CAPRELSA (vandetanib)

dusadusica

Početnik
Poruka
32
Dobar dan! Ako mogu da znam kako da nabavim lek caprelsa ili vandetanib koji se samo prodaje inostranstvu bez njihovog recepta, posto recept nasih lekara se ne priznaje nigde... ako neko zna neka se javi, mama je dobila medularni karcinom stitne zlezde i preporucen joj je taj lek...

Dobar dan! Ako mogu da znam kako da nabavim lek caprelsa ili vandetanib koji se samo prodaje inostranstvu bez njihovog recepta, posto recept nasih lekara se ne priznaje nigde... ako neko zna neka se javi, mama je dobila medularni karcinom stitne zlezde i preporucen joj je taj lek...

Ja kad sam za oca nabavljala citostatike iz Makedonije nije bilo nikakvih problema. Moja prijateljica je naručila u apoteci i oni su je pozvali posle par dana da ih preuzme, jer citostatike ne drže na lageru i ona mi je poslala busom. Doduše taj citostatik je bio jako jeftin, pa možda zato i nije bilo problema oko nabavke.. Ako imaš nekog u inostranstvu zamoli ga da se raspita i javi ti.

Ja kad sam za oca nabavljala citostatike iz Makedonije nije bilo nikakvih problema. Moja prijateljica je naručila u apoteci i oni su je pozvali posle par dana da ih preuzme, jer citostatike ne drže na lageru i ona mi je poslala busom. Doduše taj citostatik je bio jako jeftin, pa možda zato i nije bilo problema oko nabavke.. Ako imaš nekog u inostranstvu zamoli ga da se raspita i javi ti.

Zdravo.Ja bih zamlila ako iko sazna kako doci do leka, da javi. Takodje mi je potreban Vandetanib !!!! Hvalaa.....

Moze se nabaviti u inostranstvu ali kosta 6000 eura i potreban je recept doktora iz te zemlje tj ciji je pacijent osiguranik.... Inace, pre 2-3 godine vrsena su neka istrazivanja u vezi ovog leka i nasa zemlja je bila ukljucena tako da su ti pacijenti koji su bili na lecenju dobili besplatno terapiju i u preko 50% slucajeva je pomoglo...

Moze se nabaviti u inostranstvu ali kosta 6000 eura i potreban je recept doktora iz te zemlje tj ciji je pacijent osiguranik.... Inace, pre 2-3 godine vrsena su neka istrazivanja u vezi ovog leka i nasa zemlja je bila ukljucena tako da su ti pacijenti koji su bili na lecenju dobili besplatno terapiju i u preko 50% slucajeva je pomoglo...

Hvala na informaciji. Zaista ta cena? Mislim kako ste upoznati sa tim?Znam da su bile studije kod nas i veoma se dobro pokazao.Nadam se da cu i ja biti te srece u slucaju da uspem da ga nabavim :-)

E ovako, nakon 100845748404894 poziva i slanja mejlova po inostranstvu :) rekli su mi da je tako... nazalost ne vazi nas recept...pa je pretesko nabaviti ja se trudim vec mesec dana... ako saznam nesto vise javicu sigurno...

Da li možda moglo ovako: Preko nekog prijatelja, rođaka i slično pošalješ istoriju bolesti pacijenta, i preporuku tj recept naših lekara pa da ta osoba ode kod ili svog lekara u inostranstvu ili nekog drugog i tako proba da dobije recept?
Ili direktno od proizvođača da nabaviš?

E ovako, u Nemackoj mora da bude njihov osiguranik, a u Francuskoj na nekom institutu su rekli da pacijent mora da bude na bolnickom lecenju kod njih jer taj lek kada se konzumira pacijent mora da bude pod prismotrom zbog srca...ja sam zvala predstavnistvo firme koja proizvodi ovaj lek i rekli su mi da je najbolje da dr koji vodi pacijenta posalje kompletnu dokumentaciju Evropskoj zdravstvenoj komisji koja ce proceniti da li ce taj lek imati efekta i na taj nacin da se naruci sto je jedino izvodljivo... moju mamu vodi dr Petakov endokrinolog i zamolila sam ga da to uradi, pa cim dobijem odgovor ja cu vam javiti a i vi ako saznate nesto javite.. pozdrav i srecno

