Canon A60 Olympus C350

Pa po testovima na netu Canon je bolji izbor. Pogledaj oglase u novimama (npr novosti oglasi za podrucje BG ili gradjanski glasnik za NS). Od svercera se A60 u novembru 2003 mogao kupiti za 220eur. Sad je verovatno jeftinije. Ja imam A70 i super sam zadovoljan. A sto se tice slika u sobi, bez blica mozes lepo slikati samo nepomicne motive sa aparatom na stativu. Sa blicem canon snima lepo do 4-4.5 metara ali ako zumiras, to rastojanje se smanjuje. Skroz zumirano, objektiv omogucuje snimanje sa blicem do max 2.5-3 metra.

E pa Gost-u,posto vidim da se bas razumes u digitalne fotoaparate resih da te zamolim za pomoc.Treba mi aparat do nekih 200 eura i sa dobrim fotkama.Preporucuju mi HP photosmart 735,da li znas nesto o njemu? To je naravno preporuka prodavca! Mozes li ti nesto da mi preporucis osim Canon-a?
Unapred hvala.

Pa mislim da je canon najbolji sto se kod nas moze naci a misljenje je formirano citajuci sajtove sa interneta. Imam A70 i on je skroz ok ali malo sam radio sa drugima sem sa nekim Olympusom od 1000eur koji nije za poredjenje. Za ozbiljna snimanja i dalje koristim analogni aparat sa izmenjivim objektivima. Digitalnog Canona sam uzeo prvenstveno jer sam nasao svercovani po povoljnoj ceni (280eur u oktobru kada je kod nas u veleprodaji kod uvoznika bio preko 400eur) a hvale ga na raznim review sajtovima vise nego sve ostale.
Za do 200eur, pogledaj male oglase i sta nude sverceri. Cene su znatno povoljnije nego u radnjama medjutim, tesko je nesto preporuciti jer se cene menjaju bukvalno dnevno pa ono sto je nekada bilo lose za 300-tinak ojra sada je skroz ok ako kosta 200-tinak. Npr, u oktobru je HP735 bio preko 300eur a toliko ne vredi. Sada je cena u NS kod BPComputers 171eur (mislim da je to bez poreza) sto je ok za ovakav aparat. Ali opet preporucujem Canona. Pogledaj i Fuji ako nadjes kod nas njihove amaterske modele.

uber_nuss:
Prijatelji..

Prodaje li neko Canon A60 ili Olympus C350?

Ili mozhe da mi preporuchi aparat do 200 eura
sa optickim zumom koji pri sobnom osvetljenju
ne pravi mutne i granulisane forografije!

Koja su vasa iskustva sa ovim digitalcima?
Šta god poredio sa Canonom nije fer samo da znaš :) no ono što hoću da kažem je uzmi Canon-a, nećeš se kajati.

Milow:
uber_nuss:
Prijatelji..

Šta god poredio sa Canonom nije fer samo da znaš :) no ono što hoću da kažem je uzmi Canon-a, nećeš se kajati.

millowane srbine. Stvar je u tome sto ne zelim da dam lopovima 250 jura kad preko grane svuda ima za oko 150!!! sramota kako deru

Cene su nize samo u USA. I to drasticno nize nego bilo gde u svetu. U Evropi je sva foto i video oprema bar 20-30% skuplja nego u USA. Pogledajte samo najave nove fotoopreme. Najavljena cena u USA je npr. 1000$ sto je po zvanicnom kursu 840eur a najavljena cena za Evropu je 1100eur. U Grckoj je npr. foto oprema jos skuplja nego kod nas. Predpostavljam da je u pitanju poreska politika. Povoljno mozete proci samo ako vam neko donese direktno iz USA ili iz Evrope ali da za Evropu obavezno uzme onaj povracaj poreza (melverstojer u Nemackoj ili afa u Madjarskoj). Ako neko zna neke pilote ili stjuardese :D moze probati da nabavi iz fri-shopova na aerodromu na bliskom istoku ili u Singapuru. Tamo su takodje povoljne cene. Mozete i poruciti sa pojedinih sajtova koji salju opremu u SCG
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home/
ali vam se naplacuju troskovi transporta a kako cete proci sa nasom carinom, neka vam je bog (ili veza na carini) u pomoci. Bilo je i slucajeva da su paketi "kalirali" na carini ili u nasoj posti pa ljudi ostajali bez mem. kartica, baterija, kablova...

uber_nuss:
Prijatelji..

Bavim se prodajom digitalnih fotoaparata
te pogledaj link
http://chemer.on.neobee.net/
a ljudi koji hvale Canon su naravno u pravu
s tim sto ti hvalospevi nisu opravdani kad je u pitanju serija A60/70/80 (nedovoljan kvalitet optike)
mnogo su kvalitetnije, sto se krajnjeg proizvoda tj fotografije tice, serije A20/30/40
Jace serije Canona tipa S ili G su besprekorne
I jos nesto da dodam Nemojte kupovati Fotoaparate jer imaju puno MPX trazite dobru optiku
ajd pozdrav

Back