Najveća greška koju početnik može da napravi (ja sam je napravio pre 6-7 godina) jeste da kupi mnogo objektiva, a da ne zna šta mu zaista treba. Moj savet ti je da jedno vreme slikaš sa kit objektivom 18-55. Posle nekog vremena pogledaj foldere sa slikama i vidi na kojim si žižnim daljinama napravio najveći broj fotki, i onda se potrudi da kupiš što bolji objektiv koji tim žižnim daljinama odgovara. Ako na primer ustanoviš da koristiš 18-55 najviše, onda kupi recimo Tamron 17-50 2.8 VC koji daje dobru oštrinu, lepo reprodukuje boje, ali ponekad ima problem sa sporijim fokusiranjem, što i nije toliko bitno ako ne slikaš sport. Druga varijanta bi bila Canon 15-85 IS koji je objektiv gotovo bez ijedne mane, ali je i značajno skuplji. Ako primetiš da ti fali zum, kupi Canon 55-250 IS koji će ti odlično raditi posao, ima i Tamron 70-300 VC koji je stotinak evra skuplji i nešto bolji optički.Ako ustanoviš da ti fali širine, recimo ako slikaš arhitekturu ili pejzaže, onda Tokina 11-16 Pro...u svakom slučaju, nemoj da kupuješ objektiv a da ne znaš za šta ti treba. Ovaj 75-300 će ti raditi posao ako ti zum povremeno treba, ali ako ti treba mnogo više, onda obavezno 55-250 IS koji je savremeniji objektiv. Ali prajm 50 1.8 II uzmi obavezno, iznenadićeš se šta sve s njim može da se postigne.
Slike na linku koji sam ti dao su odlične, ali imaj na umu da su sve prošle kroz makar i minimalnu obradu u Lightroom ili Photoshopu, jer svaka digitalna fotka mora da se obradi, makar da bi se ispravilo "curenje" (nagnutost u jednu stranu). kolorit, oštrina itd.
Sve ono gornje za objektive važi ako ti baš baš treba drugi objektiv. Imaš odlični početnički komplet, i ja bi ti preporučio, bazirano na svom iskustvu, da teraš s njim i kupiš prajm i eksterni blic (imaš odlične kineske Yongnuo za stotinak evra) i što više učiš o fotografiji. Ovo "početnički" komplet shvati uslovno, jer bilo koji današnji DSLR nudi više mogućnosti nego što će bilo koji korisnik ikad iskoristiti.Dobro prostudiraj uputstvo, čitaj knjige o fotografiji, gledaj tutoriale i predavanja na jutjubu i samo napred. DSLR je virus kojeg se teško osloboditi kad vidiš koliko to zabave i lepih iskustava pruža.