E ovako, u Nemackoj mora da bude njihov osiguranik, a u Francuskoj na nekom institutu su rekli da pacijent mora da bude na bolnickom lecenju kod njih jer taj lek kada se konzumira pacijent mora da bude pod prismotrom zbog srca...ja sam zvala predstavnistvo firme koja proizvodi ovaj lek i rekli su mi da je najbolje da dr koji vodi pacijenta posalje kompletnu dokumentaciju Evropskoj zdravstvenoj komisji koja ce proceniti da li ce taj lek imati efekta i na taj nacin da se naruci sto je jedino izvodljivo... moju mamu vodi dr Petakov endokrinolog i zamolila sam ga da to uradi, pa cim dobijem odgovor ja cu vam javiti a i vi ako saznate nesto javite.. pozdrav i srecno

Nadam se da će to biti dobitna kombinacija :)

Pozdrav i Vama medicino77... moja mama je preminula 15.januara od ove bolesti.. ne bih Vas plasila ali ako se bolest na vreme otkrije postoje veike sanse kao i jaka volja Vase mame da prodje kroz pakao kao i kroz ruke doktora koji su nemarni... ja ne znam da li sam pametna sada da Vam pomognem ali sve sto mogu i hocu da kazem je to da budete jaki i da ne odustajete!!!! Zelim Vam svako dobro kao i ozdravljenje!!!! Sve sto Vas zanima pitajte...

Primite iskreno saucesce.Bas sam se potresla,Je li vasa mama ikada operisana.Koliko dugo je bolovala.Kolike vrednosti kalcitonina su bile.Ma znam zdravstvo je u haosu,niko nista ne radi niti prduzima.Cim dobijes dijagnozu rak odmah si otpisan.Uopste se ne trude da pomognu bar koliko mogu..Hvala vam puno sto ste se javili.

Hvala Vam, operisana je pre 26 godina, ali odstranili su joj samo polovinu, 2011 vrednosti kalcitonina su bile 10840!!!! to je 100000 puta uvecana vrednost (oko 0,430 je za zene) , pokusali su da joj odstrane ali nazalost nisu uspeli jer je tumor zahvatio i jugularnu venu koja inace dovodi krv do mozga pa bi svako njeno ostecenje bilo fatalno...Nema na cemu, zelim da pomognem svima, jer nikom ne bih zelela da dozivi ovako nesto! Jedino sto smo postigli za njeno lecenje je bilo to da su joj vrednosti kalcitonina i hormonni stitne zlezde bili jako smanjeni nakon sto je jela aroniju i to preporucujem svima jer je jako zdrava!

Cao .Hvala Vam sto se javljate i pomazete mi,svaka informacija mi je dobro dosla..Ne znam da li bi mi poslali Vas broj telefona da Vas nazovem i porazgovaramo.Ja Vam mogu ostaviti moj broj pa mi vi sa Vaseg posaljite poruku pa cu Vas ja pozvati.0038765489861.Unapred veliko hvala..

Vazi,hvala Vam.Gde se Vasa mama lecila.Zasto joj nisu odmah odstranili celu stitnu zlezdu.Je li ona primala neku hemoterapiju ili imala zracenje.Posle koliko godina od operacije joj se pogorsalo stanje.Moja mama je pre 2 godine operisana.Kalcitonin joj je sada oko 100.Nije imala nikakvih drugih terapija.Radili smo genetsko ispitavanje,nije nasledno.Ona pije aroniju.Primjetila je da joj ona pomaze.Veliki pozdrav i svako dobro

Pisite slobodno na mail, dosta sam za racunarom a za tel stvarno nemam vremena.... posao, studije... mami su u Kraljevu pre 26 godina odstranili tu polovinu i eto 2011. ponovo se pogorsalo, bila je na klinickom centru u Bg... tamo su joj rekli za prof Matovica u Kg da radi neku radionuklidnu terapiju koja bi joj pomogla... i tako je ona cekala 11 meseci da bi nam na kraju rekli da nema spasa...nije imala nikakvu terapiju, i ona je radila genetiku isti su rezultati... jedino ko se iole trudio za nekakvu pomoc bili su lekari na VMA posto je morala da ugradi stent jer joj je tumor pritiskao traheju i imala je gusenja. Pozzz

Back