Čakre?

Zanima me šta se zna o istima i Vaše mišljenje?

Opasno je ulaziti u to jer je to demonizam...

obicno se pogresno veruje da je to nesto drugo,,,

- - - - - - - - - -

Da pokušam malo ozbiljnije da odgovorim na temu...

Da li je moguće da neko veruje u čakre?! Smejem se takvim ljudima i otvoreno ih smatram budalama. Mogao bih da razumem recimo negde u 15-tom veku ili nešto slično, ali danas kada je veliki deo "fenomena" naučno objašnjen, verovati u nekakvu energiju koja deluje na taj način...
Da l' niste gledali Zmajevu kuglu... Pa bacate određene vrste "talasa" oko sebe...

Ovo je jedna od gomile prevara koje se šire našom divnom planetom... I gomile ljudi zarađuju pare od toga; Bilo u vidu knjiga u fazonu "Nemaš ruku - izlečiću ti je ovom knjigom" i ostale budalaštine kao i DVD-evi sa divnim tutorijalima kako da vam nikne druga glava radeći određene vežbe i meditacije...
Ljudi, okanite se gluposti...ali zaista...krajnje je vreme...
---Čuo sam da je gomila ljudi u svetu umrla zbog primene tzv, (valjda) solarne meditacije gde te budale počinju da veruju da se hrane suncem, da ne moraju jesti. To je potpuno isto kao čakre-teorije (samo su ove manje opasne, ali podjedanko su glupe i besmislene).
---Gledao sam neki dokumentarac gde likovi obaraju jedni druge tako što šalju u njihovom pravcu nekakav talas... Smejurija. Kada je voditelj probao, nije se srušio pa su praktikanti rekli da on "nije želeo da se to desi, pa se zato i nije desilo". Tipična prevara i uvek postoji to "jao pa nije pomoglo zato što..."

Opet, manite se toga. Imamo dovoljno problema i još treba da se bakćemo sa zaluđenim budalama. Ovo je jedna od mnogih stvari stvorenih samo za mlaćenje para - ništa više.
Nije samo glupo i besmisleno nego i opasno...

Odustajem.
Preozbiljna tema,
a razni se kače,
uglavnom oni koji i neznaju o čemu se radi.

Samo savet - pošto je mnogo šarlatana,
Ako želite da se bavite jogom
raspitajte se o "planu"

Ako prva dva stepena nisu
- psihička priprema za bavljenje jogom
- vežbe disanja
bežite od takvih, jer može doći do
ozbiljnih psihičkih poremećaja.

Sa ozbiljnim Guru-om promeniće vam se život.
Biitno na bolje.

Ako već krenete ima par odličnih knjiga
od Jasmine Puljo.

Poslednja izmena:
Za ime Boga, kakve veze ima joga sa čakrama... Možda vi mešate neke činjenice ovde, ali ovo prvo su vežbe (za koje verujem da su delotvorne, barem do određenog nivoa) a drugo su apstraktne, nazovi-... Ne znam ni šta tačno... Bitno je da je smešno, netačno, i mlatim-pare orijentisano.

Zanima me šta se zna o istima i Vaše mišljenje?

Slucajno nabasah na temu...
Pre par god. sam isla kod reiki majstora, iz radoznalosti i imam prvi i drugi stepen. Dalje me je smorilo pa nisam nastavila. On inace, ima pune ruke posla. Profesor je u srednjoj skoli i ovo radi kod kuce. Dolaze mu kolege, prijatelji, sportisti,...
Znam zenu koja sebi radi prvi stepen, i tvrdi da su joj se povukle neke modrice po telu koje su navodno posledica ozbiljne reume.
Ja nisam neko ko veruje u cuda, ali kontam da to deluje na nas slicno kao kada krenes na ispit, poneses puskice i odlicno ga uradis iako ih nisi koristila. Imala si vise sigurnosti samo zato sto su bile tu.
Sto se vrtenja cakri tice, ima dosta knjiga o tome. Citala sam jednu koju je zena napisala iz licnog iskustva. Imala je probleme sa cerkom, krenula sa viskom i stigla do cakri. Zove se "GEOMETRIJA BOZANSKE ISKRE", a konkretno za cakre je vezana tehnika "vesele carolije". Probaj da nadjes, ako te interesuje.

Slucajno nabasah na temu...
Pre par god. sam isla kod reiki majstora, iz radoznalosti i imam prvi i drugi stepen. Dalje me je smorilo pa nisam nastavila. On inace, ima pune ruke posla. Profesor je u srednjoj skoli i ovo radi kod kuce. Dolaze mu kolege, prijatelji, sportisti,...
Znam zenu koja sebi radi prvi stepen, i tvrdi da su joj se povukle neke modrice po telu koje su navodno posledica ozbiljne reume.
Ja nisam neko ko veruje u cuda, ali kontam da to deluje na nas slicno kao kada krenes na ispit, poneses puskice i odlicno ga uradis iako ih nisi koristila. Imala si vise sigurnosti samo zato sto su bile tu.
Sto se vrtenja cakri tice, ima dosta knjiga o tome. Citala sam jednu koju je zena napisala iz licnog iskustva. Imala je probleme sa cerkom, krenula sa viskom i stigla do cakri. Zove se "GEOMETRIJA BOZANSKE ISKRE", a konkretno za cakre je vezana tehnika "vesele carolije". Probaj da nadjes, ako te interesuje.

Mozda i probam da nadjem tu knjigu, i onu sto mi preporuci skura ;)
Hvala. :cmok2:

Back