilicnih sistema je verovatno dobro osmisljen....

4-5 sati posle chata sa podrskom u kome se zakljucuje da se nista nece promeniti ili popraviti, stize obavestenje:

ocenite podrsku

Nisam ocenjivao, ostavio sam poruku:

Sta treba ja ovde treba da ocenim? Jadne ljude sto se javljaju na chat i moraju da se izvinjavaju za ono za sta u sustini nisu krivi? Njih treba ih nagraditi naveliko za sramotu koju trpe! Svaka njima cast na strpljenju i ljubaznosti u ovakvoj situaciji! Ili treba da ocenim servis kompaniju koja efektivno rasteruje svoje regularne korisnike nicim krive takodje?

Sad kad razmislim, hvala im sto su me oterali (ne znam kako drugacije da shvatim osim tako).

Svaki put kad mi se desi da me neko od negde otera, meni se desi da prodjem mnogo bolje nego sto sam sanjao da moze - desilo mi se to par puta u zivotu. Sad cekam da vidim sta je sledece.

S obzirom da Car Go nema nikakav drugaciji nacin placanja osim kartice (koliko je meni poznato - a nekad su imali)* efektivni ucinak je da ako nesto nije u redu sa karticom, korisnik ne moze da koristi servis. To se meni mesecima desavalo da sistem ne naplati voznju odmah (iz potpuno nejasnih razloga) nego kad trazim sledecu voznju sistem me pita da platim prethodnu, i kad je platim vozim sledecu.

Ne znam, da ja radim taj posao napravio bi nekoliko varijanti za placanje, a ne samo jednu, meni je sve to krajnje glupo da se zasniva samo na jednom sistemu placanja.

*) Postoji prica da je Car Go krenuo od prevoza ljudi po firmama po narucbi (na pocetku uglavnom IT klijentela) i da su tad na pocetku imali nesto kao novcanik u koji je kompanija uplacivala neku pretplatu da bi zaposleni mogli lakse da se transportuju. Taj metod je ugasen zbog korisnika. Jer su neki korisnici pravili poprilicnu stetu.

Ono sto meni nikad nece biti jasno u ovom svetu (ne samo u Car Go) da zbog nekog ko ne igra korektno ti kaznis sve redom sveukupno - dakle i one koji se ne ponasaju tako - nekako mi se cini da je bolje da profilises ko je korektan, a ko nije pa da penalizujes one koji to nisu. Bilo je nekoliko interesatnih momenata i u Car Go-u na tu temu poslednjih nekoliko meseci.

Back