ČAK 80 PEVAČA DOBILO PO 90.000 OD DRŽAVE Mina Kostić: "Nije mi dovoljno, pokrila sam samo račune", a evo ko je još na spisku i šta kažu

Straks92

Stara legenda
Moderator
Poruka
90.691
ČAK 80 PEVAČA DOBILO PO 90.000 OD DRŽAVE Mina Kostić: "Nije mi dovoljno, pokrila sam samo račune", a evo ko je još na spisku i šta kažu

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umetnika, na molbu Samostalnog sindikata estradnih umetnika Srbije (SEMUS), koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je predsednik tog sindikata Dragiša Golubović.

- Mi smo u martu podneli zahtev za pomoć samostalnim umetnicima i samostalnim izvođačima. U ovom trenutku odobrena je pomoć samostalnim umetnicima, a očekujemo da će se sredstva odobriti i za izvođače. Odobrena su sredstva za 2.000 umetnika od kojih je 80 pevača, a među ostalima su likovni, dramski umetnici i drugi. Međutim, čini mi se da se samo oko pevača digla fama - kaže Golubović i objašnjava:

- Među onima koji su dobili novac nema velikih imena poput Cece, Brene, Snežane Đurišić jer oni ili imaju svoj firme ili su zaposleni u nekoj firmi. Ovde je reč samo o ljudima koji su samostalni umetnici. I da se razumemo, niko od ljudi koji su na spisku nije tražio novac, to je sindikat učinio u njihovo ime.

https://www.blic.rs/zabava/cak-80-p...campaign=push_72705db48d66094&utm_medium=push

Ovo je prevazišlo svaku meru. Prvo su nam oteli Vaskrs, pa onda i kafiće i klubove. Vrše torturu nad pevačima.

Poslednja izmena:
Чим сам видео наслове типа довољно ми је 3000€ да прегурам месец, било ми је јасно да ће гомила њих добити добре паре.Наслови су имали за циљ да изазову саосећање код људи, и да створе слику да то нису никакве паре, поготово не за ту елиту.
У једном тренутку сам чак дошао у искушење да сам одвојим пар десетина хиљада евра да им уделим, да преживе месец.

Ovo je više nego nepravedno. Mnogi ljudi su nezaposleni, socijalni slučajevi, jedva sastavljaju kraj sa krajem a država pomaže estradu koja je nadprosečno zarađivala pre korone i pretpostavljam da imaju kapitala da preguraju pauzu od godinu dana.

Ovo je više nego nepravedno. Mnogi ljudi su nezaposleni, socijalni slučajevi, jedva sastavljaju kraj sa krajem a država pomaže estradu koja je nadprosečno zarađivala pre korone i pretpostavljam da imaju kapitala da preguraju pauzu od godinu dana.
Pevači su veliki rasipnici, koliko god da zarade potroše na kokain, rave i žigole. Da su znali da korona stiže štedeli bi. Mada mnogi bi.

Šta znam , Zvezde Granda i svi ti klovnovi više urade na širenju "meke moći" Srbije u "regionu" nego što sve NVO finasirane sa Zapada urade na širenju uticaja svojih finansijera

Ako živimo u svetu izvrnute realnostu ne bih znala ko tu za koga radi i zašto je ko šta zaslužio

у тексту пише да држава помаже уметнике из удружења уметника.

Од 2000 уметника, тек њих 80 су певачи. То је 4 % свих уметника из удружења. Тешко да је могла да се донесе одлука "добијају три минималца сви уметници, чланови удружења уметника, осим певача народне музике јер они су раније зарађивали велике паре по Франкфурту на Мајци".

Šta znam , Zvezde Granda i svi ti klovnovi više urade na širenju "meke moći" Srbije u "regionu" nego što sve NVO finasirane sa Zapada urade na širenju uticaja svojih finansijera

Ako živimo u svetu izvrnute realnostu ne bih znala ko tu za koga radi i zašto je ko šta zaslužio
prevedi ovo sa botovskog na srpski da te razumemo

у тексту пише да држава помаже уметнике из удружења уметника.

Од 2000 уметника, тек њих 80 су певачи. То је 4 % свих уметника из удружења. Тешко да је могла да се донесе одлука "добијају три минималца сви уметници, чланови удружења уметника, осим певача народне музике јер они су раније зарађивали велике паре по Франкфурту на Мајци".
Ne razumem šta hoćeš da kažeš? Da nezaposlenima država ne treba da pomogne a da umetnicima treba?

Pevači su veliki rasipnici, koliko god da zarade potroše na kokain, rave i žigole. Da su znali da korona stiže štedeli bi. Mada mnogi bi.
Pa nisu svi , neki su pametni kao Brena .
Ili Nataša Bekvalac koja je digla vilu na Čeneju pa je sada iznajmljuje za fency kućne žurke po 500-1000 evra na dan , kaže da cveta poso za vreme Ćovida .

Ne razumem šta hoćeš da kažeš? Da nezaposlenima država ne treba da pomogne a da umetnicima treba?

Треба да помогне и незапослене. А ти си навео естраду која је зарађивала изнад просека као поређење, а овде држава није помагала естраду, већ уметнике (двадесет пет пута шири појам од естраде).

Треба да помогне и незапослене. А ти си навео естраду која је зарађивала изнад просека као поређење, а овде држава није помагала естраду, већ уметнике (двадесет пет пута шири појам од естраде).
Valjda je preče pomoći nezaposlene nego umetnike?

Valjda je preče pomoći nezaposlene nego umetnike?

Уметници су углавном незапослени. Ових 80 су били запослени док се музицирало.

Остали уметници су углавном психички оболели (али безопасни) сликари и вајари и фотографи који нису ни за го кyрац, али се воде као уметници у удружењу, да би имали неке бенефиције (можда не баш маркицу за превоз, али тако нешто).

ДА им није удружења да се праве да су уметници, вероватно би примали неке инвалиднине или социјалне помоћи као безнадежни случајеви.

Пре пар недељај је била вест у Блицу да се неки магистар уметности жали да не може ништа да ради јер има медицинско стање које се зове "дискус хернија".

Back