CACIB,CAC i tri spec. izlozbe u Banjaluci

E bas ti zavidim, salji slike sto pre!
Da, ime na k, tezak zadatak. Nekoliko imena mi pada na pamet (Keti, Keli, Klara, Kendi... Kan, Kep, Kris, Kenzo, Klod, Kid, Kaf...), ali najbolje je da na google-u ukucas dog name k i izaberes imena sa nekog od sajtova, imas veliki izbor. Na jednom cak ima i objasnjenje sta koje ime znaci i odakle potice 8-)

Evo izlozbe prosle !
U subotu sam isla samo kao gledalac , a u nedjelju , tj. juce sam bila II u junior handlingu .
Isla sam sa prekrasnom mladom haskicom Replay , starom samo 7 mjeseci , fenomenalno me je slusala i eto drugo mjesto.
Imam nesto slika , pa cu ih kasnije staviti.

pozdrav
Jovana

Sluchajno sam naleteo na ovu temu koja je jos iz 2006 godine.Forumas pod nadimkom "Sahib",je djavolski bio u pravu kada je napisao da danasnje izlozbe pripadaju iskljucivo jednom dijelu populacije,to jeste razno-raznim grofovima,novopecenim biznismenima i sl.U mojoj rasi uvijek i gotovo uvijek pobjedjuju ti vlasnici pasa koji su bogati ljudi,ljudi kojima nije nista da se setaju po Evropi,kao ja kada recimo idem svojom opstinom,po mjesnim zajednicama.Takvi "grofovi" kupuju nase izlozbe tipa "CAC ili CACIB".Za to su primjer recimo izlozbe u Beogradu,zatim u Zagrebu i da ne nabrajam.Postoje slucajevi gdje ovdasnji ljubitelji to jeste odgajivaci koketiraju na visem nivou-medjunarodnom,pa tako njihovi psi pobjedjuju i van granica Balkana.O tome se moze mnogo polemisati,dokazivati.Jedna je stvar vise nego jasna koja glasi:"stvari po pitanju namjestanja izlozbi u nasoj kinologiji i danas ne zastarjevaju,one su i danas aktuelne".To j e rak rana u kinologiji,o kojoj samo mali broj iskrenih ljubitelja pasa ulazi u diskusiju,dok ostali samo gledaju da se izbore za sto bolju poziciju(parenje pod aktuelnim psom i tome slicno).

Kucni ljubimac, a narocito show quality rasni pas, je luksuzna kategorija, ako hoces kvalitetnog predstavnika rase, to svakako kosta, od nabavke steneta, do pravilnog uzgoja preko ring dresure, izvodjenja na same izlozbe, propratnih troskova... Hoces rasnog psa? Izvoli, isprsi se! Meni, hvala, dovoljni mesanci.

Back