Cane corso

Gari91

Početnik
Poruka
2
Dobar dan,imam Cane Corso ženku staru skoro 5 meseci,imao bih jedno pitanje i želim da čujem vase mišljenje
Veterinar mi je rekao da mogu da dodjem da sece uši i rep,da nije to malo kasno i da li će imati posledice posle sečenja repa? Hvala

Mnogo kasno za "kupiranje" usiju, imace pas opasnu traumu, zamisli koja muka da odvedes stene kod veterinara tamo ga bocnu i pas zaspi, onda ga seckaju kao svinju, cemu? Inace je zakonski zabranjeno vec 5-6 godina koliko znam i moze da se popije opasna kazna! Nemoj da seces usi zivotinji koja je nemocna.

То је законом забрањено и кажњиво, ако ниси упућен. И апсолутно непотребно излагање пса опасности и стресу. Поступак се пре забране изводио у узрасту штенаца старих 8-10 недеља под тоталном анестезијом. Данас постоје бројни недостаци овог окрутног и врло непопуларног дела. Пас је уведен у анестезију и подвргнут је операцији без правог медицинског проблема. Постоперативни проток може бити непредвидив, компликован, а подизање ушне шкољке зависи од успеха саме интервенције и природе хрскавице. Током подизања ушију, хрскавица након операције претрпи велико оптерећење. Постоје такође и бројне компликације постоперативно, а ожиљак који ствара ожиљак може оштетити ухо. Дозвољена је само корективна отопластика из медицинских разлога (механичке повреде, неправилности, ...).

Koliko ti imas godina? Da li je kasno da se tebi odseku usi, mislim da li ce biti posledica? Naravno salim se, nisi zlonameran i predomisljas se. Ako volis psa ne sakati ga u svrhe estetike, bice jednako lep i sa onim sto je dobio rodjenjem. Budimo ljudi. 🙂

Back